اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از نسل فردا، همزمان با آغاز هفته خوابگاه ها گفتوگویی را با علیرضا بهرامی، معاون دانشجویی دانشگاه اراک صورت گرفته است که شرح زیر است:
۲۲۰۰ دانشجو در خوابگاه های دولتی و خصوصی دانشگاه اراک اسکان یافته اند
بهرامی در ابتدا با اشاره به اینکه در خوابگاه های دولتی دانشگاه اراک نزدیک به ۱۴۰۰ دانشجو اسکان یافته اند، گفت: در خوابگاه های پسرانه ی دولتی امیر کبیر و شهید رضایی نژاد دانشگاه اراک ۵۷۰ دانشجو و در خوابگاه دخترانه ی الزهرا(س) و فاطمیه ۸۲۰ دانشجو اسکان داده شده اند.
وی با بیان آنکه در خوابگاه های غیر دولتی دانشگاه اراک نیز در حدود ۷۴۰ دانشجو اسکان داده شده اند عنوان کرد: در خوابگاه های خصوصی دخترانه ۳۹۲ دانشجو و در خوابگاه ی خصوصی پسرانه ۳۴۰ دانشجو اسکان یافته اند.
معاون دانشجویی دانشگاه اراک با اشاره به اینکه دانشجویان روزانه ی دانشگاه اراک در سه ترم اول در خوابگاه های غیردولتی یا خانه های اجاره ای به سر می برند و از ترم سه به بعد در خوابگاه های دولتی اسکان داده می شوند گفت: براساس نیاز دانشجویان به اسکان در خوابگاه های دولتی هم اکنون دانشگاه اراک در حدود ۷۰۰ نفر دانشجو کمبود فضای خوابگاهی دارد.
خود را متعهد به تامین خوابگاه برای دانشجویان می دانیم
بهرامی افزود: بر اساس قانون وزارت علوم دانشگاه ها موظف هستند برای حداقل ۴۰ درصد از دانشجویان که غیر بومی و روزانه هستند خوابگاه تهیه کنند که این درصد در دانشگاه اراک بسیار بالاتراست و ما در نظر داریم به امید خداوند برای همه ی دانشجویان غیر بومی روزانه در آینده ای نزدیک خوابگاه در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: طبق قانون ما موظف نیستیم به دانشجویان شهرستان های اطراف در خوابگاه سکونت بدهیم اما از آنجا که رفت و آمد هرروزه برای دانشجویان به خصوص دانشجویان دختر خطرآفرین است دانشگاه با تمام مشکلاتی که دارد خود را متعهد می داند که برای این دانشجویان نیز امکانات خوابگاهی را ارائه کند.
دانشگاه اراک نزدیک به ۷۰۰ نفر کمبود فضای خوابگاهی دارد
معاون دانشجویی دانشگاه اراک با بیان آنکه برای اسکان دانشجویان از ترم اول در خوابگاه دولتی نیاز به احداث خوابگاه داریم، تصریح کرد: برای برطرف کردن کمبود فضای خوابگاهی ساخت یک خوابگاه پسرانه در دانشگاه آغاز شده است و این خوابگاه تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت کاری داشته است و برای تکمیل آن چیزی بالغ بر ۳ میلیارد تومان اعتبار نیازمند است.
بهرامی در بیان وضعیت کلی که هم اکنون بر خوابگاه ها حاکم است گفت: با توجه به آنچه که قانون برای ما در نظر گرفته است و رضایتی که از دانشجویان داریم وضعیت در خوابگاه های دانشجویی دولتی مطلوب است ولی در خوابگاه های خصوصی امکانات مورد نیاز حداقلی است.
وی در پاسخ به این سوال که دانشجوان نسبت به وضعیت خوابگاه های خصوصی به مانند اینکه در یک اتاق خیلی کوچک هشت دانشجو اسکان داده شده اند و مشکلات دیگری که در این خوایگاه ها وجود دارد اعتراض دارند گفت: کمیته نظارت بر خوابگاه های خصوصی در سطح شهر اراک نظارت بر این خوابگاه ها را به صورت مرتب مد نظر دارند ولی در هر صورت این خوابگاه ها باید حداقل ها را داشته باشند.
امکانات ورزشی خوابگاه دولتی دانشگاه اراک بسیار مطلوب است
معاون دانشجویی دانشگاه اراک با بیان اینکه کف پوش سالن ورزشی خوابگاه پسرانه امیرکبیر در تابستان پیش رو تعویض خواهد شد، گفت: سال بدن سازی که در این خوابگاه وجود دارد یکی از مجهزترین سالن های بدن سازی شهر اراک محسوب می شود و تجهیزات جدیدی نیز خریداری شده است که به زودی در اختیار سالن بدن سازی قرار خواهد گرفت و به صورت دوره ای تجهیزات بدن سازی در خوابگاه امیرکبیر اراک توسط کارشناسان مورد ارزیابی قرار می گیرد و رفع نقص می شود و دانشجویان از ساعت ۱۶ تا ۲۲ می توانند زیر نظر مربی بدن ساز از این سالن استفاده کنند.
بهرامی با اشاره به اینکه خوابگاه دخترانه الزهرا دانشگاه اراک دارای پیست دوچرخه سواری با تعدادی دوچرخه، سالن ورزشی با امکانات ورزشی کامل و امکانات دیگر ورزشی می باشد، گفت: با وجود امکانات فراوانی که ما در این خوابگاه داشتیم اما شاهد بودیم که دانشجویون استقبال خیلی کمی از ورزش می کردند و در این چند ماه اخیر با به کار گیری مربیان مختلف در رشته های ورزشی متنوع با برنامه های زمانی مشخص موفق شده ایم در این خوابگاه دخترانه دانشجویان را بیش از گذشته به سمت ورزش جذب کنیم.
فضای مجازی باعث فقر حرکتی دانشجویان شده است
وی با اشاره به اینکه از زمان راه اندازی استخر دانشگاه استقبال دانشجویان به سمت ورزش درسطح دانشگاه گسترش یافته است، گفت: در یک سال اخیر اداره تربیت بدنی دانشگاه تلاش کرده است انگیزه کافی در دانشجویان را جهت گرایش به سمت ورزش در خوابگاه ها بیشتر کند و نتایج این تلاش ها نیز جذب بیشتر دانشجویان به سمت فعالیت های ورزشی بوده است.
معاون دانشجویی دانشگاه اراک در واکنش به علت اینکه چرا دانشجویان به سمت ورزش کردن تمایل آنچنانی دارند، گفت: طبق تحقیقاتی که اخیر در سطح کشور صورت گرفته است دانشجویان به دلیل غرق شدن در فضای مجازی به سمت درون گرایی رفته اند و این درون گرایی و استفاده ی بیش از حد از فضای مجازی باعث شده است که فقر حرکتی بر رفتارها حاکم شود و زمانی که فقرحرکتی بر کسی حاکم شد از نظر جسمانی وضعیت مناسبی نخواهد داشت.
بهرامی در پاسخ به این سوال که دانشجویان به خاطر عدم وجود اینترنت مناسب و گیرنده های دیجیتال در خوابگاه ها اعتراض دارند، گفت: در طی یک ماه آینده مشکلاتی این چنینی تمام خوابگاه ها برطرف خواهد شد و از دانشجویان درخواست داریم که تمام مشکلات موجود در خوابگاه ها را در سریعترین زمان به ما منعکس کنند و ما تمام تلاش خود را برای برطرف کردن این مشکلات صورت خواهیم داد.
از ایده های خلاقانه دانشجویان در راستای مدیریت هر چه بهتر خوابگاه ها استقبال می کنیم
وی افزود: ما گاهاً در سرکشی به خوابگاه ها شاهد آن هستیم که حجم نان بسیار زیادی اسراف و دور ریخته می شود و از دانشجویان درخواست داریم مصرف صحیح را در اولویت خود در خوابگاه ها قرار بدهند.
معاون دانشجویی دانشگاه اراک در پایان با درخواست از دانشجویان برای ارائه ی ایده های خود در راستای حل مشکلات خوابگاه ها خاطر نشان کرد: چنانچه دانشجویان ایده ای خلاقانه در راستای مدیریت و اداره ی هرچه بهتر خوابگاه ها مد نظر داشته باشد ما از به کارگیری ایده ها استقبال کرده و از این دانشجویان نیز تقدیر خواهیم کرد.
لازم به ذکر است، در سال ۱۳۵۰ تعدادی از اساتید دانشگاه تهران و دانشسرای عالی سابق، مقدمات تاسیس یک موسسه آموزش عالی خصوصی را در اراک ایجاد کردند و در مهرماه همان سال، فعالیت این واحد آموزشی در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیستشناسی و زبان و ادبیات فارسی با پذیرش ۴۸۰ دانشجو با نام «مدرسه عالی مرجان» در محلی استیجاری آغاز شد. این موسسه در اواخر سال ۱۳۵۱ با نام «مدرسه عالی علوم اراک» وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران و با مدیریت دولتی و با افزودن رشته ریاضی به فعالیت خود ادامه داد. در آذرماه سال ۱۳۶۸ این موسسه به طور مستقل و با عنوان «دانشگاه تربیت معلم اراک» فعالیت خود را پی گرفت و نهایتا در سال ۱۳۷۵ با تصويب طرح جامع (دانشگاه تربيت معلم )به (دانشگاه اراك) تغيير يافت و این دانشگاه هم اکنون به عنوان دانشگاه مادر استان مرکزی شناخته می شود.