کد خبر:۵۰۸۲۹۸
فراهانی عنوان کرد

تشکیل شورای صنفی فرمایشی توسط برخی معاونین دانشگاه‌ها / ۶.۱ درصد از دانشجویان علوم پزشکی دچار آسیب‌های اجتماعی هستند

معاون وزیر بهداشت گفت: برخی از معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های معتبر کشور ساعت‌ها با من بحث کردند که ایجاد شوراها به صلاح نیست و تنش ایجاد می‌کند. آنها حتی در دانشگاه‌هایشان شوراهای فرمایشی ایجاد کرده بودند و پس از ابلاغ آیین نامه به نحوی تبلیغات کرده بودند که کسی از این موضوع مطلع نشود.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا فراهانی، معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در دومین نشست دبیران مرکزی شورای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: بر اساس یکی از سنت‌های الهی که خداوند در قرآن کریم نیز به آن اشاره فرموده، اگر تغییر و تحولی بخواهد به وجود بیاید فقط از طریق خود مردم، اقوام و اصناف صورت می‌گیرد.

 

وی افزود: اینگونه نیست که بنشینیم و منتظر وضعیت مطلوب باشیم، حتما خود ما باید وارد عمل شویم تا تغییر ایجاد شده و وضعیت موجود بهبود یابد. این سنت الهی است که بر اساس آن برای انسان هیچ اتفاق مثبتی نمی‌افتد و به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسد مگر اینکه در راستای نیل به آن هدف سعی و تلاش کند.

 

فراهانی گفت: این امر در قانون نیوتون هم صادق است، تا انرژی مصرف نکنید به نتیجه نمی‌رسید و کار انجام نداده‌اید. دموکراسی نیز مبانی دینی دارد، مردم کشورها باید خودشان حرکت و تلاش کنند تا تغییر ایجاد شود. اینکه مثل ایام قدیم در انتظار انسان‌های قدرتمندی بنشینیم که آنها برای ما تغییر و تحول ایجاد کنند، درست نیست.

 

وی با بیان اینکه برای ایجاد شوراهای صنفی پیش‌فرض‌هایی داشتیم، خاطر نشان کرد: پیش فرض ما این بود که وضع ما در خوابگاه‌هایمان مناسب نیست. خوابگاه، خانه و محل زندگی دانشجویان است که در محل زندگی خود تحصیل نمی‌کند و این وضعیت قابل قبول و ایده‌آل نیست.

 

معاون وزیر بهداشت گفت: اینکه انتظار داشته باشیم حاکمیت و دانشگاه فضای مناسبی برای ما به وجود بیاورند، با سنت‌های الهی قابل جمع شدن نیست. پیشنهاد ما درباره شوراهای صنفی این بود که شما در خانه‌هایی زندگی کنید که به معنای واقعی خانه‌های پاک باشند.

 

وی افزود: علیرغم فشارهای شدیدی که بر من وارد شد من بحث شوراهای صنفی دانشجویی را پیگیری کردم چون می‌خواستم شما در خانه‌هایی پاک زندگی کنید. حتی برخی در مخالفت با شوراهای صنفی بیم داشتند کسانی از این شوراها استفاده سیاسی کنند.

 

فراهانی یادآور شد: برخی از معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های معتبر کشور ساعت‌ها با من بحث کردند که ایجاد شوراها به صلاح نیست و تنش ایجاد می‌کند. آنها حتی در دانشگاه‌هایشان شوراهای فرمایشی ایجاد کرده بودند و پس از ابلاغ آیین نامه به نحوی تبلیغات کرده بودند که کسی از این موضوع مطلع نشود.

 

وی افزود: با وجود این سختی‌ها من به دنبال ایجاد شوراهای فرمایشی نبودم که عمر شما و هزینه‌های بسیاری تلف شود، چرا که معتقدم در قبال هر دقیقه از وقت ارزشمند شما که هدر رود باید در آن دنیا جواب دهیم. من به دنبال ایجاد تغییر و تحول اساسی به خصوص در زمینه وضعیت خوابگاه‌ها هستم چرا که معتقدم این خوابگاه‌ها در شأن دانشجویان نیست.

 

معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت با اشاره به آسیب‌های اجتماعی موجود در خوابگاه‌های دانشجویی، گفت: خانه دانشجویان را باید به خودشان تحویل دهیم تا خودشان این خانه را اداره کند. هیچ کس اجازه نمی‌دهد در خانه پدری‌اش آلودگی ایجاد شود، فرد ناباب رفت و آمد کند و اگر عضوی از خانواده دچار مشکل شود دیگران با همدلی و تعاون به حل مشکل او کمک می‌کنند.

 

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۳ ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرده ۶.۱ درصد از دانشجویان علوم پزشکی دچار آسیب‌های اجتماعی هستند، خاطر نشان کرد: این آمار تکان دهنده است به خصوص از دانشجویانی که خودشان سردمداران نظام سلامت هستند، انتظار نمی‌رود. این آسیب‌ها مثل خوره کشور را از درون نابود می‌کند.

 

فراهانی درباره طرح شهردار خوابگاه‌ها گفت: شهردار منتخب شورای صنفی و رئیس خوابگاه است. خود دانشجویان باید این مسئولیت را بپذیرند، برای آن وقت بگذارند و از دیگر دانشجویان هم برای تقسیم کار کمک بگیرند. شما این حق را دارید که در محیطی پاک زندگی کنید، برای رسیدن به این هدف هر دانشجو می‌تواند یک مسئولیت به عهده بگیرد و در کنار آن حق الزحمه ای هم بگیرند.

 

وی افزود: حتی خود دانشجویان کمیته‌ای طراحی کنند که اعضای خوابگاه‌ها ورزش کنند، کوه بروند با یکدیگر رفیق شوند و از همدیگر مراقبت کنند. همه ما در معرض خطر هستیم حتی من هم ممکن است دچار آسیب شوم، بنابراین باید از خودمان و از دیگران مراقبت کنیم و نسبت به هم حس برادری و خواهری داشته باشیم.

 

معاون وزیر بهداشت درباره موضوع خوابگاه استاندارد گفت: ایده ساخت خوابگاه استاندارد از مطالبات خود دانشجویان گرفته شد. شاید خود شما از این خوابگاه‌ها بهره نبرید اما حتما آیندگان از تلاش شما استفاده می‌کنند. در خوابگاه استاندارد همه چیز دیده شده به ریزترین مسائل توجه شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه شورای صنفی مراقب حرمت استاد و دانشجوست، اظهار داشت: اگر استادی به دانشجویی بی‌حرمتی کند و یا بالعکس دانشجویی به استاد خود اهانت کند، شورای صنفی باید از حرمت آنها پاسداری کند. شورای صنفی قوه عاقله و خرد جمعی دانشجویان است که باعث می‌شود در یک مسیر صحیح از عمرتان به بهترین نحو استفاده کنید.

 

فراهانی با تاکید بر این نکته که تشکیل شورای صنفی یک موضوع دوطرفه است، گفت: از یک طرف شما باید زیر بار این مسئولیت بروید و از طرف دیگر دانشگاه‌ها باید اختیارات خود را به شما تفویض کنند، هر دو سوی این موضوع باید محیا باشد. در برنامه‌ریزی عملیاتی امسال تمام دانشگاه‌ها موظف شده‌اند که برای ۲۰ درصد خوابگاه‌هایشان شهردار داشته باشند.

 

وی افزود: شما دانشجویان عضو شورای صنفی هم باید از خودتان پختگی نشان دهید و ارتباط خوبی با مسئولان خوابگاه برقرار کنید. شما با تجربه‌ای که در شورای صنفی در دوران دانشجویی به دست می‌آورید در آینده قابلیت به دست گرفتن مسئولیت‌هایی مثل نمایندگی مجلس، ریاست دانشگاه، ریاست بیمارستان و مسئولیت‌های مدیریتی دیگر را به دست می‌آورید.

 

معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت گفت: این یک موقعیت استثنایی است، ما داریم نیروهای مدیریتی آینده را تربیت می‌کنیم به علاوه اینکه بعد از چند سال که از دانشگاه بیرون می‌روید از خودتان راضی هستید که توانسته‌اید از بسیاری از معضلات و مشکلات افرادی که می‌توانستند خودشان را نابود کنند، جلوگیری کنید.

 

فراهانی خطاب به دانشجویان عضو شوراهای صنفی دانشجویی تاکید کرد: شما هویت دارید و مستقل هستید. قدرت دارید و خودتان باید اقتدار نشان دهید. قدرت مجموع اختیارات شماست و اقتدار توانایی استفاده از این قدرت است، این بستگی به خودتان دارد که چقدر مسئولیت‌پذیر بوده و اقتدار داشته باشید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار