به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مجتبی محمودی شب گذشته در کارگاه نشریات دانشجویی و تشکیلاتی که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دانشکده پزشکی این دانشگاه برگزار شد، گفت: در ایجاد یک نشریه دانشجویی گام اول برنامه ریزی است.
وی ادامه داد: داشتن برنامه ریزی کوتاه، میان و بلند مدت به ما کمک میکند تا هدف خود را از ایجاد و شکل دادن یک نشریه دانشجویی مشخص کنیم.
شبیه کردن نشریات دانشجویی با نشریات مطرح کشور مخرب است
این کارشناس رسانه با انتقاد از نشریات دانشجویی که تلاش دارند مانند روزنامههای مطرح و نشریات دارای شهرت در کشور باشند، گفت: متاسفانه این فکر در نشریات دانشجویی ما که اگر میخواهند نشریه خوبی داشته باشند باید خود را مانند نشریات و روزنامههای مطرح کشور کنند تاثیر مخرب بر روند ایجاد نشریات دانشجویی دارد.
محمودی به نشریه گل آقا اشاره کرد و افزود: این نشریه در دهه 60 یکی از نشریات موفق در فضای نشریات طنز کشور بود که باید اعتراف کرد این نشریه در ایجاد فضای نقد همراه با طنز در کشور نقشی اساسی داشت.
وی متذکر شد: اما کار گل آقا در نهایت پس از دوم خرداد سال 76 که فضای رسانهها به شدت در کشور باز میشود، به تعطیلی میرسد؛ زیرا در زمان ریاست جمهوری دولت اصلاحات فضای رسانه اشباع شده و کار به جایی رسیده که طنز فاخر گل آقا دیگر جوابگوی مردم نیست.
این کارشناس رسانه طنز را همراه با تامل و دغدغه دانست و افزود: شما در نشریات دانشجویی در صورتی که تامل و دغدغه را همراه با تحرک در طنز خود به کار ببرید موفق خواهید بود و نیش شما در قالب نوش به مخاطبتان خواهد رسید.
سونامی ارتباطات جهان امروز را در بر گرفته است
محمودی فضای امروز جهان در عالم ارتباطات را به سونامی ارتباطات تشبیه کرد و بیان داشت: سونامی ارتباطات امروز به دلیل برداشته شدن یک باره دیوارهای از ارتباطات میان انسانها ایجاد شده و همه ناگزیر از این سونامی به سر میبرند.
وی بافت پیرامونی در ایجاد یک نشریه را مهم ارزیابی کرد و گفت: اگر کارشناسان گل کشور هلند، که 260 نوع گل را در کشور خود پروش میدهند به ایران بیاوریم معنای گلهای لاله کشیده شده بر قبر شهدای ایران اسلامی را به دلیل نا آشنا بودن با بافت پیرامونی کشور ما درک نخواهند کرد.
این کارشناس رسانه ویژگیهای دانشگاه را عامل مهمی در ایجاد نشریات دانشجویی دانشت و بیان داشت: شما باید بافت دانشگاه خود را بشناسید و نشریات خود را بر اساس بافت دانشگاه، ویژگیها، تیپ و شخصیت ایجاد کنید.
محمودی طیفهای مختلف مانند دانشجو و کارگر را تیپ و اشخاص حقیقی در هر تیپی را شخصیت عنوان کرد و با زدن گریزی به کارکردهای مختلف دانشگاه، متذکر شد: دانشجویان باید این نکته را مد نظر داشته باشند که دانشگاه برای سیاست مداران و مسولان دارای دو کارکرد پنهان و آشکار است.
کارکرد پنهان دانشگاه ایجاد تاخیر در بیکاری است
وی ادامه داد: کارکرد رسمی و آشکار دانشگاه علم آموزی و تولید دانش است؛ اما کارکرد پنهان دانشگاه که بسیار موجب استفاده مسئولان قرار گرفته و موجب افزایش دانشگاهها در کشور شده، ایجاد تاخیر در بی کاری است.
این کارشناس رسانه در تائید حرف خود تاکید کرد: هر جوانی که وارد دانشگاه میشود شغل خود را دانشجو بودن میداند و این جایگاه وی را در مدت چهار سال از بازار کار و سقف افراد بی کار جامعه دور نگاه میدارد و در نهایت این کارکرد پنهان دانشگاه است که موجب میشود در برابر فرم ثبت نام، مقابل گزینه شغل، نام دانشجو قرار گیرد.
نشریات دانشجویی برای خود هویت داشته باشند
محمودی هویت در نشریات دانشجویی را دارای اهمیت دانست و بیان داشت: یک نشریه دانشجویی باید هویت داشته باشد به این معنا که به محض مشاهده کردن یک نشریه بتوان فهمید این نشریه معرف کدام دانشگاه است.
وی ادامه داد: این که میتوان برخی نشریات دانشجویی از تشکلهای مختلف را در صورت تغییر عنوان، به هر دانشگاهی در هر شهر و استانی ارتباط داد نشان از نداشتن هویت در برخی نشریات دانشجویی است.
این کارشناس رسانه با انتقاد از برخی نشریات دانشجویی که عینا مطالب دیگر نشریات و روزنامههای مطرح کشور را در نشریه خود انتشار میدهند، گفت: این گونه نشریه سازی در فضای دانشگاه کار غلطی است؛ زیرا نشریات دانشجویی باید در تعریف این گونه نشریات با ویژگیهای دانشجویی بگنجند.
کارگروهی در موفقیت نشریات دانشجویی تاثیر گذار است
محمودی چهره سازی، تاثیرگذاری، بروز نظرات، جذب، دیده شدن استعدادها، نقد، و توانایی انجام کار گروهی را در موفقیت نشریات دانشجویی دارای جایگاه عنوان کرد و متذکر شد: نباید بهترین نشریات دانشجویی با خارج شدن دو دانشجو از دانشگاه تعطیل شوند، اگر ما کار گروهی را آموخته باشیم رفتن افراد تاثیر گذار از دانشگاه مدت کوتاهی برای نشریات دانشجویی مشکل ایجاد خواهد کرد.
وی تخریب شخصیتها در انتخابات ایران و عدم موفقیت ورزشهای تیمی در کشور را دلیل عدم آموزش کار گروهی در میان فرزندان و جوانان دانست و ادامه داد: باید نشریات دانشجویی تلاش کنند تا در کنار کار گروهی در نشریات خود کلیشه شکنی کرده و خلاقیات جوانان را در نشریات بروز دهند.
اصول نشریات دانشجویی را جهت شکستن کلیشه بیاموزید
این کارشناس رسانه گفت: البته برای شکستن کلیشه باید اصول کار را آموخته باشید و با علم این کار را انجام دهید. عبور از اصول نشریات دانشجویی به معنای کلیشه شکنی نیست.
محمودی در پایان یادآور شد: اطلاع رسانی، آگاهی بخشی، آموزش، تفریح سرگرمی و تبلیغات از مهمترین کارهایی است که در نشریات در تمام جهان دنبال میشود و در نشریات دانشجویی نیز این عوامل دارای جایگاه است.