به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجویان ارزشی دانشگاه کاشان، طی نامهای درخواست خود را از ساداتی نژاد، نماینده منتخب شهرستان کاشان در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، مطرح کردند.
متن این نامه به شرح زیر است:
به نام فاطر به یاری فاطمه (س)
حجاب مسئلهای است که اگرچه مقدمه است برای چیزهای بالاتر؛ اما خود یک مسئله ارزشی است. (امام خامنهای مدظله العالی)
با عرض سلام
جناب آقای دکتر ساداتی نژاد؛ نماینده محترم مردم شریف و شهید پرور کاشان و آران بیدگل در مجلس شورای اسلامی
آنچه که باعث شد تا این نامه را بنویسیم درد و رنج هایی است که جمعی از دانشجویان ارزشی دانشگاه کاشان به جهت وضعیت بی حجابی، از بین رفتن فضای مناسب علمی و فرهنگی - که متاسفانه اگر هم کسی حرفی بزند بلافاصله می گویند امروزی نیست یا افراطی است یا فقط به حجاب بند کرده اند- و فضایی که تحت تاثیر رفتار تنی چند از دانشجویان و حتی غیر دانشجو در محیط دانشگاه، کاملا از حالت علمی خارج شده و به سمت هنجار شکنی، زیرپا گذاشتن ارزشهای اسلامی و ترویج فساد سوق پیدا کرده است.
دانشگاهی می تواند مبدا تحول صحیح باورها و ارزشها در کشور باشد که برخوردار از فرهنگی سالم و محیطی آرام برای تحصیل علم و انجام پژوهش های علمی باشد و نمی توان از دانشگاهی که در آن رفتارهایی خارج از آداب اجتماعی و قوانین دانشگاهی صورت می پذیرد، رشد علمی را انتظار داشت؛ چرا که دانشجویان، بیش از اینکه به سمت علم و پژوهش حرکت کنند، در دام ابتذال ناشی از این هنجار شکنی ها گرفتار خواهند شد.
هم اینک وضعیت فرهنگی موجود در دانشگاه کاشان، متاسفانه آن چیزی نیست که از یک دانشگاه در یک کشور اسلامی انتظار می رود؛ عده ای دانشگاه را تبدیل به جولانگاه مد و ظاهر پرستی خود نموده اند. اگر مسؤلان امر همچون جناب عالی که منتخب دانشجویان نیز می باشید، اکنون به داد این وضعیت نرسند، فردا دیگر دیر خواهد شد.
متاسفانه تسامح و تساهل مسؤلان دانشگاه به حدی رسیده است که عده ای از دانشجویان، محیط عمومی دانشگاه و دانشکده ها را با حریم خصوصی خود اشتباه گرفته و دست به هر کاری می زنند که در بعضی موارد زبان از بیان آن شرم می کند. حتی دانشگاه های کشورهای غربی با نگرش سکولار - که پوشش را یک مسئله فردی می دانند نه اجتماعی- نیز به مضرات التقاط فضای علمی با مسائل مبتذل واقف بوده و قوانین محدود کننده پوشش را به اجرا در می آورند؛ برای نمونه قانونی که در دانشگاه های ویرجینیا و آکسفورد اجرا می شود را در زیر می آوریم: «دانشجويان بايد لباس هاي بلند و گشاد بر تن كنند. خوردن چاي و قهوه و الكل و داروهايي كه موجب خروج از حالت طبيعي مي شوند و كشيدن انواع دخانيات ممنوع است. ظاهر بايد تميز و مناسب باشد و از پوشيدن لباس هاي باز و بدن نما و آستين كوتاه پرهيز بنماييد و موها بايد رنگ طبيعي خود را داشته باشند و...»
آنچه که به وضوح در این درخواست قلبی از جنابتان قابل مشاهده است آنست که ریاست محترم دانشگاه، معاونت محترم فرهنگی سعی نموده با ارائه گزارشی از فعالیت های خود در چند سال گذشته اثبات کند که این معاونت به وظیفه خود عمل کرده است و توانسته آنچه تکلیفی است بر گردن ایشان را ،به خوبی انجام دهد اما سوالی که اینجا مطرح می شود اینست که چرا با وجود این همه مواردی که ایشان مطرح کرده اند آنچه که باید در فضای دانشگاه شاهد باشیم نیستیم؟ بله سوال اینست که این همه هزینه ای که صرف این اقدامات شده است به چه نتیجه ای رسیده؟ آیا گرفتن روز جهانی زن با ارزش ها دینی ما مطابقت دارد، چرا آنچه دیده میشود با آنچه توصیف می شود یکی نیست؟ آیا علت آن نیست که این هزینه ها درمسایل و مشکلات اصلی فرهنگی و باور های ارزشی دانشجویان خرج و یا حداقل اجرا نشده؟ تا مظاهر بارز بد حجابی در دانشگاه از بین نرود، اقدامات فرهنگی کارایی لازم را نخواهند داشت. به قول مولانا: «اول ای جان دفع شر موش کن وانگهان در جمع گندم کوش کن».
لازم به ذکر است که ما، همه دانشجویان بد حجاب را متهم به فساد نمی کنیم، ولیکن آنچه که واضح و مبرهن است، بدحجابی عده ای قلیل، منشا فساد عده کثیری از دیگر دانشجویان است. در برخی اماکن و مراکز فرهنگی دانشگاه، شاهد عده ای قلیل هنجار شکنی هستیم که نه تنها به شرع اسلام، بلکه به قانون و عرف اجتماعی نیز ذره ای احترام قائل نیستند و با رفتارهای زننده خود، دانشگاه را با مکان های دیگری! اشتباه گرفته اند.
در پایان بند «م» وصیت نامه معمار کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) را به همه آنان که امروز دست به تحریف و باور های انقلاب اسلامی و جوانان زده اند یادآور می شوم «باید همه بدانیم که آزادی به شکل غربی آن موجب تباهی جوانان و دختران و پسران می شود، از نظر اسلام و عقل محکوم است و تبلیغات و مقالات و سخنرانی ها و کتب و مجلات برخلاف اسلام و عفت عمومی و مصالح کشور حرام است و بر همه ما و همه مسلمانان جلو گیری از آنان واجب است. و از آزادی های مخرب باید جلوگیری شود. و از آنچه درنظر شرع حرام و آنچه برخلاف مسیر ملت و کشوراسلامی و مخالف با حیثیت جمهوری اسلامی است به طور قاطع اگر جلو گیری نشود، همه مسؤل میباشند. خودشان مکلف به جلوگیری هستند. خداوند تعالی مددکار همه باشد.»
دبیر هیات فاطمیون دانشگاه کاشان
به نمایندگی قشر مذهبی مطالبه گر دانشگاه کاشان