کد خبر:۵۱۳۰۵۰
کردوانی در دانشگاه فردوسی مشهد:

بحران آب ایجاب می‌کند از آب‌های غیرمتعارف استفاده کنیم/ هر چه به مسئولان می‌گوییم چمن نکارید، توجه نمی‌کنند

پدر علم کویر شناسی ایران بر استفاده از آب‌های غیر متعارف تاکید کرد و گفت: باید از آب‌های فاضلاب‌ها، جمع‌آوری آب‌های پشت بام‌ها، شیرین کردن آب‌های شور و رطوبت هوا استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پروفسور پروز کردوانی امروز در نشست «بحران آب و چالش‌های مدیریت منابع آب در ایران» که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: در گذشته با 30 متر حفر زمین به آب می‌رسیدید؛ اما متاسفانه امروز حتی تا عمق 575 متری هم به آب نمی‌رسیم.

 

وی به نحوه مدیریت سدسازی در ایران اعتراض کرد و افزود: به دلیل مدیریت نادرست در بهره بری از سدهایی که منابع آب هستند، میلیون ها انسان را می کشند، چراکه روز به روز رسوب اب را می گیرد؛ بنابراین آب را نمی تواند ذخیره کند.

 

کردوانی با اشاره به این نکته که متاسفانه نحوه مدیریت ما در سدسازی مشکل دارد، تصریح کرد: سدها روزی پر می‌شوند و آبخیزداری، سوب گیری و شست وشوی هیدرولیک سه راهکاری است که باید مورد استفاده قرار داد تا این پر شدن را به تاخیر اندازیم که متاسفانه این کار را نمی‌کنند.

 

پدر علم کویر شناسی ایران ضمن تاکید بر این مطلب که در هیچ زمینه‌ای مدیر نبوده‌ایم، بیان داشت: چه در عرصه محیط زیست و چه عرصه جهاد کشاورزی و چه در دیگر عرصه‌ها هیچگاه مدیر نبوده‌ایم و این‌گونه است که با این مشکلات مواجه هستیم.

 

کردوانی با طرح این پرسش که چه کسی گفته سدسازی اقدامی نامطلوب است؟، خاطرنشان کرد: این‌که می‌گویند سد سازی اقدامی نادرست است، دروغ است و این‌که می‌گویند آمریکایی‌ها سدهای خود را تخریب می‌کنند صحت ندارند. برخی به دلیل مقاصد سیاسی که دارند می‌گوید باید سدسازی را متوقف کنیم.

 

وی تاکید کرد: با توجه به شرایطی که داریم و با توجه به این‌که قنات‌ها خشک شده‌اند و سطح بهره برداری از آب پایین رفته است سد بهترین گزینه می‌باشد.

 

کردوانی بر استفاده از آب‌های غیر متعارف تاکید و تصریح کرد: باید از آب‌های فاضلاب‌ها، جمع آوری آب‌های پشت بام‌ها، شیرین کردن آب‌های شور و استفاده از رطوبت هوا استفاده کنیم.

 

پدر علم کویر شناسی ایران با اشاره به این نکته که با انتقال آب مخالف بودم، در خصوص انتقال آب از دریای عمان، تصریح کرد: هر استانی را که خواستید بیچاره کنید پول و آب زیاد به آنان بدهید؛ چراکه وقتی به استان‌های کم آبی مانند یزد آب دهید تمامی صنایع و کارخانه جات خود را بر همین اساس می‌سازند و چنانچه روزی درب چاه‌های آب را ببندید این کارخانه داران بیچاره می‌شوند.

 

کردوانی در ادامه با بیان این موضوع که متاسفانه مسئولان بی‌تخصص‌اند، خاطرنشان کرد: هر چه به مسئولان می‌گوییم چمن نکارید، چراکه چمن به گرم شدن کره زمین کمک می‌کند، اطراف را خنک نمی‌کند، بلکه بیشتر داغ می‌کند و سرطان زا است، توجه نمی‌کنند و امروز برخی به این رسیده‌اند که چمن نکارند؛ اما گل کاری می‌کنند که آب بیشتری مصرف می‌کند!.

 

وی با بیان این مطلب که مصارف شهری، صنعتی و کشاوری سه محل مصرف آب هستند، گفت: دیر شده امروز باید کاری کنیم که دیرتر نشود و بیچاره کودکانی که 50 سال آینده به این دنیا می‌آیند.

 

پدر علم کویر شناسی ایران در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به این‌که باغ‌های قدیمی را نمی‌توان قطره‌ای کرد، خاطرنشان کرد: امروز مسئولان می‌گویند باغ‌های خود را آبیاری قطره‌ای کنید و این در حالی است که درختانی که چند 10 سال قدمت دارند چگونه می‌خواهد با آبیاری قطره‌ای به ریشه آن آب رساند؟.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار