اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مطالب اخیر نشریه «سلام» ارگان رسمی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان و موضع گیری دانشجویان نسبت به این مطالب که در خبر(حمله به مقدسات دینی در سایه حمایت مسئولین دانشگاه صنعتی اصفهان) به بررسی برخی از این نظرات پرداختیم، باعث شد تا با برنجکوب، معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان به گفتوگو بنشینیم. وی در خصوص حواشی نشریه دانشجویی سلام این دانشگاه گفت: به نظر بنده دانشگاه یک فضای اندیشه ورزی و ارائه نظر است و بحث روی مباحث حجاب و پایه های معرفتی بحثی است که مطلوب و باید انجام شود.
وی افزود: البته بحث باید در چارچوب قانون باشد و اگر نظری خلاف بحث مورد نظر مطرح شد از طریق تریبون ها و نشریات مختلف در سطح دانشگاه مطرح می شود.
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: مخالفین مطالب نشریه سلام باید نظرات مخالف خود را ارائه و دانشجویان در فضای دانشگاه نسبت به موضوعات اطلاعات بیشتر کسب کنند و در واقع باعث ارتقای فکری و معرفتی دانشگاهیان شوند.
برنجکوب در خصوص مطلب (حجاب، اخلاق یا احکام) که در شماره 37 نشریه سلام منتشر شده تصریح کرد: نویسنده در این مطلب یکسری مباحث تاریخی مطرح می کند مبنی بر اینکه حجاب به تدریج وارد شده و در واقع در اسلام و براساس قرآن استدلال می کند که ابتدا حجاب نبوده و در چند مرحله با توجه به آیات قرآن حجاب دقیق تر می شود و حد و حدودش مشخص می شود.
وی افزود: نشریه در این مقاله می گوید منبع ما تنها قرآن نیست و منابع دیگر نیز هستند و در عین حال بحث می کند که فلان آیه حد و حدود را مشخص نکرده و مطالب را به صورت کلی بیان کرده و فلان آیه حد و حدود را مشخص کرده است و دارد این مطالب را باز می کند که البته می تواند به این موضوع ایراد نیز گرفت.
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: بنده این مقاله از نشریه سلام را مطالعه کرده ام و به هیچ وجه حس اینکه این مقاله دارد یک نظر و مطلب واضح دینی و عقیدتی را جوری جلوه می دهد که نوعی توهین است، دریافت نکردم.
برنجکوب ادامه داد: ممکن است واقعیت مقاله «حجاب، اخلاق یا احکام» این باشد که در قرآن به طور دقیق حد و حدود ذکر نشده و از نظر بنده اشکال ندارد در رابطه با موضوعی بحث و پیگیری کرد و به نتیجه رسید. آخرین جمله ای که در این مقاله آمده بود این است که علاوه بر قرآن باید بقیه منابع و مطالب را نیز بررسی کرد؛ این مقاله حکم نداده و تنها گفته براساس این آیات به نظر می رسد که مرز حجاب در این آیات از این حد است تا آن حد و نظرات دیگر نیز در کنار خود داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر به مقاله نگاهی بیندازید خواهید دید که نمی شود از داخلش این استنباط را کرد که قصد مقاله و نشریه مخدوش کردن مرزهای حجاب است و بیشتر بحث این است که تطبیق بدهیم که حجاب و فلسفه حجاب و حد و حدودش چه بوده و به نظر بنده این موضوع را باید به فال نیک گرفت و نظرات دیگر را نیز در کنارش بیان کرد و باید تدبیر و تفکر کرد و منابع مختلف را دید و به نتیجه رسید؛ چرا که به نظر من از مطرح کردن این مباحث ضرری نمی کنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان در رابطه با مقاله دیگر این نشریه با عنوان «راه رسالت رسول» ادامه داد: بنده این مقاله را ندیده ام اما اینها بحث هایی است که می شود خیلی خوب در موردش گفتگو کرد؛ بنده تصورم این است که پیامبر آمده جامعه را اصلاح کنند و صرفا بحث نظری و دعوت صرف نیست، بنده براساس یک دیدگاه که از قرآن هم می شود استخراج کرد می گویم شان پیامبر این است که این مقاله عنوان کرده؛ اما حضرت محمد(ص) علاوه بر شان پیامبری؛ شان امامت نیز داشتند و براساس شان امامت در مدینه نبی حکومت اسلامی تشکیل دادند.
برنجکوب گفت: طرح این مباحث در دانشگاه باعث می شود تا یک فضای فکری و اندیشه ورزی در دانشگاه داشته باشیم و فقط دانشجو به دنبال درس تخصصی و یا ورزش و تفریح نباشد و در حوزه اندیشه و اعتقادات و ایدئولوژی و جهانی بینی نیز وارد شود و فکر و گفتوگو کند؛ اگر ما بخواهیم این کار را انجام دهیم راه این است که بیاییم و حرف های مختلف در فضای گفتگو مطرح و نظرات بدون توهین بیان شود.
وی ادامه داد: نشریات دانشجویی براساس یک آئین نامه ای که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است منتشر می شوند و در آنجا مشخص شده که اگر نشریه ای منتشر شد و مطالبی منتشر کرد که شاکی خصوصی داشتند باید اقامه دعوا شود و مسئله بررسی و مدیر مسئول دعوت به پاسخگویی شود.
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: سال گذشته یک شماره از این نشریه منتشر شد در رابطه با شورای نگهبان و مطلبی هم در رابطه با اوایل انقلاب که تحلیل تاریخی در رابطه با اطرافیان امام(ره) و شخص امام و آن جریان مقابل که دولت لیبرال ها بودند، یک توصیفی داشت که اطرافیان امام رادیکال هستند، که از این مطالب شکایاتی داشتیم و بعد از بررسی شکایت حکم صادر شد.
برنجکوب ادامه داد: به نظر بنده مقاله حجاب این نشریه توهین نبوده و ممکن است، تفاسیر کامل نباشد و یا اشتباه باشد؛ اما می شود مطرح کرد و بررسی شود، برداشت ما این است که در دانشگاه اگر کسی برداشت مخالفی دارد در رابطه با موضوعی می تواند شکایت کند و ما موظف هستیم براساس کمیته نظارت بررسی کنیم که آیا درست است یا خیر.
وی تصریح کرد: ما باید در دانشگاه سعه صدر داشته باشیم تا مباحث به شرطی که منجر به توهین نشود را مطرح کنیم و دانشجویان بحث و گفتگو کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان در پایان گفت: تعداد نشریات فعال در حال حاضر در این دانشگاه 30 نشریه است در صورتی که قبلا 50 نشریه فعال بودند، به نظر بنده فضای فکری دانشگاه مطلوب و افراد از فضای فکری برخوردار نیستند و این فضاها باید باز شود، ما دعوت می کنیم این فضاهای فکری در دانشگاه طبق مقررات ایجاد شود.
خبرگزاری دانشجو ضمن احترام به همه نظرات دانشجویان و مسئولان آمادگی انتشار همه نظرات پیرامون این خبر را دارد.
به نظر شما این نظر ارسالی شده توهین نیست ؟
پس اخلاق اسلامی کجا رفت ؟