به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه 13 اردیبهشت ماه 95 با کاهش 99 واحدی به رقم 78 هزار و 285 واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با افزایش 15 واحدی عدد 13742 واحد را تجربه کرد. امروز همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش 31 واحدی عدد 78557 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش 13 واحدی به رقم 54849 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش 547 واحدی عدد 170768 واحد را برای خود ثبت کرد. امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با کاهش 2 واحدی روی عدد 800 واحد ایستاد.
بر اساس این گزارش امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت گروه سایپا با 50 واحد، مخابرات ایران با 24 واحد، فولاد خوزستان با 23 واحد افزایش، بالاترین تأثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت پتروشیمی جم با 32 واحد، تاپیکو با 27 واحد و ملی صنایع مس ایران با 25 واحد کاهش، بالاترین تأثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.
ارزش کل معاملات امروز بورس تهران به بیش از 337 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و 415 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 103 هزار و 857 نوبت داد و ستد بود.
طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکتهای کیبیسی، البرز دارو، سبحان دارو، صنایع پتروشیمی کرمانشاه، سرمایهگذاری جامی، اوراق گواهی سپرده عامل بانک گردشگری، مهندسی نصیر ماشین، از سوی ناظر بازار سهام متوقف و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای نورد و تولید قطعات فولادی، صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود و اوراق اجاره «اجاد» بازگشایی شدند.
در معاملات امروز بازار سهام، نماد معاملاتی هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه شاهد معاملات کد به کد 15 میلیون سهمی میان سهامداران عمده حقوقی به ارزش بیش از 4 میلیارد تومان بود.
در لیزینگ صنعت و معدن نیز امروز بیش از 9 میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان میان کدهای درون گروهی سهامدار عمده حقوقی جابهجا شد.
در فولاد آلیاژی ایران اما امروز بیش از 7.5 میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان کد به کد شد.
در گروه مپنا نیز امروز 5 میلیون سهم به ارزش بیش از 4.5 میلیارد تومان میان کدهای درون گروهی سهامدار عمده حقوقی منتقل شد.
نماد معاملاتی عمران و توسعه فارس نیز امروز شاهد معاملات انتقالی 3 میلیون سهمی به ارزش بیش از یک میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده خود بود.
بازار سهام امروز به پیشتازی شرکت زیان ده ایران خودرو دیزل شاهد معاملات پرحجم در گروه خودروییها همسو با عرضههای سهامداران عمده حقوقی در این گروه بود.
در نماد ایران خودرو دیزل پس از آن که یک مقام مسئول در سازمان بورس از عدم ارائه گزارش توجیهی افزایش سرمایه صددرصدی این شرکت از محل مازاد تجدید ارزیابی سایر داراییها و ماشینآلات خبر داده بود.صبح امروز این گزارش توجیهی در حالی بر روی سامانه کدال نشست که به نظر میرسد با توجه به متغیرهای بنیادی فعلی در این شرکت افزایش سرمایه از این محل تنها ابزاری برای عدهای نوسانگیر و برخوردار از انگیزه سفتهبازی خواهد بود.
بر اساس آنچه که در صورتهای مالی ایران خودرو دیزل دیده میشود این شرکت در حالی از مازاد 500 میلیارد تومانی تجدید ارزیابی هر آنچه که از داراییها به جز زمینهای آن که در سالهای گذشته ارزیابی و در افزایش سرمایه محاسبه شده را به عنوان طرح توجیهی دومین مرحله از این طرح به بازار ارائه کرده که هزینه استهلاک تأسیسات و تجهیزات عنوان شده رقمی در حدود 82 میلیارد تومان را بر زیان انباشته کنونی این شرکت میافزاید.
بر اساس اطلاعات مالی «خاور» این شرکت در پایان سال مالی 93 با زیان خالص 400 میلیارد تومانی روبهرو بوده و این در حالی است که به نظر می رسد با احتساب زیان انباشته سال مالی جاری و هزینه استهلاک تجهیزات مورد ارزیابی قرار گرفته شده این شرکت، در پایان سال مالی جاری گویی عملا این شرکت هیچ افزایش سرمایهای انجام نداده است.
هیاهو بر سر افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها در حالی گروه خودرو را همچنان بازیچهای برای سفتهبازی و صاحبان نقدینگی در فضای رکود فعلی کسب و کار قرار داده که هیچ نهاد ناظری تاکنون اقدامی برای هشدار به عموم سهامداران نسبت به رفتارهای مشکوک مدیران شرکتهای خودرویی و سهامداران عمده آنها انجام نداده است.
بر همین اساس به نظر میرسد با توجه به عرضههای تدریجی حقوقیها در گروه خودرو طی فردا صفهای خرید این گروه واگذار و روندی متعادل را به نمایش گذارد.
بر اساس این گزارش امروز در گروه فلزات اساسی برخی نمادهای معاملاتی از جمله فولاد آلیاژی ایران، فولاد آلیاژی یزد و ذوب آهن اصفهان با افزایش تقاضا از سوی معاملهگران اغلب حقیقی روبهرو بود. در گروه داروییها نیز با وجود تقاضا اما تلاش برخی هلدینگهای دارویی برای بازارگردانی و عرضه سهام مانع از تداوم سفتهبازی در برخی نمادهای پرتقاضای این گروه و برخوردار از سود تقسیمی مناسب در مجامع عادی سالیانه شده است.
با این همه همچنان خریداران حقیقی به این گروه اقبال نشان میدهند.
بازار سهام امروز بازاری متعادل و کم تحرک بود که انگیزههای سفته بازی در گروههای خودرویی اصلیترین شاخصه آن برای تحرک صاحبان نقدینگی در این گروه پرهیاهو بود.