رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت درمان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با طرح تحول سلامت گفت: نمایندگان در طرح تحول سلامت همواره این دغدغه را دارند که مدیریت منابع برای اجرای این طرح وجود داشته باشد و خوشبختانه منابع لازم برای اجرای این طرح موجود است.
وی در ادامه به مدیریت منابع اشاره کرد و افزود: مدیریت منابع بسیار مهم است و از آنجایی که از ابتدا حجم مراجعه بیماران به بیمارستانهای دولتی سه برابر شده است و نزدیک به 80 درصد بیماران کشور در بیمارستان های دولتی اقدامات جراحی و درمانی خود را انجام می دهند و باید گفت که از حدود 950 بیمارستان در کشور نزدیک به 560 بیمارستان به بخش دولتی مربوط است و بقیه آن بخش خصوصی است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: اگر در آینده طرح تحول سلامت تدبیر نشود با چالش عظیمی مواجه است.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در خانه ملت با تأکید بر این مطلب که کشور ما با کمبود 80 هزار پرستار مواجه است، گفت: در بحث پیراپزشکی و پرستاری در کشور با کمبود 80 هزار نیرو مواجه هستیم و نمایندگان به وزیر بهداشت و درمان پیشنهاد داده اند که حد اقل دوره بهیاری را مد نظر قرار دهد و دانش آموزان بجای این که به دنبال گرفتن دیپلم رشته های دیگر علوم شوند دیپلم رشته بهیاری بگیرند و به عنوان کمک پرستار در بیمارستان هامشغول به کار شوند و اجرای این پیشنهاد بسیار مناسب است چراکه بحث اشتغال زود بازده را پوشش می دهد و دیگر این که تربیت بهیار نسبت به تربیت پرستار سرعت بالاتری دارد و می تواند عمده کار پرستاران را بر عهده بگیرند و زودتر از قبل ار خصوص بیماران پرستاران و پزشکان در بحث درمان و مراقبت به نتیجه برسند.
خضری در ادامه به فضای کم تخت های بیمارستانی و هدلینگ بیمارستان ها اشاره کرد و بیان داشت: کار پرستاران با افزایش مراجعه بیماران به بیمارستان ها افزایش اما به نسبت حقوقشان کاهش یافته است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: تعرفه های پرستاری امروز به یکی از مباحث داغ میان پرستاران تبدیل شده است و همه پرستاران به دنبال این هستند حق حقوق واقعی خود را در بیمارستان ها در قبال کاری که انجام می دهند دریافت کنند.
خضری بیان داشت: وزارت بهداشت باید از حقوق پرستاران دفاع کند و این موضوع هر چه سریعتر شفاف شود و وزیر ضرورت دارد تا در بحث میزان حقوق و کارانه پرستاران تغییرات جدی دهد چرا که با وجود حجم سه برابر مراجعه بیماران در بیمارستان ها دولتی فشار بر بخش پرستاری افزایش پیدا کرده است.
خضری در ادامه به کمبود تخت در بخش آی سی یو اشاره کرد و گفت: در این بخش برای مراجعات بیماران تخت بسیار کم وجود دارد و اکثرا در این بخش بیماران در نوبت قرار دارند.
وی در ادامه بیان کرد: ما در کشور در خصوص تخت های سوختگی نیز با کمبود تخت مواجه هستیم که همه اینها مسلتزم این است که اعتبارات تخصیص داده شده باید بخوبی مدیریت شوند تا مشکلات این بخش ها در کشور مرتفع شود.
عضو کمیسیون بهداشت در ادامه به نقش بیمارستان های خیریه اشاره کرد و اذعان داشت: باید خیرین امروز به کمک بیمارستان های دولتی بیایند و به دولت برای خدمات ارائه کردن به بیماران کمک کنند.
وی با تأکید بر این مطلب که حجم مراجعه بیماران به بیمارستان های دولتی سه برابر حد معمول است، گفت: وقتی این حجم بیماران به بیمارستان های دولتی روانه می شود قطعا باید منتظر این نیز باشیم که ارائه خدمات به بیماران نیز کاهش یابد.
به گفته خضری اکثر بیمارستان های کشور بالای چهل سال ساخته شده اند و این خود باعث شده تا در کشور با مشکلاتی مواجه باشیم و نتوانیم ظرفیت این بمیارستان ها را افزایش دهیم.
نماینده مردم پیرانشهر در خانه ملت گفت: امروز نیاز به بهیار و کمک پرستار در کشور به شدت دیده می شود و باید در این خصوص قدم های محکمی برداشته شود.
عضو کمیسیون بهداشت با اشاره به جلسه اعضای کمیسیون بهداشت با وزیر اشاره کرد و گفت: وزیر بهداشت در جلسه ای با اعضا با کمیسیون اعلام کردند برای کمبود تخت بمیارستانی و احیا دوره تحصیلی بهیار و کمک پرستار برنامه هایی در اختیار دارد و بزودی این برنامه ها در کشور عملیاتی خواهند کرد.
من خودم پرستارم.خلیی نیرو داریم با لیسانس پرستاری که استخدام نشدن .اول این بندگان خدا رو استخدام کنن بعدش اگه کم اومد که فک نکنم با این حجم پذیرش دانشگاه آزاد و دولتی کم بیاد.به ما ها میگن ما مجوز استخدام نداریم.بچه ها رو به صورت شرکتی جذب میکنن.نمیدونم کارای به این مهمی چطور میتونن نیرو ها رو به صورت شرکتی بگیرن!!!کسی کسی که امنیت شغلی نداشته باشه چقدر بازده داره!!ان شاالله که وضیت بهتر شه