به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ «رسول شکرینیا» قائم مقام مرکز فضای مجازی سازمان بسیج مستضعفین در مطلبی تحت عنوان «حضور موثر رسانه ملی در فضای مجازی» نوشته است:
رهبر فرزانه انقلاب در حکم دکتر علی عسگری به عنوان رئیس سازمان صدا و سیما ضمن تذکر نکات مهمی از جمله برنامهریزی، رعایت راهبردهای کلان، جذب و حفظ و تربیت نیروهای انقلابی و کارآمد در رسانه ملی، حضور مؤثر در فضای مجازی را نیز به عنوان راهبرد مهم برشمردند.
معظم له در پیوست حکم رئیس مستعفی نیز نکات مهمی را متذکر شده بودند که از آن جمله مأموریت خطیر «هدایت و مدیریت فرهنگ و افکار عمومی جامعه» به مثابه دانشگاه عمومی است که با تکیه بر فعالیت ها و برنامه های حرفه ئی پیشرفته و عمیق رسانه ای، وظیفه گسترش دین و اخلاق و امید و آگاهی و ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی در میان آحاد ملّت را بر عهده دارد.
در آن حکم همچنین با اشاره به مسئولیت تاریخی رسانه ملّی در مقطع کنونی، حفظ و ارتقای استقلال فرهنگی و هویت انقلاب ایران اسلامی، «عزم ملّی و ابتهاج معنوی و نشاط انقلابی» آحاد جامعه در مسیر اهداف بلند نظام اسلامی، در گرو آگاهی و معرفت عمیق و گسترده ی عمومی و نیازمند پیوند با سرچشمه های تولید فکر ناب دینی و خیل دلبستگان فرهیخته و پرانگیزه ی انقلاب اسلامی آورده شده که بایستی مورد اهتمام جدی قرار گیرد.
رهبر حکیم انقلاب سازمان صدا و سیما را به عنوان موتور محرک و مشوق پیشرفت کشور دانستند و وظیفه پشتیبانی رسانه ای همه جانبه و مبتکرانه در امر بسیج عمومی ملّت و نیز کمک به مدیریت های اجرایی در جهت تأمین اهداف و اجرای سیاست های کلان نظام و تحقق سند چشم انداز کشور را بر دوش این سازمان دانستند.
آنچه در دوره نه چندان موفق سرافراز بر رسانه ملی گذشت از بی مهری دولتمردان و کسری بودجه گرفته تا گفتگوها و مصاحبه های هدایت شده علیه رسانه ملی، توقعات فراقانونی از این رسانه از سوی دولتمردان، تلاش برای به انحصاردرآوردن آن به عنوان رسانه ای دولتی و درخدمت دولت، کم لطفی و کم توجهی مجلس در بودجه سالیانه حداقل 94 و 95 و خروج گسترده نیروهای انقلابی از این رسانه به بهانه تعدیل، استعفا یا جابه جایی در کنار برخی حواشی، همه و همه دوران موفقی را برای سرافراز رقم نزد.
گرچه در سلامت، روحیه انقلابی و تدین ایشان تردیدی وجود ندارد، اما حوزه گسترده رسانه ملی با بیش از یکصد شبکه رادیویی، تلویزیونی استانی، ملی، بین المللی و ... ایجاب می کرد ایشان از وجود افراد خبره تر، نخبه تر و با اندیشه انقلابی مورد تاکید رهبری معظم انقلاب بیشتر استفاده کند و فضا به سمتی نرود که مهمترین و تاثیرگذارترین رسانه کشور، در خلاء نیروی انسانی و مدیریتی قرار گیرد.
صدا و سیما به مثابه یک دانشگاه عمومی، فراگیر و دارای پتانسیل های مختلف، ظرفیت تربیت عمومی جامعه در حوزه های مختلف را برعهده دارد و در نظام جمهوری اسلامی ایران که این رسانه دارای نقش حاکمیتی دربرخی حوزه ها ازجمله همه حوزه تصویر و فیلم است، این نقش مهمتر است.
موضوعی که در حکم رهبر انقلاب به رئیس جدید رسانه ملی به عنوان یک اصل مهم تاکید شده است، استفاده از ظرفیت فضای مجازی است که متاسفانه تاکنون مورد غفلت جدی بسیاری از دستگاه ها ازجمله صدا و سیما قرار گرفته است.
حوزه گسترده پیام در کنار حوزه گسترده صوت و تصویر به عنوان سه حوزه کاربردی رسانه ملی در فضای مجازی بایستی مورد اهتمام جدی قرار گیرد در غیر این صورت رقبای نوظهور این سه حوزه گوی سبقت را از رسانه ملی ربوده و با مجوز و بی مجوز، مبدل به رسانه های نوین اثرگذار می شوند کما اینکه در دوسال اخیر شبکه های اجتماعی تحت وب و شبکه های اجتماعی تحت موبایل در کنار برخی تلاش ها برای آی پی تی وی و شبکه های ویدئویی آنلاین و آف لاین، توان رقابت را تضعیف و به ارائه تصویر و پیام به جامعه می پردازند.
آنچه رسانه ملی را متمایز می سازد، ظرفیت بالای این رسانه در این حوزه هاست که درکنار تجربه گسترده دکتر علی عسگری که سالها در حوزه فضای مجازی دارای فعالیت و مسئولیت و اثرگذاری بوده و پدر دوران گذار رسانه از آنالوگ به دیجیتال بوده است. وی چهره ای علمی، پژوهشی و مشورت محور در دوران بیش از سی سال خدمت در نهادهای مختلف از جمله سازمان صدا و سیماست و درصورت بهره گیری از تجربیاتش در این حوزه گسترده، خواهد توانست رسانه ملی را با شرایط روز همراه ساخته و حرکت سازمان را به ریل اصلی برگرداند و تاثیرگذاری آن در افکار عمومی را افزایش دهد.
جذب و حفظ نیروهای انقلابی و جوانان متخصص دارای تفکر انقلابی از مهمترین نکاتی است که وی همواره مورد توجه قرار داده و همان گونه که ولی امر مسلمین روی آن تاکید فرمودند، در این دوره نیز بایستی مورد توجه جدی تر قرار گیرد.