به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دولت آشتی ملی لیبی اعلام کرد که دوشنبه (دیروز) مقر هفت وزارتخانه از جمله وزارت خارجه را در طرابلس پایتخت این کشور تحویل گرفته است.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، این اقدام دولت آشتی ملی در چارچوب تلاش برای گسترش تسلط کامل این دولت بر تمامی مناطق طرابلس انجام شده است.
در این ارتباط، «محمد العماری» عضو شورای ریاستی دولت آشتی ملی، طی مراسم تحویل وزارت خارجه این کشور گفت: روند انتقال قدرت، مطابق میل و خواسته [این دولت] پیش میرود.
عضو شورای ریاستی دولت آشتی ملی همچنین افزود: سایر وزارتخانههایی که دولت قرار است آنها را تحویل بگیرد، وزارتهای مسکن، حمل و نقل، امور اجتماعی، شورای محلی، وزارت جوانان و ورزش و وزارت امور دینی و اسلامی است.
به گفته العامری، دولت آشتی ملی روزهای آینده وزارت برنامهریزی، کار و وزارت علوم را تحویل خواهد گرفت.
26بهمنماه سال گذشته، «فایز السراج» نخست وزیر لیبی کابینه خود را با سیزده وزیر و پنج وزیر مشاور اعلام کرد.
در دولت جدید لیبی که از شهر «الصخیرات» مغرب موجودیت آن اعلام شد، «المهدی البرغثی» سمت وزیر دفاع را بر عهده گرفته است، همچنین سه وزیر زن در کابینه جدید حضور دارند.
معرفی وزیر دفاع از جمله موانع تشکیل دولت لیبی بود که «فایز السراج» نخست وزیر مأمور به تشکیل دولت با آن مواجه بود.
دولت آشتی ملی که مورد حمایت غرب و سازمان ملل است، نزدیک به 3 ماه است که منتظر تشکیل جلسه پارلمان لیبی (پارلمان طُبرُق) برای اعطای رأی اعتماد به کابینه فایز السراج بوده، ولی این جلسه بارها به دلایلی از جمله مخالفت برخی گروههای سیاسی و نمایندگان پارلمان به تعویق افتاده است.
در واکنش به این تعویقها، این هفته، تعداد زیادی از نمایندگان پارلمان لیبی بعد از آنکه با درهای بسته پارلمان مواجه شدند، با انتشار بیانیهای به دولت آشتی ملی لیبی رأی اعتماد داده و از این دولت خواستند هر چه زودتر سوگند یاد کند.
دولت آشتی ملی با احتیاط در پی آن است که بتواند حمایت تعداد زیادی از گروههای مسلحی را که از زمان سرنگونی «معمر القذافی» دیکتاتور لیبی بر اوضاع سیاسی پایتخت لیبی سیطره دارند، به دست آورد و دولت موازی و رقیب خود را که در طرابلس مستقر است، کنار بزند.
شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فایز السراج ماه گذشته بعد از آنکه با ممانعت دولت موازی به ریاست «خلیفه الغویل» نتوانست از راه زمینی به طرابلس وارد شود، از راه دریا و با کشتی جنگی وارد این شهر شد.
روزنامه انگلیسی «ساندی تایمز»، هفته گذشته فاش کرد که مأموران اطلاعاتی آمریکا و انگلیس در راستای فراهم نمودن حمایت از فایز السراج تلاش میکنند و دولت سراج در یک پایگاه دریایی واقع در طرابلس پایتخت این کشور تحت شدیدترین تدابیر امنیتی و حراستی قرار گرفته است.
با افزایش قدرت داعش در لیبی، به ویژه پس از آنکه این گروه تروریستی توانست مناطقی از لیبی، از جمله شهر «سرت» را به اشغال خود در آورد و «امارت اسلامی» در آن تشکیل دهد، کشورهای غربی از بیم نفوذ داعش به اروپا و سایر کشورها، مبارزه با این گروه تروریستی و دخالت نظامی در این کشور را منوط به تشکیل دولت آشتی ملی و کسب رأی اعتماد از پارلمان دانستند.