به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ ارزان فروشي محصولات كشاورزي، يكي از مهمترين چالش هاي كشاورزان ايراني است. كشاورزان زحمت كش هر سال در فصل برداشت به دليل فراواني عرضه و محدوديت تقاضا ناگزير از فروش محصولاتشان به قيمتي نازل هستند. نزول قيمت محصولات كشاورزي بعضا تا جايي پيش مي رود كه كشاورزان قيد برداشت محصول را مي زنند.
صنايع تبديلي يگانه عاملي است كه به كشاورزان، خارج از فصل برداشت اجازه مي دهد محصولاتشان را به بازار ارائه كنند. در صورت بهره گيري از صنايع تبديلي علاوه بر فروش محصولات به قيمت واقعي، ارزش افزوده حاصل از فراوري محصولات نيز نصيب كشاورزان مي شود ضمن اينكه اشتغالزايي را نيز با خود به همراه دارد. به همين دليل حمايت از گسترش بكارگيري صنايع تبديلي اقدامي مهم در چارچوب اقتصاد مقاومتي محسوب مي شود.
علي مجملي، فارغ التحصيل رشته كشاورزي در مقطع فوق ليسانس است. او به همراه دو نفر از همكلاسي هاي دوره دانشگاهش، در اصفهان يك كارگاه توليد ترشيجات و شوريجات راه اندازي و براي 8 نفر اشتغالزايي كرده است.
او درباره علت روي آوردنش به عرصه صنايع تبديلي، مي گويد: «پس از فارغ التحصيلي چند سالي را به كار كشت خيار و زيتون مشغول بودم. در اين مدت همواره در فصل برداشت محصول، ناگزير از فروش آن به قيمت بسيار نازلي بودم. با مطالعاتي كه انجام دادم متوجه شدم تنها راه رسيدن به سود واقعي در كشت محصولاتي چون خيار و زيتون، استفاده از دستگاه هاي صنايع تبديلي است.»
اين فعال اقتصاد مقاومتي مي افزايد: «به همراه دو نفر از هم دوره اي هاي دانشگاه، سرمايه اي حدود 100 ميليون تومان جمع آوري كرديم و از بسيج سازندگي هم تسهيلات اقتصاد مقاومتي دريافت كرديم. دستگاه هاي صنايع تبديلي چون ديگ بخار، ديگ پخت، نوار نقاله، وكيوم و .. را خريديم و كارگاهي به مساحت 500 مترمربع تهيه كرديم. بعد هم كار ثبت رسمي شركت و ثبت برند را انجام داديم.»
او درباره محصولات كارگاهش، خاطرنشان مي كند: «انواع ترشيجات و شوريجات و زيتون فراوري شده مهمترين محصولات كارگاه ما هستند. ما هر ماه 15 هزار شيشه ترشي و شوريجات توليد مي كنيم. سود حاصل از كار صنايع تبديلي چند برابر فروش محصولات كشاورزي در فصل برداشت است و براي 8 نفر هم اشتغالزايي كرده ايم.»
علي مجملي درباره بازار فروش ترشي و شوريجات، مي گويد: «مواد غذايي آخرين بازار اقتصادي است كه ركود بر آن تاثير مي گذارد. بايد بگويم متاسفانه امروز ركود اقتصادي حتي بازار مواد غذايي را نيز دچار مشكل جدي كرده است. قدرت خريد غذايي مردم نسبت به 2 سال گذشته بسيار كاهش يافته و مردم براي سفره شان خيلي كمتر خرج مي كنند. كارگاه ما هم در قياس با 3 سال قبل، فقط با 30 درصد ظرفيت خود كار مي كند. اگر با 100 درصد ظرفيت كار مي كرديم مي توانستيم 10 شغل ديگر هم ايجاد كنيم. اما با وجود اين ركود بي سابقه كارگاه ما همچنان سودده است و خدا را شاكريم.»
مهندس علي مجملي علاوه بر اداره كارگاهش، به صورت داوطلبانه به ساير واحدهاي توليدي اقتصاد مقاومتي استان اصفهان كه با حمايت بسيج سازندگي راه اندازي شده اند، مشاوره مي دهد. او در حال حاضر كارشناس اقتصاد مقاومتي دو ناحيه از سه ناحيه بسيج در شهرستان اصفهان است.
مهندس مجملي كه ارتباطي نزديك با واحدهاي توليدي دارد، پيشنهادش براي تقويت واحد هاي اقتصاد مقاومتي را اينطور مطرح مي كند: «تجميع واحدهاي توليدي كوچك تحت حمايت بسيج سازندگي در برخي از موارد يك ضرورت است و موجب افزايش سودآوري اين واحد ها مي شود. در استان اصفهان واحد هاي توليدي زيادي در زمينه توليد ترشي، زيتون، عسل، مربا، آبميوه، سركه و ... راه اندازي شده است. پيشنهاد من به بسيج سازندگي اين است كه اين واحدها را در كارخانه اي به وسعت حداقل 10 هزار مترمربع تجميع و يك شركت بزرگ توليد محصولات غذايي تاسيس كند و به جاي وام هاي خرد، وام كلان به آن ها بدهد. اين كار علاوه بر صرفه جويي در هزينه ها موجب رشد چند برابري سود واحدهاي كوچك و افزايش قدرت آن ها در بازار مي شود.»
چطور میتونم با مهندس محملی ارتباط برقرار کنم