آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۹۴۵۸
نشست «نگاهی به مشکلات اقتصادی» در خبرگزاری دانشجو؛

نوری: در حوزه عمل به اقتصاد مقاومتی چیزی ندیدیم/ دهقانی: به نظر برنامه اقتصادی کشور از جای دیگر دیکته می‌شود

تجمع دانشجویان بسیجی با موضوع مبارزه با واردات بی‌رویه و حمایت از کارگران داخلی قرار بود ۲۰ اردیبهشت مقابل ادارات گمرک سراسر کشور برگزار شود که به دلیل عدم صدور مجوز از سوی دولت لغو شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

تجمع  دانشجویان بسیجی با موضوع مبارزه با واردات بی‌رویه و حمایت از کارگران داخلی قرار بود ۲۰ اردیبهشت مقابل ادارات گمرک سراسر کشور برگزار شود که به دلیل عدم صدور مجوز از سوی دولت  لغو شد.

 

به نظر برنامه اقتصادی کشور از جای دیگر دیکته می‌شود

محمد دهقانی، دبیر شورای تبیین مواضع استان تهران گفت: از آنجایی که بسیج دانشجویی در راستای فعالیت‌های سیاسی و داخلی نسبت به دیگر تشکل‌ها پویا‌تر عمل می‌کند، بر آن شدیم در حوزه مسائل اقتصادی و فرهنگی هم حضور موثری داشته باشیم تا بتوانیم حرف خودمان را به گوش مسئولین برسانیم. 

 

وی تصریح کرد: با توجه به نامگذاری امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از طرف رهبر معظم انقلاب، بهتر دیدیم که توصیه هایی را به دولت و وزارت اقتصاد و نهادهای اقتصادی دولت داشته باشیم. در این راستا بنا بود روز ۲۰ اردیبشهت تجمعی مقابل گمرکات استان تهران و دیگر استان‌ها با هدف آگاه سازی مسئولین نسبت به واردات کالاهای خارجی و جلوگیری از قاچاق کالاهای کم مصرف داشته باشیم. 

 

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با بیان اینکه تنها راهکار نجات اقتصاد کشورمان روی آوردن به اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فرمان هشت ماده‌ای صادر کردند که متاسفانه بسیاری از بندهای آن اجرا نشد. 

 

دهقانی افزود: یکی از آن بندهایی که به آن عمل نشد، حمایت از تولید داخل، جلوگیری از قاچاق، واردات بی‌رویه کالاهای مصرفی است. زمانی که رفتار اقتصادی دولت را آسیب‌شناسی می‌کنیم، شاهدیم که سرعت لازم برای اجرای عملکرد‌های اقتصادی در حوزه اقتصاد مقاومتی وجود ندارد. همچنین عملکرد دولت در این راستا با کندی مواجه بوده است. 

 

وی یکی از دیگر مشکلات کشور را توجه بیش از حد به کشورهای بیگانه و غربی و استکباری و عدم توجه به اقتصاد درون زا دانست و افزود: یکی از پارامترهای مهم اقتصاد مقاومتی درون زا بودن آن است. زماینکه می‌خواهیم اقتصاد را مقاوم کنیم، طبیعتا باید فرهنگ کشور، سیاست کشور و دیپلماسی و دانشگاه کشور را مقاوم کنیم، چرا که همه این موارد از هم جدا ناپذیرند. 

 

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران بیان داشت: ما دانشجویان به دولت و دولتمردان توصیه می‌کنیم که آسیب‌های وارده به اقتصاد ایران را دیده و اقدام عملیاتی صورت بدهند، پارامترهای اقتصادی در سال ۹۴ به شدت نزولی بوده است. 

 

دهقانی با بیان اینکه آمار و ارقامی که دولت ارائه داده واقعی نیست، گفت: دولت با زیرکی تمام یک سانسور اطلاعاتی در حوزه اقتصادی و آماری دارد؛ آمار‌ها برای آبان و آذر سال ۹۳ بوده و سعی نمی‌کند که این آمار‌ها را به روز کند. فرض مثال: تولید ناخالص داخلی ما در سال ۹۴ بنا بر گفته نهادهای بین المللی صفر بوده و بنا بر گفته نهادهای داخلی منفی بوده است و این موضوع جای نگرانی دارد. 

 

وی با بیان اینکه وقتی تولید ناخالص داخلی یک کشور منفی و یا حتی صفر است، یعنی اینکه در آمد سرانه این کشور و خانوار‌ها پایین بوده و به مرور قیمت‌ها بالا رفته و بیکاری افزایش می‌یابد، اظهار داشت: برگشت به صحبت‌های مقام معظم رهبری در ایام نوروز ۹۵ را به دولت محترم توصیه می‌کنم؛ ایشان ۱۰ بند را بیان کردند که بند اول، شناسایی و تمرکز بر فعالیت زنجیره اقتصاد مقاومتی و مزیت دار کشور؛ بند دوم، زنده کردن تولید داخلی؛ بند سوم، پرهیز از واردات تضعیف کننده تولیدات داخلی؛ بند چهار، پرهیز از هدر دادن منابع مالی که پس از توافق برجام؛ بند پنجم، بی‌نیاز شدن بخش‌های اقتصاد؛ بند ششم، احیای بخش‌های اقتصادی که قبلا سرمایه گذاری شده در دولت‌های قبلی بوده است؛ بند هفت، شرایط انتقال فناوری در معاملات خارجی؛ بند هشت، مبارزه با فساد و ویژه خواری و قاچاق در کشور؛ بند ۹ ارتقای بهره وری انرژی و در آخر دهمین بند نگاه ویژه به صنایع کوچک و متوسط است. 

 

دهقان تاکید کرد: انتظار داریم که دولت یک عزم جدی فرا‌تر از جلسات اداری و دورهم نشستن برای حل مشکلات داشته باشد. اعترافات سیف در نیویورک و طیب نیا نشان از یک شکاف بزرگ اقتصادی در دولت دارد. 

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه ریزان دولت که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و کشاورزی هستند، گویا دخل و تصرفی در حوزه اقتصادی ندارند، متاسفانه به نظر می‌رسد برنامه اقتصادی دولت در جای دیگری نوشته و به او دیکته می‌شود. گویا نظرات مردان اقتصادی بیشتر از روسای دولت در قوه مجریه کارایی دارد.

 

 

ورود کالاهای لوکس و تجملی سودی برای اقتصادمان ندارد

ابراهیم پورضیایی، دبیر سیاسی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران در نشستی در این راستا گفت: تجمع مقابل اداره گمرکات جدا از هر گونه سیاستمداری و حزب گرایانه، قرار بود در کمال صداقت و با هدف حمایت از قشر کارگر برگزار شود. 

 

وی تصریح کرد: مدل‌های اقتصادی جهان، مدل‌های لیبرالیستی است؛ ولی اقتصاد مقاومتی تنها مدل برای پیشرفت اقتصادی جمهوری اسلامی است. اصول اصلی این مدل از انقلاب اسلامی حفظ عزتمندی و توجه به داخل و موضوع استکبارستیزی است. 

 

دبیر سیاسی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با بیان اینکه دولت مانع اجرای اقتصاد مقاومتی می‌‌شود، اظهار داشت: عدم اجازه دولت برای تجمع مقابل ادارات گمرک حاصل اندیشه اقتصادی کاپیتالیستی است، در این دو سال و نیم شاهد عدم جلوگیری از قاچاق در عملکرد دولت بودیم و آمارهای قاچاق در کشور چند برابر شده است. 

 

وی افزود: متاسفانه دولت راه نجات اقتصادی کشور را در گرو ورود سرمایه خارجی به داخل دانسته و معتقد است که باید کشور به اقتصاد دنیا وابسته باشد. امروز حیات و نان مردم را وابسته به سرمایه خارجی می‌دانند، که این امر با ارزش‌های انقلاب اسلامی منافات دارد. 

 

پورضیایی با بیان اینکه از طرفی قصد اتکا به درون داریم و از طرف دیگر دولت مانع حفظ عزت و استقلال کشور می‌شود، تاکید کرد: اگر هزینه کالای لوکس وارد شده را خرج صنعت کالای استراتژیک در کشور می کردیم، ایران رشد می‌کرد، در واقع ورود هواپیماهای لوکس و کالاهای تجملی هیچ سودی برای اقتصادمان ندارد. 

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات، عدم حمایت از تولید داخل و تضعیف قشر کارگر است. دولت با سیاست‌هایی، در قسمت‌های مختلف کشور ایجاد مشکل کرده و در آخر صنایع کشور به زمین خواهد خورد.

 

 

سخنرانی‌های خیلی زیبا در بحث اقتصاد مقاومتی صورت گرفته، ولی در حوزه عمل چیزی ندیدیم!

نوری، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در این برنامه گفت: قصد ما از برگزاری تجمع در مقابل گمرکات در مرحله اول لبیک به منویات رهبر معظم انقلاب در جمع کارگران بود. ایشان فرمودند: « از تولیدات داخلی حمایت کنید و استفاده از تولیدات خارجی که نمونه و مشابه داخلی حرام است» حال اگر دولت ما کالای خارجی که نمونه داخلی داشته باشد را به کشور وارد کند، دچار فعل حرام شده است.

 

وی افزود: در سخنرانی های بعدی رهبر انقلاب متوجه شدیم که چرا رهبر در تشکیل تمدن اسلامی تاکید می کنند که «ما بعد از ایجاد انقلاب باید دولت اسلامی را به وجود بیاوریم»! این گوشزدی است به دولت های قبلی وفعلی که متاسفانه هنوز به آن مفهومی که رهبری مد نظرشان است، نرسیدیم.

 

عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه متاسفیم که دولت حل مشکلات اقتصادی را با بحث سیاست خارجی پیوند زده است، گفت: از ابتدای دولت یازدهم شاهدیم که دولت برای حل مباحث اقتصادی وعده صد روزه به مردم داده و طی این زمان تمام تمرکزش را در بحث مذاکره با کشورهای استکبار که کدخدا می دانند، دانست؛ این نگاه متاسفانه مبنای فکر دولت است.

 

وی ادامه داد: سخنرانی های خیلی زیبا در بحث اقتصاد مقاومتی صورت گرفته، ولی در حوزه عمل چیزی ندیدیم! چرا مسئولین در خصوص اقتصاد مقاومتی سخنرانی های متعدد انجام می دهد، اما در عمل اقدامی نمی کنند؟ آیا این به معنی استهزای این موضوع نیست؟

 

نوری با بیان اینکه اقتصاد کشور گویا توسط یک عده نوکیسه سرمایه دار اداره می‌‌شود، ادامه داد: وقتی اقتصاد کشور در دست یک عده سرمایه دار بیفتد، واردات نگاه اشرافی گری خود را دخیل می کند. در این چند ماه شاهد ورود کالاهایی بی مصرف بودیم، برای مثال ورود خلال دندان، دسته بیل، آب پنیر و ...؛ این موضوعات نشان دهنده این است که واردکنندگان نگاهی به معیشت مردم نداشته و به فکر پر کردن کیسه خود هستند.

 

وی در پایان با بیان اینکه چرا دولت یازدهم قد دارد کیسه یک عده نو کیسه و تاجران اشرافی گر را پر کند، خاطر نشان کرد: دولت با این انتقاد دلسوزانه قشر دانشجو مخالفت می کند و در عناوین مختلف منتقدین را بی شناسنامه و بی سواد می داند. پیشنهاد می کنم به نقد دوستان خودش گوش کند؛ زیبا کلام که از حامیان دولت است اظهار دارد که با این وضعیت اقتصادی روحانی در دولت بعدی جایی ندارد!

 

 

تنها هدف از تجمع مقابل ادارات گمرک حمایت از قشر داخل و تولید داخل بود/ تهدید به بازداشت در صورت اجرای تجمع در استان یزد!

عماد حقیقت، فعال دانشجویی در این برنامه گفت: از 31 استانی که برای این تجمع هماهنگ کرده بودیم، تنها دو تا استان ایلام و گیلان تجمع را توانستند با مجوز برگزار کنند،مابقی استان ها به دلیل مسائل امنیتی اجازه این تجمع داده نشد.

 

وی افزود: در این مدت مسئولین با رفتارهای تند و زننده مانع ایجاد مجوز برای تجمع شدند،برای مثال مسئولین استان اردیبل نامه دوستان را پرت کرده و یا در استان یزد دانشجویان را  تهدید به بازداشت کرده اند.

 

فعال دانشجویی با بیان اینکه  از دولتمردان این سوال را داریم که شما مگر با تولید داخل مخالف هستید،که اجازه تجمع نمیدهید؟اظهار داشت: دولت  مگر نمی خواهد از کارگر ایرانی حمایت کند؟ هدف ما تنها لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری بوده که نباید کالایی که مشابه داخلی موجود است،  وارد کشور شود.

 

وی افزود: هدف ما از برگزاری این تجمع سیاسی نبود،بلکه تنها هدف حمایت و تقویت جامعه کارگری مدنظرمان بود. متاسفانه باخبر شدیم در برخی از استانها کود برنج و سویا را وارد می‌کنند، که این موارد با بندهای اقتصاد مقاومتی تناقض دارد، من فکر نمی کنم که با توجه به عملکرد دولت بتوانیم اقتصاد مقاومتی را پیاده سازی کنیم.

 

حقیقت ادامه داد: آن دو استان هم  گمرکی وجود نداشت،هدف ما بیشتر استان های مرزی بودوبرای مثال کردستان، ارومیه، تبریز و مشهد که با آنها مخالفت کردند.استان کرمان هم بدلیل سفر  ریاست جمهوری بااین تجمع مخالفت به عمل آوردند.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: قصد داریم به نحو های دیگر این موضوع را پیگیری کنیم و باایجاد موج حرف خود را به گوش مسئولین برسانیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار