به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، کمال الدین حسینی امروز در همایش ملی سواد سلامت که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار ابن سینای این دانشگاه در حال برگزاری است، گفت: سواد رسانهای متاثر از رفتار انسانها است و نمیتوان این اصل را در نظر نداشت.
وی ادامه داد: روابط افراد با خود یکی از عوامل تاثیرگذار در سواد سلامت است و بر همین اساس است که ما گفتگوی درونی مداومی با خود داریم که بازتاب عملکرد ما در اتفاقات روزانه را به دنبال دارد.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر این نکته که انسانها در بسیاری از مواقع عقلانی رفتار نمیکنند، تصریح کرد: باید به گفتگویی که شما در اتفاقات روزانه با خود دارید توجه کرد؛ زیرا بسیاری از مسائلی را که در طول یک روز با آن برخورد میکنید بر اساس این گفت وگو از سوی شما مورد بازخورد قرار میگیرد.
حسینی رابطه انسان با محیط را نیز یکی از عوامل عمده در رشد سواد سلامتی دانست و تاکید کرد: انسان از محیط نیز تاثیرپذیری بسیاری دارد و سواد سلامت و دانش خود را متاثر از محیطی که در آن رشد میکند میتواند ارتقا یا تنزل دهد.
وی رابطه انسانها با یکدیگر را نیز در ایجاد سواد سلامت و حفظ سلامت در انسان مهم ارزیابی کرد و افزود: متاسفانه شبکه سلامت اجتماعی در کشور آن گونه که باید فعال نیست که در مشهد به حول قوه الهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانسته است در ایجاد این شبکه موفق عمل کند.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی به تاثیر فرهنگ در ایجاد رویکردهای عینی اشاره داشت و خاطرنشان کرد: رفتار نقش بسیار مهمی در رشد سواد سلامت در میان انسانها دارد زیرا برخی رفتارهای انسانها بازخوردی از فرهنگهایی است که رشد انسان در آن شرایط صورت پذیرفته است.
حسینی اثر بخشی در آموزههای اجتماعی را بسیارمهم دانست و گفت: ما در آگاهی بخشی باید درک درستی از رفتار افراد داشته باشیم زیرا همیشه درک نادرستی از توجه نکردن به رفتارهای ظریف و اتفاقات اطراف زندگی، در ما رخ میدهد.
وی گفتگوی افراد با دوستان خود را نوعی از عوامل ارتقای سواد سلامت در افراد دانست و متذکر شد: نقش مثبت گفتگوهای دوستانه در ارتقای سواد سلامت بسیار مهم است به شکلی که در میان این گفتگوها است که برخی افراد به رعایت خیلی از مسائل جهت درمان و یا پیشگیری از بیماری فکر میکنند.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری معلمان، اساتید دانشگاهها و پزشکان را سه گروه قابل اعتماد در میان مشاغل مختلف در میان مردم دانست و تصریح کرد: باید تعامل با روحیه حمایت جویانه در میان ما در تعاملات روزانه مان اتفاق بیفتد و در این مسیر انتخاب افراد خاص در این جهت ضروری به نظر میرسد.
حسینی نگرانی برخی مردم از شنیدن خبر بد را دلیلی بر عدم مراجعه این افراد جهت درمان و یا پیشگیری از بیماری دانست و گفت: این نگرانی نیز عاملی بر تنزل سواد سلامتی است زیرا افراد از ترس شنیدن خبر بد حاضر به دنبال کردن مشکلات جزئی خود نیستند.
وی تاکید کرد: رفتارهای انسانی مهمترین شاخص تعیین کننده سلامتی در انسان است؛ بنابراین بر این اساس رفتارهای انسانی را به سادگی نمی توان تفسیر و تعیین کرد.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی در پایان گفت: رفتارهای انسانی در مسائل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و غیره به نوعی بر گرفته از عواملی چون ارتباط انسان با انسان، انسان با محیط، با خود و غیره است که در ارتقای سواد سلامت این مهم را نمیتوان نادیده گرفت.