به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، کارگاه یکروزه فرهنگ رسانه و فضای مجازی با رویکرد رسانههای فعال و تأثیرگذار در فضای سیاسی ایران و دانشگاه، در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
علیرضا داوودی، مدرس این کارگاه آموزشی که از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برگزار شد، درباره این کارگاه آموزشی بیان کرد: رسانه دارای تعریفی آکادمیک است و وسیلهای برای انتقال پیام محسوب میشود.
وی افزود: پیام دارای دو بخش ارسالکننده و دریافتکننده است و زبان اولین رسانهای است که در اختیار انسان قرار دارد.
مدرس این دوره آموزشی بیان کرد: در رسانههای سنتی اصل بر برقراری ارتباط است؛ اما عملاً تعاملی صورت نمیگیرد اما در رسانههای تعاملی گردش خبری از تولید، ارسال و بازخورد خبر انجام میشود.
داوودی با اشاره به اینکه اساساً هیچ رسانهای برای دوران صلح متولد نشده است، تصریح کرد: رسانهها اصولاً ابزاری برای نبرد هستند و اگر به سمت فهم همهجانبه حرکت کند رسانه سفید و اگر به سمت هجو حرکت کنند نیز سیاه است.
وی با اشاره به سخنی از الوین تافلر نویسنده و آیندهپژوه آمریکایی بیان کرد: تافلر معتقد است، زمان آن رسیده توپخانهها جای خود را به رسانهها بدهند و این مسئله بر اهمیت جایگاه خبر و رسانه دلالت دارد.
این مدرس حوزه ارتباطات گفت: درباره فضای مجازی، استفاده از ماهواره، برخی رسانهها و غیره نظرات متفاوتی وجود دارد که برخی این مسئله را مثبت و برخی دیگر منفی میدانند.
وی ادامه داد: در بررسی استفاده از فضاهای مجازی و یا سایر امکانات ارتباط جمعی برخی پرخطر و یا بیخطر بودن این وسایل را ملاک قرار میدهند و برخی نیز اصالت را به کاربر میدهند.
لازم به ذکر است، این کارگاه به مدت یک روز در دانشگاه شهید چمران اهواز ویژه دانشجویان دختر برگزار شد.