به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهین صباغ روز گذشته در اولین همایش ملی سواد سلامت که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار ابن سینای این دانشگاه در حال برگزاری است، گفت: سواد سلامت جزئی از حلقههای مفقوده ماست که در کشور آن گونه که باید به آن پرداخته نشده است.
وی ادامه داد: سواد سلامت علم نوپایی است که باید در کشور تلاش شود تا با کار فرهنگی نسبت به ارتقای این علم در ایران اسلامی همت گماشته شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ما در تحقیقی بر روی 400 نفر از شهروندان مشهدی در مناطق مختلف این شهر تلاش کردیم تا با طراحی پرسش نامهای میزان سطح سواد سلامت در مشهد را مشخص کرده و با وجود هجم نمونه کمی که در اختیار داشتیم نتایج خوبی را به دست آوردیم.
صباغ سطح بالای سواد جامعه را متضمن رشد سلامت جامعه دانست و تاکید کرد: هر چه سطح سواد سلامت جامعه در جایگاه بالاتری قرار داشته باشد، سطح سلامت جامعه نیز رشد بیشتری خواهد داشت.
رئیس علمی اولین همایش ملی سواد سلامت افراد را در صورت داشتن سواد دارای مهارت دانست و افزود: افراد در صورت داشتن سواد از مهارتهایی که آنها را به سمت ارتقای سواد سلامت پیش میبرد، بهره خواهند جست.
وی ادامه داد: متاسفانه ایران در میان سایر کشورهای منطقه در بحث سواد سلامت بر اساس رتبه بندی سال 2002 در جایگاه چهاردهم قرار دارد که طبق این آمار، ایران در این مقوله از امارات نیز پایین تر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر این موضوع که زنان در کشور از مردان سواد سلامت کمتری دارند، متذکر شد: مردان در ایران دارای سواد 2/91 دهم درصد هستند و این موضوع در حلی است که سطح سواد سلامت خانمها حدود 82 درصد است، البته در عرض سه سال گذشته این آمار سه درصد افزایش داشته است.
صباغ ادامه داد: این در حالی است که سطح سواد سلامت در کره شمالی در میان مردم 100 درصد است که این نکته نشان میدهد برای داشتن جامعهای سالم ما ناگزیر هستیم که سطح سواد سلامت خو را در میان آحاد جامعه ارتقاء دهیم.
رئیس علمی اولین همایش ملی سواد سلامت تصریح کرد: در تحقیق صورت گرفته مردم در خواندن مطالب آموزشی و بهداشتی سلامت بالاترین امتیاز را کسب کرده و البته جهت فهم میزان سواد سلامت در این تحقیق میزان عمل افراد به دستورات پزشکی و خواندن برگه راهنمای دارو نیز مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: این تحقیق نشان داد که 22/62 درصد جمعیت دارای سواد سلامتی بودند که در برخی موارد تاکید بر برخی مقولات سواد سلامتی در این جمع دارای جایگاه بالاتری و برخی موارد دارای اهمیت پایین تری بودند.