اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الله عبدالملکی امروز در همایش «اقتصاد مقاومتی از نظریه تا عمل» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان مشهد در دانشگاه شهید کامیاب این شهر برگزار شد، در خصوص اقتصاد مقاومتی و اقتصادی مذاکراتی گفت: ما درگیر جنگ اقتصادی هستیم که راه حل آن اقتصاد مقاومتی است؛ اما برخی، راه حل این مشکلات را مذاکره میدانند و حرف از اقتصاد مقاومتی را حرف منطقی نمیدانند؛ که این تفکر رهیافت اصلی تیم اقتصادی دولت است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی را بر گردن تحریمها بیاندازیم، نادرست است، تصریح کرد: تنها 20 درصد مشکلات اقتصادی کشور از آن تحریم و حدود 80 درصد دیگر ناشی از سوء مدیریت است و حتی رئیس جمهور نیز چندی پیش اعلام کرده بود که 60 درصد مشکلات اقتصادی ما ناشی از تحریم نیست.
این استاد دانشگاه گفت: تفکر حل مشکلات اقتصادی از طریق تحریم نادرست است، چراکه پس از برجام منفعتی نصیب ایران نشد و همچنین بخش بزرگی از مسائل اقتصادی ایران مذاکره نشد، به طور مثال پولهای بلوکه شده ایران در خارج از کشور مورد بحث قرار نگرفت و تنها تحریمهایی که ناشی از مسئله هستهای بود، به مذاکره گذاشته شد.
عبدالملکی با بیان این مطلب که تمامی مراحل لغو تحریمها، منوط به گزارش آژانس شده، گفت: در برجام تنها برای 50 درصد از تحریمهای اقتصادی مذاکره شده است که در این 50 درصد نیز 20 درصد آن لغو و 80 درصد آن تعلیق میشود.
اجرای کامل اقتصاد مقاومتی ایران تبدیل به اقتصاد دوم جهان خواهد کرد
وی با اشاره به این مطلب که رهبری با 9 شرط برجام را پذیرفتند که متاسفانه آن شروط در برجام عمل نشده است، بیان داشت: اقتصاد مقاومتی قرار است ما را به قلههای اقتصادی جهان برساند و تنها مختص شرایط تحریم نیست. در صورت تحقق اقتصاد مقاومتی 1300 میلیارد دلار تولید ایران در سال 93 تبدیل به 45 هزار میلیارد دلار در سال 1430 میشود و آنگاه اقتصاد دوم جهان بعد از چین و بالاتر از آمریکا خواهیم بود و چنانچه به این سمت نرویم از جایگاه 18 فعلی به جایگاه 50 سقوط خواهیم کرد.
عبدالملکی با بیان اینکه یک تمدن در صورت پیشرفت نیازمند فرهنگ، علم و اقتصاد است، گفت: ایران دو مولفه اول را دارد، به همین دلیل غربیها گفتند با توجه به اینکه امروز ایران جزء دو تا سه فرهنگ اول جهان است و در عرصه علمی نیز رشد بینظیری کرده، چنانچه به جایگاههای نخست اقتصادی جهان دست یابد، ما فرو خواهیم پاشید و تمدن غربی به کما خواهد رفت.
شناسایی سنگر در عرصه اقتصاد مقاومتی؛ وظیفه امروز ایرانیان
وی ضمن بیان اینکه چنانچه بخواهیم در این جنگ اقتصادی به پیروزی برسیم باید سنگر خود را در عرصه اقتصادی بیابیم، خاطرنشان کرد: اینکه رهبری میگویند اقدام و عمل؛ به این معناست که هر فردی اعم از کارگر، کارمند، دانشجو، بانوان خانه دار، مسئولان و غیره باید در سنگر خود قرار گیرند، نه اینکه تنها در حسینهها بمانند و حرف بزنند.
این استاد دانشگاه افزود: الگوی ما برای مقابله با دشمن در عرصه اقتصاد مقاومتی، رفع خصومتهای خارجی نیست، چراکه دشمنیها ریشه دار است و دشمنان راه خود را آموخته اند.
عبدالملکی راه مقابله با دشمن در عرصه اقتصادی را رفع خصومتهای داخلی دانست و تاکید کرد: ما باید خود را از درون تقویت کنیم و در صورت اجرای اقتصاد مقاومتی، دشمنیهای خارجی رفع خواهند شد. آنگاه هیچ فردی به خود اجازه چپ نگاه کردن به ایران را نخواهد داشت و حتی چنانچه این گونه عمل کنیم به ابزار تحریم نیز دست یافتهایم.
اقدام و عمل یعنی فعالیت هم زمان 4 جبهه با هم
وی با بیان این موضوع که اقدام و عمل یعنی فعالیت هم زمان چهار جبهه علمی، فرهنگی، سیاسی و اجرایی گفت: برای جنگ اقتصادی باید مانند هر جنگ دیگری باید ابزار جنگ را بشناسیم و با ابزار آن، که اقتصادی مقاومتی است، آشنا شویم و نگوییم به ما چه ربطی دارد.
این استاد دانشگاه آشنایی با ماهیت و شدت جنگ اقتصادی و آشنایی با برنامهها و ماهیت اقتصاد مقاومتی را جزو ضروریات گام گذاشتن در عرصه اقتصاد مقاومتی خواند و بیان کرد: تورم شدید، بیکاری شدید و قحطی، اهداف آمریکا برای تحریم جمهوری اسلامی ایران است؛ آنان درصددند تمدن ایران را فرو بپاشانند.
عبدالملکی با تاکید بر این مسئله که عامل موفقیت تحریمهای آمریکایی، ناکارآمدی اقتصاد داخلی ایران است، ادامه داد: الگوی بد مصرف، الگوی نامطلوب تولید در ایران و الگوی نامطلوب مدیریت اقتصادی ویروسهای اقتصاد ایران است و آمریکا اینها را میداند.
وی تقویت تولید ملی و تقویت فرهنگ جهادی را دو رکن اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: اصلاح از درون و نه بیرون، استفاده نکردن از کالای خارجی و تولید بیشتر با کیفیت بالاتر و قیمت کمتر از جمله مبانی است که برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید مد نظر قرار گیرد.