به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، روز گذشته خبری بر روی خروجی بسیاری از خبرگزاری ها قرار گرفت که در آن با اشاره به طرح سهمیه بندی اینترنت در دانشگاه زنجان، از مشکلاتی که این طرح ممکن است برای دانشجویان ایجاد کند سخن گفته شده بود.
در طرح پیشین، سهمیه اینترنت دانشجویان و کارمندان هفته ای 1 گیگابایت، دانشجویان کارشناسی ارشد 2، دانشجویان دکتری و اساتید مدعو و اساتید عضو هیات علمی مجاز به استفاده از 3 گیگابایت در یک هفته بودند همچنین سهمیه ماهانه اینترنت به ترتیب3، 5 و 8 گیگابایت برای کاربران نامبرده تعریف گردیده بود.
از زمان اعلام، دانشجویان نسبت به ناعدلانه بودن این طرح واکنش نشان دادند و خواستار تجدید نظر در اصل طرح و یا لااقل در میزان ترافیک در نظر گرفته شده از سوی مسئولان انفورماتیک دانشگاه شدند.
مسئولان دانشگاه که تعداد زیاد کاربران دانشگاهی و استفاده خارج از عرف برخی افراد از پهنای باند و دانلود با حجم بسیار بالا را عامل سهمیه بندی اینترنت میدانستند، این اقدام را از روی ناچاری دانسته و هدف از این امر را جهت رفاه حال همگانی و استفاده عادلانه از پهنای باند توسط دانشجویان عنوان کردند.
اعتراض دانشجویان تا جایی پیش رفت که در جلسه پرسش و پاسخ هیات رئیسه با دانشجویان یکی از دانشجویان دکتری نسبت به این اقدام واکنش نشان داد که مورد تایید سایر دانشجویان حاضر در برنامه نیز قرار گرفت.
برخی دانشجویان معتقد بودند که چرا مسئولین دانشگاه همه دانشجویان را مورد مواخذه قرار می دهند و مشخص بودن اکانت های دانشجویی باعث می شود تااپراتور دانشگاه، افرادی که بیش از حد مجاز از اینترنت استفاده می کنند و دیگران را نیز در مضیقه قرار می دهند را محدود سازد و به جرم استفاده بیش از حد برخی دانشجویان، همه مواخذه نشوند.
اما در نهایت، مسئولین دانشگاه زنجان را بر آن شدند تا به تصحیح طرح پیشین خود بپردازند و تلاش کنند تا مشکل به وجود آمده شده را قدری مرتفع سازند.
نکته بارز در اقدام جدید دانشگاه زنجان دو برابر شدن سهمیه کلیه گروه های کاربری است که می تواند قدری از مشکلات دانشجویان در زمینه کمبود میزان ترافیک در نظر گرفته شده بکاهد.
مسئولان دانشگاه اعلام کردند: با توجه به فیدبکهای رسیده در بازه زمانی 4 روز اول از اجرای آزمایشی طرح سهمیهبندی اینترنت به منظور استفاده معقول و هدفمند از اینترنت و با توجه به اینکه بخشی از پهنای باند خریداری شده توسط دانشگاه بلا استفاده مانده است و از طرفی سهمیه هفتگی بسیاری از کاربران خیلی زود تمام شده است و عملاً تا آخر هفته امکان استفاده از اینترنت را نداشتهاند و همچنین مقدمات کار برای دو برابر شدن پهنای باند مخابرات از هفته بعد انجام شده است؛ سیاستهای ذیل به منظور رفع مشکلات از امروز اعمال خواهد شد. در اینجا لازم است از کلیه دانشجویان، همکاران و اساتید گرامی که در روزهای اولیه اجرای طرح با صبر و بردباری نسبت به هموار کردن مسیر اجرای طرح مشارکت داشتهاند، تشکر کنیم.
۱- سهمیه کلیه گروههای کاربری دو برابر شد.
۲- کلیه کاربرانی که به هر دلیل سهمیه هفتگی یا ماهیانه آنها به اتمام میرسد، میتوانند تا شارژ مجدد سهمیه از اینترنت با سرعت محدود و مناسب برای کارهای روزمره (وبگردی، دانلود مقاله، ارسال مقاله و موارد مشابه) استفاده کنند. بدیهی است پس از اتمام بازه زمانی مذکور و شارژ مجدد سهمیه، سرعت کاربر به حالت اولیه برخواهد گشت.
۳- برای صرفهجویی در ترافیک مصرفی و دانلود فایلهای حجیم، لطفا به سامانه دانلود آفلاین (odm.znu.ac.ir) و بانک نرمافزار (sb.znu.ac.ir) دانشگاه مراجعه فرمایید.
۴- دانشگاه در حال مذاکره با تأمین کنندگان برای افزایش پهنای باند ارتباط با اینترنت میباشد. بدیهی است در صورت تحقق این امر، طرح سهمیهبندی نیز میتواند مورد بازنگری قرار گیرد.
۵- به منظور تسهیل ارتباط با اینترنت و اینترانت (شبکه داخلی دانشگاه)، تقویت زیر ساخت شبکه خوابگاههای دانشگاه در دستور کار هیات رییسه محترم دانشگاه قرار گرفته است.
در نهایت به استحضار کلیه کاربران اینترنت دانشگاه میرساند که هدف از اجرای طرح سهمیهبندی تأمین عادلانه ترافیک برای همه کاربران و محدود کردن افرادی است که با استفاده بیرویه، برای دیگران مشکل ایجاد کردهاند. در همین چهار روز از اجرای آزمایشی طرح سهمیهبندی بسیاری از دانشجویان، اساتید و کارمندان از افزایش سرعت و سهولت دسترسی به اینترنت ابراز رضایت داشتهاند.
اگرچه هنوز هم حکایت گنه کرد در بلخ آهنگری به شوشتر زدند گردن مسگری در اقدام اخیر وجود دارد و عده کثیری از دانشجویان به جرم استفاده غیر معقول برخی دیگر مجازات می شوند؛ اما با توجه به مشکلات متععدی که برای سرعت اینترنت دانشگاه زنجان به وجود آمد و استفاده کاربران را بسیار دشوار کرد، اتفاق جدید رخ داده باوجود بهترین اقدام نبودن، نیز می تواند قدم مثبتی در راستای بهبود کیفیت اینترنت و در کنار آن استفاده آسان و کافی دانشجویانی باشد که اینترنت دانشگاه را صرفا برای دانلود سریال ها و فیلم های سینمایی نمی خواهند و در تلاشند تا بتوانند از این امکان لازم و کارا بهترین استفاده را کنند.