به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مسعود سلطانی فر در همایش تقسیم کار ملی و منطقه ای برای افزایش تولید در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی که در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کل کشور برگزار شد اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یکی از مهمترین دستگاه هایی است که می تواند در اجرای اقتصاد مقاومتی ایفای نقش کند.
وی افزود: با توجه به ظرفیت های گردشگری و برنامه های در حال اجرا می توانیم درآمد ارزی خوبی کسب کنیم و امروز گردشگری یکی از محورهای توسعه برخی استانها شده است و تمرکز سرمایه گذاری روی این بخش قرار گرفته است.
معاون رئیس جمهور گفت: کشور ما ظرفیت های گوناگونی از جمله ذخایر نفت و گاز، معادن و موقعیت جغرافیایی ویژه ای دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: مهمترین مزیت های بخش گردشگری در حوزه میراث و جاذبه های کشورمان است البته در بخش گردشگری سلامت نیز ظرفیت هایی داریم.
سلطانی فر تاکید کرد: یکی از اولویت های برنامه ششم موضوع گردشگری و جذب توریسم است که می تواند درآمد ارزی قابل توجهی نصیب کشور کند و این بخش می تواند محرکی برای خروج از رکود باشد.
وی با اشاره به 1500 پروژه در حال اجرا در حوزه گردشگری بیان کرد: ارزش این پروژه ها که توسط بخش خصوصی انجام می شود 40 هزار میلیارد تومان است که پیشرفتی از 5 تا 95 درصد دارند و به طور میانگین پیشرفت فیزیکی آنها 45 درصد است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: 1500 پروژه به ارزش 30 میلیارد دلار نیز برنامه ریزی شده است و ایران با فرهنگ 10 هزار ساله یک کشور موزه است.
سلطانی فر با اشاره به آثار میراث فرهنگی در کشور بیان کرد: باستان شناسان تخمین زدند که بین 800 هزار تا یک میلیون سایت میراث فرهنگی و تاریخی در کشور داریم که فقط 32 هزار میراث تاریخی در 85 سال گذشته شناسایی و ثبت شده است همچنین 19 آثار ما در یونسکو ثبت جهانی شده و اکنون 60 اثر دیگر در انتظار ثبت جهانی است.
وی با بیان اینکه 550 موزه در کشور وجود دارد، گفت: نیمی از این موزه ها در اختیار سازمان میراث فرهنگی و نیمی دیگر در مدیریت بخش خصوصی و سایر دستگاه ها قرار دارد و گردشگری طبیعی نیز یکی از ظرفیت های بالای ایران است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به تنوع اقلیمی گفت: ایران چهار فصل را در یک بازه زمانی دارد و این در یک محدوده 100 تا 130 کیلومتری است همچنین گرمترین نقطه کویری در دنیا در ایران است، گرمترین آب معدنی در مشکین شهر اردبیل قرار دارد و بلندترین گنبدهای آجری دنیا از آن ایران است.
سلطانی فر با بیان اینکه 50 درصد گردشگران خارجی مقصد اولیه آنها زیارت اماکن مذهبی است، گفت: نیمی از گردشگران کشور شیعیان و مسلمانان هستند.
وی ادامه داد: 24 میلیون گردشگر داخلی و 3 میلیون گردشگر خارجی سالانه از بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) بازدید می کنند.
معاون رئیس جمهور توسعه گردشگری حلال را یکی از رویکردهای دولت اعلام کرد و گفت: امروز در دنیا در این بخش سرمایه گذاری عظیمی می کنند تا گردشگران مسلمان را جذب کنند در حالی که گردشگری حلال در کشور ما وجود دارد.
سلطانی فر گردشگری سلامت را محور دیگر سازمان میراث فرهنگی عنوان کرد و گفت: در 37 سال پس از پیروزی انقلاب در بخش بهداشتی و سلامت انجام شده و گردشگران سلامت برای انجام جراحی های سخت وارد کشور می شوند.
وی از ایجاد کارگروهی برای بخش گردشگری سلامت خبر داد و گفت: این کارگروه با عضویت سازمان میراث فرهنگی، وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت ایجاد شده است و 40 گروه سرمایه گذار در بخش گردشگری سلامت در حال فعالیت است و نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی نیز هستیم.
به گفته سلطانی فر بخش گردشگری در حال رشد و توسعه است و همه کشورهای دنیا در این بخش سرمایه گذاری می کنند به طوری که از 25 میلیون گردشگر در سال 1950 این میزان در سال 2014 به حدود یک میلیارد و 200 میلیون نفر رسیده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: کشورهای 1500 میلیارد دلار از بخش گردشگری خارجی درآمد کسب کرده اند و این نشان از اهمیت این حوزه دارد که مجموع درآمد کشورهای دنیا از گردشگری داخلی و خارجی 6 هزار و 500 میلیارد دلار است.
سلطانی فر با اشاره به اینکه میزان گردشگران دنیا تا سال 2050 به بیش از 2 میلیارد و 600 میلیون نفر می رسد گفت: کشورهای فرانسه با 83 میلیون نفر، آمریکا 69 میلیون نفر، اسپانیا 60 میلیون نفر و چین با 55 میلیون نفر رتبه های اول تا چهارم در جذب گردشگر را دارند البته کشورهای ایتالیا، ترکیه، آلمان، در رتبه های بعدی قرار دارند همچنین رتبه کشورها بر حسب درآمد کسب شده از گردشگری به این ترتیب است که آمریکا با 140 میلیارد دلار، اسپانیا 60 میلیارد دلار، فرانسه 56 میلیارد دلار، چین 51 میلیارد دلار و ماکائو که یک سوم جزیره کیش است با 51 میلیارد دلار رتبه های اول تا پنجم در کسب درآمد از گردشگر قرار دارند.
وی رتبه ایران را 46 عنوان کرد و گفت: برای اولین بار جزو 50 کشور اول دنیا قرار گرفتیم و در سال 93، 5 میلیون گردشگر وارد کشور شدند که بین 7 تا 7.5 میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل شد البته براساس سند چشم انداز باید میزان گردشگران خارجی تا 10 سال آینده به 20 میلیون نفر برسد.
به گزارش سازمان میراث فرهنگی، رئیس این سازمان با بیان اینکه باید امروز پذیرای 9 میلیون گردشگر می بودیم اظهار داشت: سهم گردشگری از تولید ناخالص داخلی 6 درصد است که باید آن را به 10 درصد برسانیم.
سلطانی فر با بیان اینکه 141 هتل سه ستاره تا پنج ستاره داریم گفت: باید تا 10 سال آینده این تعداد به 400 هتل برسد البته در سال 94 ؛ 800 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای بخش گردشگری استفاده کردیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه توسعه حمل و نقل ریلی، جاده ای، و هوایی برای جذب گردشگر در برنامه است، یادآورشد: 8 پروژه بزرگ را در حوزه اقتصاد مقاومتی به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارائه کردیم همچنین به دنبال راه اندازی دفاتر جذب گردشگر در کشورهای خارجی هستیم و 40 کشور به عنوان هدف تعیین شده است.