کد خبر:۴۹۹۷۸۶
مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

حوزه سلامت با حوزه ایمان و باور پیوند خورده است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حوزه سلامت با حوزه ایمان و باور پیوند خورده است به شکلی که رسول اکرم(ص) بر پاکیزگی انسان تاکید بسیار داشته و این پاکیزگی را نشات گرفته از ایمان دانستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام سید محمود طباطبائی شب گذشته در اختتامیه اولین همایش ملی سواد سلامت در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بیان نگاه اسلام و قرآن نسبت به سواد سلامت پرداخت و تصریح کرد: سواد سلامت دارای ابعاد روانی، جسمی، اجتماعی و معنوی است.

 

وی ادامه داد: گرچه امروز دغدغه اصلی در حوزه سلامت به سلامت جسمی باز می‌گردد؛ اما باید پرهیز شود از این که کسی را سالم بدانیم که تنها از سلامت جسمانی برخوردار است و دیگر ابعاد سلامتی را نادیده گرفته؛ زیرا سلامت جسمانی تنها نشانه سلامتی در فرد نیست.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعریف سازمان بهداشت جهانی را از بهداشت، علم پیشگیری از بیماری عنوان کرد و گفت: از این دیدگاه تمام مقدماتی را که فرد انجام می‌دهد تا به بیماری دچار نشود، بهداشت می‌نامند.

 

حجت الاسلام طباطبائی علم و آگاهی را از مولفه‌های تاثیر گذار در پیشگیری از بیماری دانست و تاکید کرد: البته باید این نکته را در نظر داشت که صرف علم و دانش در افراد سلامتی را به دنبال نخواد داشت؛ بلکه در کنار این امر ایجاد انگیزش لازم جهت حرکت فرد در رعایت بهداشت نیز بسیار تاثیرگذار است.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خودکنترلی را در حوزه بهداشت و سلامت بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: باید فرد تلاش کند تا خود را از درون به اندازه‌ای برساند که بتواند از خود محافظت و مراقبت کند.

 

وی ادامه داد: جسم در آموزه‌های دینی دارای مکانیزم درونی است که بدون ملاحظه با رخ داد بیرونی تفسیر می‌شود.

 

این استاد دانشگاه سه حیطه را در آموزه‌های دینی در بعد جسم شناخته شده دانست و بیان داشت: جسم در حقیقت یک مهارت و معرفت در کنترل هیجانات است و در صورتی که فرد در خود کنترلی بتواند بر تمایلات درونی خود فائق آمده و مراقبت را دنبال کند موفق خواهد بود.

 

حجت السلام طباطبائی تصریح کرد: خود کنترلی یک پدیده انفعالی نیست؛ بلکه حرکتی کاملا پویاست که ارتباط تنگاتنگی با دانش و خودآگاهی دارد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به آیات سوره قصص اشاره داشت و گفت: در داستان حضرت خضر(ع) و حضرت موسی(ع) در آیه 68 سوره قصص می‌توانیم اهمیت آگاهی و شناخت را در رفتار ببینیم.

 

وی ادامه داد: در این سوره حضرت خضر(ع) در برابر اصرار حضرت موسی(ع) در همراهی کردن وی در سفر می‌گوید تو چگونه می‌خواهی در این سفر در برابر اتفاقات صبر کنی در حالی که به اتفاقات رخ داده هیچ آگاهی و شناختی ندارید.

 

این استاد دانشگاه متذکر شد: در نهجالبلاغه نیز بر خودکنترلی اشاره شده است به شکلی که امام علی(ع) می‌فرمایند «المومنان علیکم بالصبر» به این معنا که مومنان صبورانه با رخ دادها روبه رو شوند به نحوی که انسان بی صبر را به بدن بدون سر تشبیه می‌کنند.

 

حجت الاسلام طباطبائی خاطرنشان کرد: حوزه سلامت با حوزه ایمان و باور پیوند خورده است به شکلی که رسول اکرم(ص) بر پاکیزگی انسان تاکید بسیار داشته و این پاکیزگی را نشات گرفته از ایمان و جایگاه مردم پاکیزه را در بهشت دانستند.

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار