نگار حقانی ذبیحی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در خصوص المان «خانه مادر بزرگه» گفت: این المان در ارتفاع این کار حدود پنج متر و طول آن هشت متر می باشد و از پروفیل، ورق فلزی، چوب و ام دی اف ساخته شده است.
وی در خصوص چرایی ساخت این المان بیان داشت: بسیاری از متولدین دهه 60 برنامه کودک خانه مادر بزرگه را مشاهده کرده اند و با این برنامه خاطره دارند. من نیز بر آن شدم با ساخت این المان، هر زمان که مجاوران و زائران حرم امام رضا(ع) اثر را مشاهده می کنند به خاطرات دوران کودکی خود بازگردند و تجدید خاطره کنند.
این هنرمند ضمن اشاره به این موضوع که این المان بر اساس موضوع سال نو فراخوان بهار فیروزه ای ساخته شده است، تصریح کرد: در این المان هشت عروسک گرد سفره هفت سین نشسته که این حرکت به مردم آغاز سال نو را نشان می دهد.
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گرافیک در ادامه در خصوص مولفههای ماندگاری اثر در ذهن مخاطب، خاطرنشان کرد: اثر خانه مادر بزرگه به دلیل این که یک اثر همگانی است و کلیه مردم ایران با آن خاطره دارند و هر جای این کشور که نصب شود، مخاطب خواهد داشت؛ اما آثاری که حالت نوستالژی برای مردم نداشته باشند در هر مکان و شهری ممکن است با اقبال عمومی مواجه نشوند بنابراین در جانمایی آثار باید به مولفه های فرهنگی و اجتماعی مناطق توجه شود.
وی در خصوص حضور رشته های مختلفی هنری در جشنواره استقبال از بهار فیروزه ای، خاطرنشان کرد: به نظر من حضور رشته های مختلف هنری فرصتی است برای سایر هنرمندان تا آنان نیز در شاد کردن مردم سهیم باشند همچنین این امر باعث ایجاد نوآوری و تزریق روحیه نشاط در میان مردم می شود و به طور کلی باید گفت تمامی رشته های هنری مکمل یکدیگرند و چنانچه با هم در زیبا سازی شهری حضور یابند، شهری زیباتر و شادتر خواهیم داشت.
این گرافیست در بخش دیگری از سخنان خود به روندی داوری آثار اشاره و تصریح کرد: روند داوری امسال نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بود، چراکه سال گذشته بیش از 60 داور به ارزیابی آثار می پرداختند؛ اما امسال تعداد داوران کمتر و ارزیابی ها کارشناسی تر بود، بنابراین به طور کلی از داروی امسال راضی هستم.
حقانی با اشاره به این مطلب که از سال 88 تاکنون برای تزئینات شهری با شهرداری همکاری می کنم، گفت: پنجمین سال است که در جشنواره استقبال از بهار حضور می یابم و المان می سازم.
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گرافیک ادامه داد: ایده پردازی این طرح و به طور کلی ایده تمامی المان هایی را که می سازم خودم داده ام و این گونه نبوده که آثار من سفارشی باشد. به طور کلی اکثر هنرمندان آثاری را می سازند خود ایده پردازی می کنند؛ اما گاهی هنرمندان سفارشی هم کار می کنند.
وی در پایان برگزاری این جشنواره را طرحی مناسب ارزیابی کرد و یادآور شد: یکی از مشکلاتی که در این طرح وجود دارد این است که زمانی را که به هنرمند اختصاص می دهند تا وی طرحش را ارائه کند بسیار محدود است که این زمان محدود باعث می شود نتوانیم به درستی بر روی کیفیت اثر کار کنیم. همچنین من طرح های بیشتری برای ارائه داشتم که با توجه به زمان محدود، نتوانستم آنان را ارائه کنم.