کد خبر:۵۱۵۰۸۰
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی:

۷۵ درصد مشکلات اقتصادی کشور ریشه فرهنگی دارد

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ۷۵ درصد مشکلات اقتصادی کشور ریشه در مسائل و موضوعات مختلف فرهنگی دارد که به راحتی می‌توانیم با بها دادن به حوزه فرهنگ این مشکلات را برطرف کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسن بنیانیان در نشست هم‌اندیشی فرهنگ و هنر و اقتصاد مقاومتی در حوزه هنری استان اردبیل که عصر امروز با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: ما اگر می‌خواهیم ریشه بسیاری از مشکلات و نارسایی‌های اقتصادی را در جامعه با رویکرد واقع‌بینانه برطرف کنیم باید نگاه فرهنگی و باورهای اعتقادی خودمان را درست و شایسته تبیین کنیم چرا که با فرهنگ متأثر از نظام غرب نمی‌توان مشکلات اقتصادی را در کشور برطرف کرد.

 

وی با یادآوری اینکه در تحقق اقتصاد مقاومتی باید از ابزار فرهنگ و هنر شایسته و بهتر استفاده کرد که در این زمینه با نبوغ و خلاقیتی که در هنرمندان سراغ داریم، بهتر می‌توانیم زمینه‌های انحراف و کج‌روی‌ها را اصلاح کنیم، تصریح کرد: تأثیرگذاری بین مقوله فرهنگ و اقتصاد یک تأثیرگذاری مقطعی و زودگذر نیست بلکه کارکرد مثبت و سازنده در مسیر حرکت اصلاحی است که به راحتی می‌توان در قالب تولید آثار هنری آن را به نمایش گذاشت.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل توجه به مدیریت جامع فرهنگی است چرا که این مدیریت باید مبتنی بر جهان‌بینی، اعتقادات و باورهای دینی و استخراج مبانی ارزشی اتفاق بیفتد تا بهتر و شایسته بتوانیم در این زمینه نتیجه‌گیری داشته باشیم.

 

بنیانیان با اشاره به تأثیرات حوزه فرهنگ و هنر در عرصه اقتصادی و حتی مبانی اجتماعی و رفع آسیب‌ها و دغدغه‌ها و نگرانی‌های موجود در این زمینه افزود: باید در چارچوب منطقی در کنار توجه به ظواهر امر، اصل موضوع تربیت نسل آینده را مورد توجه قرار دهیم چرا که با ارجاع بیش از 1.5 میلیون پرونده به قوه قضائیه و ادعای داشتن فرهنگ عاشورایی و انتظار نمی‌توانیم رابطه منطقی ایجاد کنیم به طوریکه امروز طغیان آسیب طلاق در کشور به یک بمب انفجاری تبدیل شده که آسیب‌های آن همه افراد جامعه را تحت تأثیر خود قرار داده است.

 

وی بیان کرد: باید مبانی دینی در الگوهای رفتاری جوانان، نسل آینده و امروز ما نمایان شود که در این زمینه بحث مهندسی فرهنگی و توجه به زیرساخت‌های پیشرفت و توسعه بیش از هر زمان دیگر مورد توجه و مد نظر است.

 

بنیانیان به ضرورت آشنایی مردم با مقوله درست انتخاب کردن و حرکت صحیح در ثمربخشی کارها را یادآور شد و اضافه کرد: زمانی که در تهران مردم در انتخابات شوراها، انتخاب یک کشتی‌گیر یا وزنه‌بردار را بر یک فرد توانمند در عرصه نظریه‌های توسعه شهری و معماری ترجیح می‌دهند، چگونه می‌توان انتظار ایجاد تحول و تحرک بیشتر را داشت.

 

وی ضرورت اصلاح ساختار فکری و باورپذیری در جامعه را به عنوان یک ضرورت یادآور شد و ادامه داد: همه فعالیت‌ها اگر پیوست فرهنگی داشته باشند، قطعاً این پیوست می‌تواند نقطه صیانتی در عرصه‌های مختلف و فعالیت‌ها محسوب شود.

 

بنیانیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید تمامی مدیران، مسؤولان جامعه و تک تک افراد درک درست و جامعی از مقوله فرهنگ و فهم عمیق از علم اقتصاد داشته باشند تا این تفکر که دولت با فروش نفت و پول آن می‌تواند کشور را مدیریت کند، اصلاح شده و زمینه تحول جدید فراهم آید.

 

وی افزود: 75 درصد مشکلات اقتصادی کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد که اگر این آسیب‌ها و معضلات فرهنگی برطرف شود، اصلاح فرآیند اقتصادی نیز خود به خود انجام می‌شود.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی حقیقت اقتصاد مقاومتی را توجه به صیانت دستاوردهای انقلاب اسلامی در برابر حرکت‌های تضعیف‌گونه دشمنان برای به زانو درآوردن نظام ارزشی و اسلامی یادآور شد و تصریح کرد: ما حق نداریم در مقوله اقتصاد مقاومتی مسائل فرهنگی را نادیده گرفته و یا این موضوعات را قربانی برخی تفکرات توسعه‌ای بکنیم.

 

بنیانیان به ویژگی جوامع توسعه یافته و ضرورت نگاه واقع‌بینانه به تاکیدات مقام معظم رهبری به اعضای شورای عالی انقلاب را یادآور شد و بیان کرد: باید از ظرفیت فرهنگ و هنر در اصلاح نظام اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... استفاده کرد که هنرمندان با تولید فیلم، خلق شعر، نقاشی و... می‌توانند نقش تأثیرگذاری را در این حوزه انجام دهند.

 

وی با انتقاد از ورود امکانات، ابزارها و تکنولوژی‌های جدید غرب در زندگی امروز اضافه کرد: اگر محور این تکنولوژی‌ها را مورد توجه قرار دهیم به خوبی در می‌یابیم که هدف از تولید و تکثیر آن توسعه مصرف‌گرایی و رسیدن به شهوات و لذات فردی است در حالی که هدف در نظام اسلامی و زندگی اجتماعی غیر از این است.

 

بنیانیان ادامه داد: بر خلاف نظام غرب باید مبانی ارزشی و معنوی در جامعه مورد توجه قرار گیرد چرا که در کشورهای پیشرفته تمام جهت‌گیری‌ها برای رسیدن به لذت‌ها و شهوت‌رانی‌های زودگذر دنیوی است.

 

وی با انتقاد از فرار نخبگان و مهاجرت آنها به کشورهای دیگر گفت: این جای تأسف دارد که ما عمله افغانی وارد کنیم و مغز متفکر و نخبه خود را به کشورهای دیگر بفرستیم در حالی که با تکیه بر مبانی فرهنگی می‌توانیم جلوی این فرار مغزها را بگیریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار