رضا دانایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در حاشیه مراسم رونمایی از دستاوردهای یک ساله دانشگاه فردوسی مشهد در آرامگاه فردوسی مشهد، گفت: انجمن علمی مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی این دانشگاه موفق به طراحی و ساخت دستگاه استخراج و تغلیظ کننده انجمادی شده است که چنین دستگاهی در ایران تا کنون ساخته نشده، بنابراین یک ایده کاملا نوآورانه محسوب میشود.
وی ضمن اشاره به این نکته که تغليظ انجمادي فرآيندي است كه به منظور تغليظ مواد غذايي مايع بكار برده مي شود، خاطرنشان کرد: این دستگاه برای حفظ ویژگیهای ترکیبات دارویی و زیست فعال مورد استفاده قرار میگیرد که در صورت جذب سرمایه گذار و اسپانسر این دستگاهها قابلیت تولید در سطح ملی و بین المللی را داراست.
کارشناس انجمنهای علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه دستگاه اورتز هوشمند حرارتی، برودتی، لرزشی را از دیگر دستاوردهای این دانشگاه خواند و تصریح کرد: این دستگاه به منظور بهبود دردهای اسکلتی و عضلانی، توسط انجمن علمي مهندسي پزشكي دانشكده مهندسي دانشگاه فردوسی ساخته شده است.
دانایی تاکید کرد: این دستگاه با هدف کمک به بیماران و با ایجاد گرما، سرما یا لرزش درمفاصل مورد نظر میتواند به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به دردهای اسکلتی عضلانی کمک کند.
وی سندرم پای بیقرار را یکی از مشکلات شایع در پزشکی خواند و تصریح کرد: در این بیماری، فرد مبتلا نیاز به حرکت دادن به ویژه در اندامهای تحتانی و عمدتا ساقها را احساس میکند. این احساس عمدتا در حین استراحت اتفاق افتاده و فرد مبتلا در موارد شدیدتر دچار اختلال خواب می شود.
کارشناس انجمنهای علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: دستگاه کنترل پذیری بهبود خواب برای بیماران مبتلا به سندرم پای بی قرار با بهبود کیفیت خواب در این بیماران و بهبود کیفیت زندگی توسط انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ساخته شده است.
دانایی دستگاه حرکت غیرفعال پیوسته جهت بازتوانی مفصل آرنج و بافت دست را از دیگر اختراعات انجمن علمی مهندسی پزشکی این دانشگاه دانست و یادآور شد: اختراعات مذکور در جشنواره ملی حرکت که آذرماه سال جاری به میزبانی کرمان برگزار خواهد شد، ارائه میشوند.