به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، دومین سمپوزیوم کشوری با عنوان «ویروس زیکا، واقعیت های علمی و چالش ها» بصورت وبینار از طریق ارتباط اینترنتی زنده با دیوید هیمن، مشاور ارشد سازمان جهانی بهداشت با حضور شکرالله سلمان زاده، معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در سالن شهدا دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد.
شکرالله سلمان زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص برگزاری این مراسم گفت: این سمپوزیوم با حضور صاحب نظران خارجی و داخلی در چندین دانشگاه کشور و بطور همزمان در یکی از دانشگاه های مطرح خارج از کشور برگزار شد و در اهواز نیز برای اعضا هیئت علمی، روسای مراکز بهداشت، کارشناسان مبارزه با بیماری ها و دانشجویان بصورت وبینار پخش شد.
سلمان زاده در ادامه به اهداف برگزاری این سمپوزیم اشاره کرد و گفت: بیماری زیکا در کشورهای آمریکای جنوبی شایع است که با توجه به ارتباطات بین المللی و خصوصا برگزاری بازی های المپیلک 2016 برزیل که یکی از کشورهای آلوده به پشه زیکا است، باید آمادگی و آموزش های لازم جهت مقابله احتمالی با این بیماری اندیشدیده شود که خوشبختانه این سمپوزیوم در سطح علمی بالایی برگزار شد.
وی افزود: بیماری زیکا یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه، تماس جنسی و از طریق مادر به جنین منتقل می شود و مهمترین عارضه ای که ایجاد می کند عارضه ای است که در جنین اتفاق می افتد و باعث کوچک شدن جمجمه می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پایان تصریح کرد: خوشبختانه این پشه در کشور ما وجود ندارد تا کنون هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در هیچ نقطه ای از کشور گزارش نشده است.
در ادامه محمود نبوی، متخصص بیماری های عفونی در همایش ویروس زیکا که به صورت ویدیو کنفرانس در سراسر کشور و دانشگاه علوم پزشکی اهواز پخش شد، تصریح کرد: بازی های المپیک در کشور برزیل برگزار می شود که کشوری با قابلیت انتقال این بیماری است.
نبوی افزود:ورزشکاران و یا تماشاگرانی که به این کشور سفر می کنند امکان ابتلا و انتقال این بیماری را خواهند داشت.
وی گفت: کسانی که به کشور برزیل سفر می کنند باید نکات بهداشتی را رعایت کنند که از آن جمله استفاده از لباس های بلند و گشاد است.
نبوی افزود: افرادی که به این کشور سفر می کنند تا یک ماه بعد امکان اهدای خون را نخواهند داشت.
این متخصص بیماری های عفونی گفت: در ایران نمونه مشکوکی از ابتلا به این ویروس مشاهده نشده است.
نبوی اظهار کرد: این بیماری در جنوب شرق آمریکا نیز مشاهده شده و تعداد زیادی از کودکان را دچار معلولیت کرده است.
وی عنوان کرد: البته شیوع انتقال این ویروس در کشور پاکستان نیز وجود دارد و این نمونه ویروس در عربستان و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز مشاهده شده است به همین منظور انتقال این ویروس از دو منطقه شرق وجنوب کشور قابل ورود به کشور است.
وی بیان داشت: پشه ناقل این ویروس در لاستیک های فرسوده و گیاه بامبو تخم گذاری می کند از این رو باید برای جلوگیری از ورود این کالاها به کشور جلوگیری کرد.
یک استاد دیگر و متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم گفت: ویروس زیکا در زنان باردار به آسانی به جنین قابل انتقال است
مهرناز رسولی نژاد بیان کرد: ویروس زیکا توسط پشه قابل انتقال است و می تواند در مخاط، شیرمادر، مایع مغزی و نخاعی قابل انتقال و رشد باشد.
وی افزود: هنوز مشخص نشده که این ویروس توسط شیر مادر می تواند منتقل شود اما این ویروس ازطریق مادر باردار مبتلا به جنین قابل انتقال است
رسولی نژاد تصریح کرد: این ویروس همچنین از طریق ارتباط جنسی قابل انتقال است و فردی که در منطقه آلوده قرار دارد و یا به منطقه آلوده سفر می کند به این ویروس مبتلا می شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیان کرد: علائم این بیماری بین سهتا12 روز نمایان می شود و این ویروس بین هفت تا12روز در جریان خون وجود دارد
رسولی نژاد گفت: علائم این بیماری شامل تب، حساسیت، درد مفصل، سردرد و حالت تهوع است.
وی افزود: تا کنون برای درمان ابتلا به این ویروس دارو و واکسنی تهیه نشده است.
بیماری ویروس زیکا از راه نیش پشه منتقل می شود و 20 گونه پشه ناقل ویروس زیکا وجود دارد و مناطقی همچون بندرگاه ها و فرودگاه ها و شاهراه های ورود و خروج کالا مکان های انتقال این ویروس هستند.