آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۹۰۳۸
یک استاد فرق و ادیان:

دشمن تبلیغات زیادی برای گمراهی مردم از طریق فضای مجازی و غیرمجازی انجام داده‌ است

یک استاد فرق و ادیان گفت: دشمنان تبلیغات زیادی برای گمراهی مردم به ویژه قشر جوان از طریق فضای مجازی و غیرمجازی انجام داده‌اند و حتی امیدوارند بین قشر مذهبی جامعه متدین بتوانند باورها را تغییر داده و اثرگذار باشند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت‌الاسلام حسن توحیدی، استاد فرق و ادیان جامعةالمصطفی(ص) العالمیة امروز در جمع اساتید دانشگاه حکیم سبزواری با بیان اینکه امروزه بسیاری از فرقه‌های ضاله و به ویژه وهابیت با تبلیغات گسترده در حال تبلیغ هستند، گفت: یکی از این روش‌های تبلیغ مؤثر آن‌ها تبلیغ چهره به چهره و حضور مبلغان این فرقه‌ها بین مردم و صرف ساعت‌ها وقت برای تبلیغ است.

 

وی با بیان اینکه اثر این روش تبلیغی بسیار مؤثر است و مرکزبخشی مبلغان وهابیت در پاکستان قرار دارد، تصریح کرد: بسیاری از این مبلغان در فضای مجازی و غیرمجازی با بهره‌گیری از انواع روش‌های تبلیغ در حال تبلیغ و جذب مسلمانان به سمت خودشان هستند.

 

این عالم دینی با تأکید بر اینکه یکی از علل موفقیت آن‌ها کم توجهی و احساس خطرنکردن بسیاری از ما است، تصریح کرد: افرادی به دنبال تبلیغ و گسترش عرفان‌های کاذب و وهابیت هستند که اگر ما توجه نداشته باشیم و احساس مسئولیت نکنیم، امکان گرفتارشدن حتی نزدیکانمان در این فرقه‌ها و اندیشه های کاذب وجود دارد.

 

وی که حدود ۲۰ سال در حوزه دین و ادیان مختلف با حضور در کشورها و نقاط مختلف کشورمان مشغول به فعالیت بوده است، گفت: تبلیغ دین و مذهب مربوط به یک گروه خاص نیست، همه ما نسبت به دین و آئینی که داریم باید احساس مسئولیت کنیم؛ درباره دین تشیع تبلیغ و نسبت به جلوگیری از انحراف مردم احساس مسئولیت کرده و به هر اندازه که می‌توانیم در جلوگیری از انحراف نقش داشته باشیم.

 

حجت‌الاسلام توحیدی با ابراز اینکه تبلیغ چهره به چهره اثر بسیاری زیادی در جذب مخاطب و اثر گذاری دارد، تصریح کرد: همه از کاسب و بازاری تا کارگر و بانوان خانه‌دار با احساس مسئولیت می‌توانند در تبلیغ دین مؤثر بوده و از انحرافات جلوگیری کنند.

 

این استاد دانشگاه بیان کرد: افرادی از گروه‌های ضاله با تشکیل گروه مبلغان اقدام به تبلیغ می‌کنند و بعد از مدتی خود اعضای گروه به عنوان سر دسته جداگانه در نقاطی دیگر به تبلیغ می‌پردازند.


وی ادامه داد: افرادی از کشورهای مختلف که گاها حتی زبان فارسی یاد ندارند، با حضور بین مردم این منطقه با شگردهای مختلف اقدام به جذب مخاطب می‌کنند و با این نیت که در جذب و گسترش دین خودشان بتوانند گامی بردارند، فعال هستند.

 

وی با ابراز اینکه ما دین تشیع را به حق و کامل‌ترین دین می‌دانیم؛ اما اقدام مؤثری برای تبلیغ گاها انجام نمی‌دهیم، تصریح کرد: بسیاری از مبلغان ادیان باطل در تبلیغ دین باطل خودشان آن قدر اصرار، تلاش و جدیت دارند که بسیاری از ما در دین حقانیت خودمان برای گسترش و حفظ آن اصرار نمی‌کنیم.

 

حجت‌الاسلام توحیدی ادامه داد: روش‌های تبلیغی آن‌ها از چند قسمت اصلی به ویژه ایجاد رابطه دوستی و محبت، نزدیک‌شدن و جلب اعتماد، انتشار و تلقین افکار بدون نام بردن از هدف اصلی و قطع ارتباط مخاطبان با مراکز پاسخ به شبهات و سئوالات است.


وی اظهار کرد: افرادی از گروه‌های مبلغ با نام دین اسلام کار می‌کنند و حتی از آیات، روایات و احادیث استفاده می‌کنند مثل مبلغان گروه داعش، تکفیری‌ها و وهابیت، در حالی که در ترجمه آیات مغالطه کرده و بعضا با ترجمه و تفسیر غلط و تفسیر ظاهری آیات انسان‌ها را گمراه می‌کنند؛ حتی گاهی باعث تغییر افکار شدید قربانیان می‌شوند تا جایی که بعضی افراد داعش به خودشان بمب می‌بندند و مسلمانان را به خاک و خون می‌کشند.

 

وی با تأکید بر اینکه ما در مقابل این جریانات باید احساس مسئولیت کنیم و هر کس به هر اندازه‌ای که می‌تواند باید اقدام عملی و مؤثر داشته باشد، گفت: با این بهانه که دیگران مسئول هستند نباید میدان را خالی کرد، از انجام وظایف و احساس مسئولیت شانه خالی کرده و کار را به گردن دیگران و نهادها بیاندازیم.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه خسارات مادی در جنس تقلبی گاهی قابل جبران است ولی خطر و آسیب‌های فکری در بسیاری مواقع غیر قابل جبران هستند، اظهار کرد: این روزها افراد بسیاری به تبلیغ و گسترش اسلام قلابی مشغول هستند و در این راه سرمایه‌گذاری کلانی کرده‌اند؛ بعضی افراد که در دام این گروه‌ها قرار می‌گیرند خودشان متوجه نیستند؛ اما افرادی هم مغرضانه در حال تخریب دین اسلام هستند.

 

حجت الاسلام توحیدی با تأکید بر اینکه اگر احساس مسئولیت نکنیم، امکان نفوذ این جریانات به داخل تمام نقط کشور وجود دارد، تصریح کرد: اگر برای حل این مشکلات فکری اندیشیده نشود با خطرات امنیتی، دینی و فرهنگی زیادی در آینده مواجه خواهیم شد.

 

وی با اشاره به اینکه خطر بزرگی که این روزها با آن روبرو هستیم خطر بی تفاوتی و کم اهمیت دانستن کار مبلغان فرقه‌های وهابی و عرفان‌های کاذب است، بیان کرد: در فضای مجازی بسیاری در حال تبلیغ و گسترش و افزودن به شبهات هستند بدون اینکه افراد فریب خورده به دنبال دریافت پاسخ سئوالات خودشان باشند و یا به شبهات ذهنشان پاسخی بدهند.  

 

این استاد فرق و ادیان جامعةالمصطفی(ص) العالمیة با بیان اینکه ما چکار باید بکنیم، خاطرنشان کرد: در درجه اول احساس مسئولیت و سپس مطالعه کردن و افزایش معلومات است زیرا دین اسلام دین کامل و برتری است تا جایی که حتی آداب معاشرت، دوستی و انجام صله رحم، برخورد با مؤمن، هدیه دادن و ... از کوچکترین موارد در آن ذکر شده است.


وی اضافه کرد: بنابراین با بهره‌گیری صحیح از آیات، روایات، احادیث و عمل به آن‌ها باید الگوی رفتاری باشیم حتی اگر در جامعه نشد، برای خانواده کوچک خودمان الگو باشیم یعنی با برقرای دوستی و محبت با فرزندمان از به خطر افتادن آن‌ها در دام گروه‌های انحرافی جلوگیری کنیم.   


وی ادامه داد: نکته دوم اینکه اگر سنگ محک ما دین اسلام، قرآن و کلام خدا باشد و آن قدر اعتقادات و یقین ما در دین اسلام با انتخاب کتاب خدا و سنت پیامبراسلام(ص) زیاد باشد، قطعا کوتاهی بعضی افراد در انجام وظایفشان را به پای اسلام نمی‌نویسیم و اسلام خودمان را با چهره افراد انتخاب نمی‌کنیم.

 

وی اضافه کرد: این اسلام از زمان پیامبر(ص) بوده و هست و با رفتن و آمدن افراد تغییری در کلام خدا و قوانین خدایی ایجاد نشده است پس دلیلی ندارد ما اگر مسئولی خطایی انجام داد، بگوییم چهره اسلام خدشه‌دار و یا از بین رفت.

 

وی با ذکر مثالی در این رابطه اظهار کرد: بعضی افراد سست ایمان هستند که وقتی سهمیه یک کالا و یا خطایی از مسئولی می‌بینند فورا به اسلام ربط می‌دهند و شاید از انجام وظایف دینی خودشان شانه خالی کنند، در حالی که عملکرد یک شخص باعث از بین رفتن مسئولیت انجام وظیفه در مقابل خدا و از بین رفتن اصل عدالت، صداقت و درستی بنا به دلیل انجام ندادن برخی افراد به وظایفشان نمی‌شود. همانند قانون ریاضی که دو ضرب‌در دو می‌شود چهار حتی اگر بعضی انسان‌ها صدها جنایت انجام دهند، تغییری نخواهد کرد.

 

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه ما به اندازه توان خودمان می‌توانیم مؤثر باشیم، تصریح کرد: اگر هر کسی به اندازه نیرویی که دارد و در هر کجا که قرار دارد، اصلاح و تغییرات را از خودش آغاز کرد جامعه پیشرفت خواهد کرد، ولی اگر سلب مسئولیت کنند، کارها را به گردن دیگران بیاندازند و منتظر باشند که دیگران برای آن‌ها کاری انجام دهند آن جامعه پیشرفت نخواهد کرد.

 

حجت‌الاسلام توحیدی با اشاره به داستان حضرت سلیمان(ع) و هدهد که وقتی هدهد نیامد حضرت سلیمان(ع) در ابتدا بیان می‌کند آیا من هدهد را نمی‌بینم یا هدهد نیامده است، تصریح کرد: آن حضرت ابتدا از خودش شروع کرده است و ما هم اگر می‌خواهیم پیشرفت داشته باشیم، باید ابتدا از خودمان شروع کنیم؛ هر کسی ابتدا عیب و ایرادات خودش را بر طرف کند و در نقد و جذب مخاطب همیشه نکات منفی را نبیند یعنی بیشتر روی نکات مثبت تأکید کنند.

 

وی در پاسخ به سؤال دیگری با بیان اینکه دشمن از هیچ اقدامی برای تغییر باورها و گسترش ادیان کاذب و انحراف دردین مردم فروگذاری نکرده است، اظهار کرد: در بحث اجتماعی که عده‌ای معتقدند جوانان دین گریز شده‌اند، گاهی خانواده، معلم و یا کسی است که عاملی برای ناراحتی و لجاجت جوان می‌شود و گاهی هم تبلیغات گسترده دشمنان اثر گذار بوده و باعث تغییر می‌شود، بنابراین باید با احساس مسئولیت و برقراری رابطه دوستی و عاطفه از نزدیک مشکلات را بنا به دستورات اسلام بررسی و حل کرد.

 

این استاد فرق و ادیان جامعةالمصطفی(ص) العالمیة با ابراز اینکه حتی شیطان بنا به آیات قرآن از گمراهی حضرت ابراهیم نبی(ع) ناامید نشده بود و سعی در گمراهی داشت، تصریح کرد: دشمنان تبلیغات زیادی برای گمراهی مردم به ویژه قشر جوان از طریق فضای مجازی و غیرمجازی انجام داده‌اند و حتی امیدوار است بین قشر مذهبی جامعه متدین بتواند باورها را تغییر داده و اثرگذار باشد بنابراین باید مراقب بود، احساس مسئولیت کرده و به وظایف خودمان به درستی عمل کنیم.

 

حجت‌الاسلام توحیدی با بیان اینکه اگر پزشکی نسخه‌ای برای درمان مریضی می‌پیچد حتی اگر معتاد باشد، دلیلی برای انکار اثر داروها وجود ندارد، تصریح کرد: خیلی زود در کارها آیه یاس نخوانیم و ناامید نشویم، کسانی که در طرف مقابل و در خط تغییر باورها کار می‌کنند سال‌های سال کار می‌کنند و به مرور باورها و دیدگاه‌ها تغییر پیدا کرده است بنابراین انتظار نداشته باشیم یک شبه بتوانیم ابن باورها را عوض کنیم و اثرگذار باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار