به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد حسن تقدیسی، روز گذشته در اولین همایش ملی سواد سلامت که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار ابن سینای این دانشگاه در حال برگزاری است، گفت: باید دید که سواد سلامت در کجا شکل میگیرد.
وی ادامه داد: هنگامی که ما از سواد سلامت دم میزنیم، در حقیقت نیاز به هماهنگی بین بخشی در کنار مسائل فردی داریم تا این سطح از سواد در میان اقشار مختلف جامعه گسترش پیدا کند.
رئیس انجمن آموزشی بهداشت ایران اعتقاد، باور و نوع نگاه افراد را در ایجاد و رشد سواد سلامت تاثیر گذار دانست و افزود: هر کدام از ما میدانیم چه توصیههایی برای سلامت ما نقش اساسی دارند؛ اما به لحاظ اعتقاد و باوری که داریم این توصیهها را یا انجام داده یا از کنار آن عبور میکنیم.
تقدیسی رفتارها را در جامعه غیر ایزوله دانست و تصرح کرد: بحث اصلی این است که سواد سلامت در جامعه در رفتارهایی که انسان میآموزد، شکل میگیرد و این نکته را باید باور داشت که سواد یک ابزار نیست بلکه دانشی است که در سایه ارتباطها شکل میگیرد.
وی سواد سلامت به شکل لغوی را بیان شده در سال 1991 عنوان کرد و گفت: اولین بار مفهوم سواد سلامت در سازمان بهداشت جهانی در سال 1974 بیان شد و از همین سال به بعد همه ساله مسیر تحول سواد سلامت در جهان رشد خود را طی کرد.