غلامرضا شرفی، مسئول سابق بسیج دانشجویی آبادان و نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی آبادان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، درباره نامگذاری سال 1395 به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» بیان داشت: از منظر استراتژیک و کلان اگر راهبردهای امام خامنه ای را در نامگذاری سال های اخیر را مورد واکاوی قرار دهیم، به این نکته پی می بریم که راهبر انقلاب مسائل معیشتی مردم و حل آنان را مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: توجه و تاکید مقام معظم رهبری برای حل مشکلات اقتصادی نشان از آینده نگری و عمق شناخت ایشان از خصم دشمن است و ایشان می دانند که دشمن از چه راه هایی دنبال نفوذ و سنگ اندازی در راه پیشبرد نظام است.
استاد دانشگاه امام حسین(ع) بیان کرد: رهبر معظم انقلاب می دانند که دشمن چه راه هایی را برای نفوذ و رخنه در پیش گرفته و در سال های گذشته و در دیگر ملل از چه منفذی نفوذ کرده و آسیب زدند، برای همین ایشان اقتصاد مقاومتی را در اولویت قرار دادند.
وی عنوان کرد: این یک نکته مهم و استراتژیک است که دشمن به هیچ وجه خیرخواه نظام نبوده و نخواهد بود و در هر حال دنبال ضربه زدن است و سیاست خصمانه و تهاجمی علیه ایران جزو ماهیت استکباری دشمن است و ما باید همیشه به خودمان اتکا کنیم.
شرفی تصریح کرد: در سال های گذشته گفتمان اقتصاد مقاومتی بارها مطرح شد و امروز مبانی نظری و تئوریک این گفتمان اقتصاد مقاومتی آماده شده است و امروز مسئولان و همه اقشار به سمت اجرایی کردن این مبانی پیش برویم.
وی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی با مولفه های مختلفی قابل اندازه گیری است و هر چه قدر بتوانیم این مولفه ها را افزایش دهیم دستیابی به اقتصاد مقاومتی ملموس تر می شود.
این استاد رشته مدیریت بیان کرد: یکی از شاخص های موفقیت اقتصاد مقاومتی، توسعه نیروی انسانی کارآمد و توانمند است که این نیروی انسانی باید دارای ویژگی های همچون آموزش پذیری، ضریب هوشی بالا، سن مناسب است که این نیروی انسانی کارآمد تحقق اقتصاد مقاومتی را عینی تر می کند.
نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در آبادان اظهار داشت: از دیگر مولفه های مهم در حوزه اقتصاد مقاومتی می توان به سرمایه و سرمایه گذار نامبرد که وجود سرمایه و بسترهای مناسب سرمایه گزاری سبب می شود که سرمایه گذاران داخلی و خارجی با ضریب اطمینان بالایی در پروژه های اقتصادی مشارکت داشته باشد که این بسترها در داخل کشور فراهم است.
وی در ادامه به سومین شاخص و مولفه در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: تولید و تجارت یکی از مولفه های مهم در مقوله اقتصاد مقاومتی است.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه های آبادان اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در این زمینه ممانعت از خام فروشی است که بجای این باید دنبال افزایش ارزش افزوده تولیدات باشیم.
وی ادامه داد: مقوله پایانی در اندازه گیری و تحقق اقتصاد مقاومتی مسئله کیفیت و استاندارد سازی محصولات است.
شرفی گفت: موضوع کیفیت را باید در تولید، بسته بندی، شکل محصولات و صادرات مجدد و زمان مناسب رعایت کرد و این مسائل از نکاتی است که در صادرات محصولات تولیدی مهم است.
وی در ادامه به ظرفیت های کشاورزی در تحقق اقتصاد مقاومتی بیان کرد: کشاورزی اتکا به داخل و ظرفیت داخلی را افزایش می دهد و دولت باید با برنامه ریزی مناسب و اختصاص بودجه مناسب و خرید تضمینی از این بخش حیاتی حمایت لازم را انجام دهد.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابادان تصریح کرد: نوع سیاست گذاری دولت در بخش کشاورزی رقت بار است و شما ببینید کشاورزان زحمت کش مثلا گوجه کاران با کلی تلاش محصول تولید می کنند؛اما به حداقل قیمت به فروش نمی رسد و یا به محصول جانبی تبدیل نشد.
وی ادامه داد: در حالی که می توانستیم با اندک رایزنی این محصولات را با ثبت فروش به کشورهای منطقه و بازارهای مصرف منطقه صادر کرد و یا با توسعه صنایع فراوری این محصولات را به ارزش افزوده تبدیل کند.
شرفی با اشاره به اهمیت بالای نقاط مرزی و مناطق آزاد در تحقق اقتصاد مقاومتی بیان کرد: نقاط مرزی با داشتن تجارت چمدانی می تواند در صورت ساماندهی در تحرک و پویایی اقتصاد موثر باشد.
وی با اشاره به فعالیت بازرگانی در مناطق مرزی بیان کرد: اگر بتوانیم محصولات ته لنجی را ساماندهی و واردات این محصولات را مطابق با نیازهای کشور و منطقه ساماندهی کنیم می تواند اقتصاد را تحرک بخشد.
استاد رشته مدیریت تاکید کرد: می توانیم در بازرگانی چمدانی محصولات داخلی را به کشورهای همسایه صادر کنیم که این هم نیازمند تولید محصولات رقابت پذیر هستیم.
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی درون زا است و باید به درون نگاه کنیم و از سرمایه های بزرگ اجتماعی خود از جمله همبستگی داخلی برای رشد اقتصادی بهره بگیریم.