مجید نبی پور، استاد تمام دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: مقاومت در راه عقیده ای الهی، آرمان های شریف انسانی برای همه انسان های وارسته امری مقدس است.
وی افزود: در این دنیا که عده ای قلدر و مستبد می خواهند دنیا را اسیر خواسته های نامشروع خود کنند نه انسان برای آنها ارزش دارد و نه کرامت انسانی، آنهایی که بر ثروت دنیا به ناحق چنگ زده اند، ارتش دارند، کارخانه های اسلحه سازی و هواپیما و کشتی زیردریایی و دیگر تجهیزات جنگی دارند و از سلاح های اتمی و شیمیایی و.. برای رسیدن به خواسته خود استفاده می کنند، سلاح می سازند که بفروشند و برای اینکه سلاح بفروش برسد باید در دنیا پیوسته جنگ، تجاوز، استثمار و استعمار و اسارت و اشغال سرزمین های دیگر جاری باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: در این شرایط باید در مقابل این قلدران ایستاد؛ اما آیا می شود این ادعا را داشت و از آزار و مکر این زورگویان در امان بود؟ مگر اینها می گذارند ملتی که از استقلال سخن می گوید، رفاه اقتصادی، اجتماعی و غیره داشته باشد. اینها از انجام هر عمل تخریبی و فساد انگیزی برای از هم گسستن چنین ملتی دریغ ندارند.
استاد تمام دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: یکی از ابعاد بسیار مشخص نفوذ و دخالت و وارد کردن ضربه از جانب اینها به ملت های مظلوم و آزادی خواه اقتصاد و رفاه اجتماعی است.
نبی پور بیان داشت: اشراف به این مسائل و شناخت مقام معظم رهبری از عملکرد ننگین گذشته و حال این مستبدین و عوامل دیگر باعث شده که استفاده از توانمندی داخلی جهت رفع مشکلات انگیزه ای باشد تا معظم له اهمیت اقتصاد مقاومتی را جهت جلوگیری از لطمه و کاهش خسارت زیان و ضرر به ملت شریف ایران طی دوسال متوالی متذکر شوند.
وی در تعریف اقتصاد مقاومتی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی یک اصل تدافعی جهت جلوگیری و یا کاهش خسارت در مقابل دشمن است. هر کس رفتار دوستانه و مهربانانه دشمن در نزاعی که علیه سرزمین و اعتقادات خود ایجاد شده باور داشته باشد می تواند به ناکارآمدی اقتصاد مقاومتی معتقد باشد.
مولف کتاب های تخصصی حوزه کشاورزی خاطر نشان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی استفاده از توانمندی های موجود جهت کسب تولید حداکثر، اقتصاد مقاومتی یعنی راه و روش جلوگیری یا کاهش تلفات موثر در تولید و درآمد ملی در ابعاد مختلف فعالیت های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، تحقیقاتی، نظامی و سیاسی و غیره است.
استاد برجسته کشاورزی ایران ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یعنی استفاده از دانش مناسب و به کار گیری آن در تحمل جهت کاهش یا قطع وابستگی به بیگانگان و تبدیل تهدید نیازمندی و کمبود به فراوانی و قدرت در هر زمینه ی مورد نیاز ملی و کشوری است.
نبی پور افزود: اقتصاد مقاومتی یک تاکتیک فراگیر و جامع است که یک کشور مورد تهدید با بکارگیری گسترده و کامل آن از وارد کردن ضربه ی دشمن به خود با محوریت بعد اقتصادی جلوگیری می کند.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی را می توان در ابعاد مختلف بررسی کرد؛ اما چون بررسی تمام زمینه ها بسیار گسترده می باشد در اینجا فقط به چند پارامتر راجع به کاربرد اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی اشاره می کنم.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: مدیریت کشت و تولید غذا در کشور برعهده وزارت جهاد کشاورزی است و از این وزارتخانه انتظار می رود که به تاکتیک اقتصاد مقاومتی عمل کند و فعالیت های متعدد حوزه کاری و دایره شغلی و وظایف خود را براساس این تاکتیک تعریف کند و شرح وظایف جدید هر مدیریت یا کارگزار امر کشاورزی را براساس این تاکتیک تعریف کند.
وی تصریح کرد: حال اگر وزیر جهادکشاورزی و یا معاونان وزیر و یا هر کدام از مدیران و مسئولان کشاورزی مدعی باشند که تمامی فعالیت ها براساس اقتصاد مقاومتی است، ارزیابی این ادعا با چه معیار و شاخصی اندازه گیری می شود؟
استاد تمام رشته فیزیولوژی زراعی پس از اشاره به اهمیت وجود شاخص های اندازه گیری گفت: لازم است قبل از ورود به عمل به اقتصاد مقاومتی و کاربرد این تاکتیک در هر سیستم، شاخص های برای ارزیابی میزان استفاده و کاربرد این تاکتیک معرفی و مورد توافق قرار گیرد.
وی درباره این شاخص های ارزیابی اقتصاد مقاومتی در کشاورزی بیان کرد: این شاخص های ملموس و در هر زمان قابل استفاده باشند.
نبی پور در ادامه به تعدادی از شاخص های پیشنهادی به طور خلاصه اشاره کرد که عبارتند از:
کاهش هزینه های تولید- افزایش تولید-افزایش سلامت غذایی- افزایش امنیت غدایی – کاهش واردات- افزایش صادرات- افزایش درآمد تولید کننده- افزایش تنوع تولید – حفظ آب، خاک و محیط زیست- افزایش اشتیاق به امر تولید- کاهش ریسک تولید- افزایش دانش تولید کنندگان- افزایش میزان فعالیت های ترویجی و پیام رسانی به تولید کنندگان- افزایش عملکر محصول در واحد سطح- اجرای سیاست کشت- حفظ حاصلخیزی خاک- کاهش مصرف بی رویه کود و سموم شیمیایی- استفاده از تناوب و مبارزه بیولوژیکی – افزایش راندمان مصرف آب- کاهش درصد مصرف آب در کشاوزی بدون ایجاد کمبود آب در مزارع- افزایش حاصلخیزی، خاک (کالیبراسیون غذایی خاک، اصلاح خاک، زهکشی، افزایش درصد مواد آلی)- کاهش افت برداشت- افزایش ذخیره انباری- کاهش خسارت پس از برداشت- تدوین طرح های پژوهشی که نتایج آن تجاری یا عملیاتی شده باشد - تدوین طرح جامع تحقیقات- تدوین طرح جامع تولید- تدوین طرح توسعه کشاورزی- تدوین طرح پراکنش انبار و ذخیره سازی مواد غذایی در کشور- تدوین طرح جوان گرایی- باغ ها و جنگل های فرسوده- طرح جامع افزایش مراتع و حفظ و حراست جنگل ها و مراتع و..
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: هر کدام از این شاخص ها را می توان به شاخص های محدودتر و کوچکتر تقسیم کرد و میزان پیشرفت یا رکود را با اندازه گیری هر کدام از این شاخص ها در زمانT1 T2و (که فاصله زمانی بین T1و T2 به اقتضای صفت مورد اندازه گیری انتخاب می شود) معلوم کرد.
وی گفت: برای پیشبرد کشاورزی، همه این معیارها را برای قضاوت در فعال بودن وزارت جهاد کشاورزی باید با هم دید و نباید یکی را فدای دیگری کرد.