به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، هدف از اجرای مانور دریایی با شرکت 30 کشور جهان و به رهبری آمریکا، حفظ امنیت مسیرهای تجارت بین المللی علیه تهدیدات ناشی از گروه های تروریستی از جمله داعش و القاعده اعلام شده است.
برگزاری این مانور در شرایطی است که تنش ها بین کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران بر سر نقش تهران در منطقه افزایش یافته است.
این مانور از روز دوشنبه با برگزاری یک سمپوزیوم در بحرین، آغاز شده است. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین حضور دارد.
کوین دونگان از فرماندهان فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا روز شنبه در این باره گفت: این مانور با هدف جلوگیری از اقدامات خرابکارانه تروریست ها علیه مسیرهای کشتیرانی انجام شده است، چرا که ما می دانیم تروریست ها قصد داشته اند تا خطوط تجاری را مختل کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: این منطقه فرصت آموزشی بزرگی را برای کشورهای سراسر جهان به وجود می آورد چرا که 3 نقطه بازرسی مهم دریایی جهان در این منطقه واقع شده است: کانال سوئز، تنگه باب المندب و تنگه هرمز.
جان کری وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه از همکاری امنیتی آمریکا با بحرین استقبال کرد و این کشور کوچک عربی را یک شریک امنیتی مهم برای واشنگتن ارزیابی کرده است.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز قرار است 21 آوریل در نشستی در ریاض همراه با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شرکت کند که هدف اصلی از برگزاری آن، بررسی نقش ایران در منطقه خواهد بود.
عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر، عمان و بحرین اعضای شورای همکاری خلیج فارس هستند.