کد خبر:۴۹۹۵۹۴
به بهانه روز جهانی بهداشت؛

دیابت؛ شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۶

دیابت یا بیماری قند، نوعی اختلال متابولیک در بدن است. که در آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین می‌رود و یا بدن در برابر تولید انسولین مقاوم شده و نمی تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد و درنهایت قند خون افزایش می‌یابد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، دیابت یا بیماری قند، نوعی اختلال متابولیک در بدن است. که در آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین می‌رود و یا بدن در برابر تولید انسولین مقاوم شده و نمی تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد و درنهایت قند خون افزایش می‌یابد.

 

وجود مقدار فراوان قند در خون نیز در درازمدت به بخش‌های مختلف بدن آسیب می رساند، مانند : آسیب به قلب، رگ‌های خونی،‌ کلیه‌ها، ‌دستگاه تناسلی، دستگاه عصبی، بینایی و...

 

بر اساس برآوردها در سال ۲۰۰۸ در جهان حدود ۳۵۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا بوده‌اند و شیوع این بیماری بخصوص در کشورهای فقیر و درحال‌توسعه در حال افزایش است.

 

در سال ۲۰۱۲ دیابت علت مرگ حدود ۱.۵ میلیون نفر در دنیا بوده است که بیش از ۸۰ درصد آن ها در کشورهای فقیر و درحال‌توسعه رخ‌داده است و برآوردها نشان می‌دهد که این بیماری به هفتمین علت مرگ تا سال ۲۰۳۰ تبدیل خواهد شد.

 

دیابت دو نوع اصلی دارد:

 

دیابت نوع یک

 

در این بیماری نقص تولید انسولین دیده می‌شود.

 

دیابت نوع ۲

 

در این بیماری مقاومت پیش‌رونده بدن به انسولین وجود دارد.

 

دیابت نوع ۲ بیش از ۹۰ درصد مبتلایان به دیابت را شامل می‌شود.

 

مهم ترین عامل ابتلا به دیابت نوع دو ، چاقی و کم‌تحرکی فرد می باشد.

 

چند نکته در مورد دیابت

 

همه‌گیری دیابت در دنیا در حال گسترش است بخصوص در کشورهای فقیر و درحال‌توسعه. در سال ۲۰۱۴ برآورد شده حدود ۹ درصد افراد بالای ۱۸ سال به این بیماری مبتلا بوده‌اند.

 

درصد قابل‌ توجهی از این بیماری با اصلاح سبک زندگی قابل‌پیشگیری است. حفظ وزن طبیعی بدن و پیشگیری از افزایش وزن، ورزش و تحرک فیزیکی کافی، عدم مصرف دخانیات و رژیم غذایی سالم نقش مهمی در کاهش ابتلا به این بیماری دارد.

 

دیابت بیماری قابل‌ درمان است. باید قند خون را کنترل کنیم. افزایش دسترسی به خدمات تشخیصی، آموزش خود مراقبتی و افزایش خدمات درمانی نقش مهمی در کنترل بیماری دارند.

 

برای تشخیص ابتلا به دیابت باید به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نموده و با آزمایش قند خون از وضعیت سلامت خود مطلع شوید.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار