به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمود روانبخش متخصص تغذیه گفت: یکی از فاکتورهای بسیار مهم و تآثیرگذار در بیماری دیابت تغذیه است.اینکه فرد چه برنامه غذایی داشته باشد و از چه موادغذایی استفاده کند یا حجم و میزان بهرهمندی از انواع فرآوردههای غذایی با ارزش و کالری متفاوت چه میزان باشد در پیشگیری و ابتلای افراد به دیابت موثر است.
وی ادامه داد: در کنار کم تحرکی و عامل وراثت، تغذیه نقش بسیار مهمی در ابتلای افراد به دیابت دارد بطوری که حتی تحقیقات جدید نشان داده با عجله غذا خوردن هم میتواند در ابتلای افراد به دیابت نوع 2 موثر باشد چراکه باعث اضافه وزن می شود.
این متخصص تغذیه بهترین زمان صرف وعده های غذایی را بین 20 تا 25 دقیقه دانست و گفت: بهتر است هر لقمه غذا حدود 30 بار جویده شود.
روانبخش افزود: مصرف بالای فیبر که در انواع میوه، سبزی، غلات، حبوبات و مغزها وجود دارد برای بیماران دیابتی توصیه می شود.
وی ادامه داد: برخی از سبزیجات مانند سیر و بامیه به دلیل فیبر بالا بسیار مفید است و به دلیل داشتن فیبر، سرعت جذب قند کم شده و به حفظ قندخون افراد دیابتی کمک می کند.
این متخصص تغذیه گفت: مصرف گوشت قرمز به میزان بالا، ارتباط بسیاری با افزایش خطر ابتلا به دیابت دارد بنابراین به این افراد توصیه می شود به جای گوشت قرمز،ماهی بیشتر بخورند چون ماهی به دلیل داشتن امگا3، خطر ابتلا به دیابت را کم می کند.
روانبخش افزود: میوه هایی مثل گریپ فروت، توت، هندوانه،طالبی، زردآلو، کیوی و گیلاس از جمله میوه های مفید و توصیه شده برای افراد مبتلا به دیابت است.