به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد هاشمی دقایقی پیش در اختتامیه گرامی داشت شهید مطهری که در تالار ابن سینای دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است گفت: امیدواریم کشور ما به عنوان جمهوری اسلامی بتواند سرشار از اخلاق مداری چه در فضای سیاسی و چه در میان مردم باشد زیرا واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران بدون اخلاق چیزی نیست.
وی با بیان اینکه اخلاق به معنای نداشتن پارتی بازی است نبود تهمت، غیبت و رفتارهای دور از اخلاق می باشد گفت: ما اگر مشکلی در حوزه های مختلف از جمله حقوق اجتماعی داریم با فاصله گرفتن از اخلاق موفق نخواهیم شد.
وزیر بهداشت با تاکید براین موضوع که اخلاق در رفتار مسئولین و روسا فرهنگ سازی می شود تاکید کرد: امیدوارم از خواب غفلت بیدار شویم و نسل های آینده را نسبت به نسل های کنونی در اخلاق به تصمیم گیری های بهتری برسانیم.
هاشمی در بخش دوم صحبت های خود با اشاره به هم دوره بودن خود با شهید مطهری و علی شریعتی گفت: این دو اکنون رفته اند و دیگر برنمی گردند اما صحبت کردن از مکارم آنان بسیار خوب است به شرطی که از آن ها الگو بگیریم.
وی ادامه داد: نگرانی ما با توجه به دینی که افرادی چون شهید مطهری و پدر ایشان به گردن من دارند به نحوه شهادت ایشان است.
هاشمی ادامه داد: نمی دانم محتویات فرقان را خوانده اید یا خیر تمام کتاب های آنان از آیات قران گرفته شده است و کمتر از دو سوم کتاب های گروه فرقان اختصاص به روایات و احادیث دارد اما همین گروه با تاکید بر شعار اشتباه خود شهید مطهری را به شهادت رساندند.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: این گروه با تفکر دینی موجب به شهادت رسیدن افراد تکرار نشدنی در انقلاب اسلامی ما شدند و این را بدانید حتما این حوادث تکرار می شود.
وزیر بهداشت با اشاره به شهادت مولی علی(ع) خاطر نشان کرد: هنگامی که علی (ع) به شهادت رسید عده ای گفتند وی در کجا شهید شد و هنگام فهمیدن حالت شهادت علی (ع) در رکوع و نماز با حیرت پرسیدند مگر علی نماز می خواند و این در حالی است که افرادی که بر پیشانیشان پینه سجده نشسته بود علی را به شهادت رساندند.
وی به شکل گیری گروهک داعش اشاره کرد و گفت: داعش منحصر به اهل تسنن نیست و باید آن چه که در مراسم شهید مطهری به آن تاکید کرد و متذکر شد را در شکل گیری افرادی چون داعش بدانیم که به نام اسلام به اسلام ضربه می زنند.
وزیر بهداشت ادامه داد: یکی از بزرگترین مصیبت های اسلام به نظر من در طول قرون گذشته موضوع داعش است به این معنا که چهره اسلام و حقیقت دین را که در جمال رسول گرامی اسلام خود را بروز داده است با وحشی گری به جهانیان معرفی می کند.
هاشمی در پایان بخش اول صحبت های خود با بیان اینکه داعش یک برداشت است که در ذهن برخی شکل گرفته خاطر نشان کرد: آنانی که از ناز و نعمت در اروپا به سوریه و عراق می روند باور کرده اند که می خواهند به بهشت بروند و جدا از مزدوران این گروهک تروریستی عده زیادی با برداشت سطحی از دین عضو گروهک داعش شده اند که ما باید از شهادت افرادی چون مطهری به برداشت صحیح از دین برسیم.
وی در نقل خاطره ای از شهید مطهری بیان داشت: این خاطره را هیچ جا نگفته ام اما در این فضا به نقل خاطره ای از شهید مطهری می پردازم که نظر وی را در خصوص خواندن کتاب های علی شریعتی بیان می کند.
هاشمی خاطر نشان کرد: زمانی خدمت شهید مطهری رسیدیم و این دوران همزمان با شرایطی بود که جهاد سازندگی کتابخانه ها را در سراسر کشور دایر می کرد نماینده ایشان در مورد مکتوبات مرحوم علی شریعتی از شهید مطهری سوال کرد و در این جمع که از شورای مرکزی جهاد سازندگی تعدادی نشسته بودیم و تنها امام (ره) اکنون از این جمع در میان ما نیست شهید مطهری پاسخ دادند شما کتاب های شریعتی را بخوانید و جز آن مواردی که مغایرت با اسلام ندارد می توانید در نشریات خود مکتوب کنید.
هاشمی در بخش دوم صحبت های خود با بیان اینکه ما از تاریخ 15 اردیبهشت سال 93 طرح تحول سلامت را آغاز کردیم گفت: در این مسیر زحمات زیادی بر دوش اساتید، همکاران، پرستاران و مدیران وزارت بهداشت خصوصا مدیران محیطی گذاشته شد.
وی ادامه داد: بار اصلی طرح تحول سلامت بر دوش روسای دانشگاه بوده است که حاصل آنچه موجب رضایتمندی امروز مردم شده است از این ناحیه به دست آمده است.
هاشمی با تاکید براینکه دستگاه سلامت و چند دستگاه دیگر جزو بیشترین شکایات و اعتراض مردم در ابتدای تصدی گری دولت یازدهم بوده اند بیان داشت: با وجود این که رضایتمندی مردم در ابتدا کمتر از 30 درصد بود اما امروز درصد رضایتمندی مردم بسیار بالا رفته است که البته برخی مشکلات از جمله مشکلات مربوط به زیرساخت ها بر سر راه ما مانع گذاشته است.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: در عین حال حلقه های متعددی از طرح تحول به مرحله اجرا درآمده و برخی نیز متوقف شده که امیدواریم با حمایت جدی دولت و مجلس بتوانیم مشکلات را کنار بگذاریم.
هاشمی با تاکید براینکه در کاهش هزینه های درمان توانستیم موفقیت های خوبی به دست آوریم بیان داشت: کاهش هزینه های جدی در شهرها تا سقف شش درصد ودر روستاها تا سقف سه درصد بیشتر شبیه به معجزه ای بود که برخی مردم در اصفهان آن را به ظهور امام زمان و یا اتفاقی دیگر تشبیه کرده بودند.
وی با انتقاد از برخی مشکلات در مسیر اجرای طرح تحول سلامت گفت: طرح تحول همزمان با آغاز کار دولت تازه مستقر شده کار خود را پیش برد و این در حالی بود که دولت تلاش داشت از محل هدفمند کردن یارانه ها که در ابتدا هدفمند نبود و دارا و ندار از ان استفاده می کردندهزینه های خدمت رسانی به مردم را تامین کند.
وزیر بهداشت متذکر شد: 42 هزار میلیارد تومان برای موضوع یارانه ها باید از سوی دولت هزینه می شد و این در حالی بود که تعداد زیادی از دریافت کنندگان یارانه ها نیازی به این پول نداشتند.
هاشمی با اشاره به ایجاد همه پرسی از مردم جهت حذف تعدادی از مردم بی نیاز نسبت به دریافت یارانه خاطر نشان کرد: با وجود اختلاف نظرها بر سر حذف برخی از مردم از دریافت یارانه ها رئیس جمهور از دستگاه ها خواست تا طرحی را که بتواند جانشین پرداخت یارانه ها باشد را ارائه دهند تا با استقبال از این طرح هدفمندی یارانه ها صورت بگیرد که براین اساس ما تلاش کردیم طرح تحول سلامت را جهت صرفه جویی در 25 هزار میلیارد تومان از مبلغ پراختی یارانه ها ارائه دهیم.
وی گفت: این در حالی است که ما در نظر داشتیم از جمع این 25 هزار میلیارد تومان صرفه جویی شده حدود 8 هزار میلیارد تومان را در قسمت هایی از طرح تحول هزینه کرده و علاوه بر سه هزار میلیارد تومان دیگر الباقی را در اختیار دولت جهت انجام امور خود قرار دهیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه 90 درصد مردم در همه پرسی حاضر به گذش از دریافت یارانه ها نبودند گفت: شرایط به نحوی پیش رفت که 90 درصد مردم یارانه ها را حق مسلم خود دانستند و این در حالی بود که طرح پیشنهادی ما به عنوان طرح تحول سلامت چند ماهی بود که اجرایی شده و دولت نه تنها یارانه ها را حذف نکرد بلکه یارانه جدیدی در قالب طرح تحول نظام سلامت بر دوش خود قرار داد.
هاشمی با بیان این که کل اعتبار طرح تحول سلامت 8 هزار میلیارد تومان بوده است به وزارتخانه تحویل داده شده و یک درصد از نیز از محل مالیات ارزش افزوده است که مردم پرداخت می کنند و البته ده درصد نیز از محل هدفمندی یارانه ها دریافت کردیم که در مجموع 15 میلیارد می شود.
وی ادامه داد: با این وجود تعداد بسیاری در کشور بودجه طرح تحول را مدام زیر سوال بردند و در برنامه های تلویزیونی و در جلسات خود به نقد این بودجه پرداختند که تمام این رفتارها نادرست بود.
وزیر بهداشت در بخش سوم صحبت های خود به گله گذاری از بیمه ها پرداخت و بیان داشت: متاسفانه بیمه ها نیز هر کدام در این میان رفتار خاصی انجام می دهند برخی 70 درصد حمایت خود را از داروها اعلام می کنند و برخی 90 درصد از داروها حمایت می کنند اما بیشترین سهم نیز به داروهای تولیدی خودشان اختصاص دارد.
هاشمی بیان داشت: اگر ما بتوانیم بیمه تکمیل شده و چیزی به نام بیمه مختلف نداشته باشیم و همان شش هزار میلیارد تومان تحت عنوان بیمه تکمیلی را یا برای همه مردم و یا برای هیچ کس اختصاص ندهیم می توانیم بگوییم در خصوص بیمه ها تا اندازه ای موفق عمل کرده ایم.
وی به مجلس پیش رو اشاره کرد و گفت: اگر کار بیمه ها در کشور درست نشود مشکلات در کشور باقی خواهند ماند و ما از این جا اعلام می کنیم که مجلس آینده باید نگاه خود را در خصوص سلامت مردم تغییر دهد و این تغییر باید در رفتار و عمل مردم دیده شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه کار ما سیاستگذاری و نظارت در حوزه سلامت مردم می باشد و به دنبال تصدی گری نیستیم بیان داشت: بارها گفته ام که 570 بیمارستان ما را به سازمان های خصوصی بدهند زیرا ما اهل تصدی گری نیستیم اما مطمئنا سازمان های خصوصی نیز این کار را نخواهند کرد زیرا خدماتی که بیمه ها از ما می خرند 40 درصد زیر قیمت است و هیچ سازمانی حاضر نمی شود با این ضرر کار کند.
هاشمی به کاهش بودجه نفت و تکمیل نشدن بودجه طرح تحول سلامت اشاره کرد و افزود: در حال حاضر فروش نفت ما بیش از دو برابر شده است اما با این وجود در این شرایط تامین بودجه مورد نیاز طرح تحول کار بسیار سختی است و این در حالی است که ما تلاش داشتیم در ابتدا تنها چهار دهک اول را بیمه کرده که براساس پیش بینی ما به عنوان سرانه هر ایرانی در هنگام بستری شدن در بیمارستان به مبلغ 16 هزار تومان نیازمند هزینه ای بالغ بر 550 میلیارد تومان بودیم.
وی ادامه داد: بیمه ها در شروع طرح تحول قول داده بودند که حداکثر حمایت خود را از پرداخت خدمات به ما ارائه دهند و فاصله این زمان بیش از یک ماه نشود که متاسفانه اکنون معوقات بیمه ها به 11 ماه نیز رسیده است.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: طرح تحول تا هنگامی که روحانی رئیس جمهور باشد ادامه خواهد داشت به شرط این که در کنار دولت مجلس جدید از ما حمایت کند.
وی در پایان با بیان اینکه برخی از دوستان تلاش می کنند که موضوع سلامت مردم را سیاسی کنند افزود: ما به دنبال اقتدار نیستیم بلکه به دنبال سلامت و حقوق مردم در حوزه سلامت می باشیم و این موضوع سیاست بردار نیست امیدواریم کلیت نظام سلامت که نباید چند پارچه باشد با حمایت از وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، وزارت نفت، وزارت صنایع، وزارت راه و شهرسازی، صدا و سیما و دستگاه های فرهنگی بتوانند امنیت، توسعه رشد اقتصادی و پیشرفت را در کنار سلامت مردم به ارمغان آورد.