اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیستم اردیبهشت ماه قرار بود دانشجویان بسیجی تجمعی را با موضوع مبارزه با واردات بیرویه و حمایت از کارگران داخلی مقابل اداره گمرکات سراسر کشور برگزار کنند که این برنامهبه دلیل عدم صدور مجوز از سوی دولت لغو شد.
صبح امروز نشست خبری با حضور اعضای شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران و با هدف بررسی عدم برگزاری تجمع و نگاه به مشکلات اقتصادی در خبرگزاری دانشجو برگزار شد.
در این برنامه محمد دهقانی، دبیر شورای تبیین مواضع استان تهران گفت: از آنجایی که بسیج دانشجویی در راستای فعالیتهای سیاسی و داخلی پویاتر نسبت به دیگر تشکلها عمل میکند، بر آن شدیم در حوزه مسائل اقتصادی و فرهنگی هم حضور موثر داشته باشیم تا بتوانیم حرف خودمان را به گوش مسئولین برسانیم.
وی تصریح کرد: با توجه به نامگذاری امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از طرف رهبر معظم انقلاب، بهتر دیدیم که توصیه هایی را به دولت و وزارت اقتصاد و نهادهای اقتصادی دولت داشته باشیم. در این راستا بنا بود تجمعی روز ۲۰ اردیبهشت مقابل گمرکات استان تهران و دیگر استانها برای آگاه سازی مسئولین نسبت به واردات کالاهای خارجی و جلوگیری از قاچاق کالاهای کم مصرف داشته باشیم.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با بیان اینکه تنها راهکار نجات اقتصاد کشورمان روی آوردن به اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فرمان هشت مادهای را نسبت به این اقدام دادند، که متاسفانه بسیاری از بندهای آن اجرا نشد.
دهقانی افزود: یکی از آن بندهایی که عمل نشد، حمایت از تولید داخل، جلوگیری از قاچاق، واردات کالاهای مصرفی بیرویه است. زمانی که رفتار اقتصادی دولت را آسیبشناسی میکنیم، شاهدیم که سرعت لازم برای اجرای عملکردهای اقتصادی در حوزه مقاومتی وجود ندارد. همچنین عملکرد دولت در این راستا با کندی مواجه بوده است.
وی یکی از دیگر مشکلات کشور را توجه بیش از حد به کشورهای بیگانه و غربی و استکباری و عدم توجه به اقتصاد درون زا دانست و افزود: یکی از پارامترهای مهم اقتصاد مقاومتی درون زا بودن آن است. زماینکه میخواهیم اقتصاد را مقاوم کنیم، طبیعتا باید فرهنگ کشور، سیاست کشور و دیپلماسی و دانشگاه کشور را مقاوم کنیم، چرا که همه این موارد از هم جدا ناپذیرند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران بیان داشت: ما دانشجویان به دولت و دولتمردان توصیه میکنیم که آسیبهای وارده به اقتصاد ایران را دیده و اقدام عملیاتی صورت بدهند، پارامترهای اقتصادی در سال ۹۴ به شدت نزولی بوده است.
دهقانی با بیان اینکه آمار و ارقامی که دولت ارائه داده واقعی نیست، گفت: دولت با زیرکی تمام یک سانسور اطلاعاتی در حوزه اقتصادی و آماری دارد؛ آمارها برای آبان و آذر سال ۹۳ بوده و سعی نمیکند که این آمارها را به روز کند. فرض مثال: تولید ناخالص داخلی ما در سال ۹۴ بنا بر گفته نهادهای بین المللی صفر بوده و بنا بر گفته نهادهای داخلی منفی بوده است و این موضوع جای نگرانی دارد.
وی با بیان اینکه وقتی تولید ناخالص داخلی یک کشور منفی و یا حتی صفر است، یعنی اینکه در آمد سرانه این کشور و خانوارها پایین بوده و به مرور قیمتها بالا رفته و بیکاری افزایش مییابد، اظهار داشت: برگشت به صحبتهای مقام معظم رهبری در ایام نوروز ۹۵ را به دولت محترم توصیه میکنم؛ ایشان ۱۰ بند را بیان کردند که بند اول، شناسایی و تمرکز بر فعالیت زنجیره اقتصاد مقاومتی و مزیت دار کشور؛ بند دوم، زنده کردن تولید داخلی؛ بند سوم، پرهیز از واردات تضعیف کننده تولیدات داخلی؛ بند چهار، پرهیز از هدر دادن منابع مالی که پس از توافق برجام؛ بند پنجم، بینیاز شدن بخشهای اقتصاد؛ بند ششم، احیای بخشهای اقتصادی که قبلا سرمایه گذاری شده در دولتهای قبلی بوده است؛ بند هفت، شرایط انتقال فناوری در معاملات خارجی؛ بند هشت، مبارزه با فساد و ویژه خواری و قاچاق در کشور؛ بند ۹ ارتقای بهره وری انرژی و در آخر دهمین بند نگاه ویژه به صنایع کوچک و متوسط است.
دهقان تاکید کرد: انتظار داریم که دولت یک عزم جدی فراتر از جلسات اداری و دورهم نشستن برای حل مشکلات داشته باشد. اعترافات سیف در نیویورک و طیب نیا نشان از یک شکاف بزرگ اقتصادی در دولت دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه ریزان دولت که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و کشاورزی هستند، گویا دخل و تصرفی در حوزه اقتصادی ندارند، متاسفانه به نظر میرسد برنامه اقتصادی دولت در جای دیگری نوشته و به او دیکته میشود. گویا نظرات مردان اقتصادی بیشتر از روسای دولت در قوه مجریه کارایی دارد.