اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه رازی با صدور بیانیهای درباره ورود جفری ساکس به ایران اعلام کرد: آقای ساکس باید برای محاکمه و پاسخگویی به جنایتهای اقتصادی و فقر و بیکاری مردم اروپای شرقی و آمریکای لاتین به ایران بیاید، نه سخنرانی.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الَّذينَ يَتَّخِذُونَ الْکافِرينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنينَ أَ يَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَميعاً (نساء 139)
مسئولان باید پاسخ دهند که جفری ساکس، به هم ریزنده اقتصادهای اروپای شرقی و آمریکای لاتین در ایران چه می کند؟
شخصی که سیاست های اقتصادی اش در آرژانتین در دهه ی 90 موجب اخراج 700 هزار کارگر شد. شخصی که سیاست های اقتصادی اش در لهستان باعث شد 59 درصد به زیر خط فقر بروند و 7500 اعتصاب در یک سال انجام شود. شخصی که سیاست های اقتصادی اش بیکاری ۳۰ درصدی مردم بولیوی، ترک خدمات تأمین اجتماعی برای ۶۱ درصد بولیویاییها، رجوع میلیونی بیکاران بولیوی به کاشت و فراوری مادهٔ مخدر کوکائین را درنتیجه خود در دههٔ ۸۰ به بار آورد.
آقای ساکس باید برای محاکمه و پاسخگویی به جنایتهای اقتصادی و فقر و بیکاری مردم اروپای شرقی و آمریکای لاتین به ایران بیاید، نه سخنرانی.
مایه تأسف است که سفر جفری ساکس (که گرچه با شعار فقر زدایی اما به دنبال پیاده سازی اقتصادی لیبرال سرمایه داری است) به ایران، درحالی صورت می گیرد که غفلت ازاقتصاد مقاومتی از طرف مسئولان جمهوری اسلامی و عدم مشاهده عزم عملی در این رابطه، نگرانی ها را بیشتر کرده است. گویی برخی از مسئولین دولت ایران اجرای اقتصاد مقاومتی را وانهاده و به دنبال هضم شدن در سیستم اقتصاد جهانی هستند.
اگر در کشور ریلی به نام اقتصاد مقاومتی نمی بود و دولت برای هضم شدن در اقتصاد جهانی تلاش می کرد کمتر قابل سرزنش بود، حال آنکه مدل اقتصاد مقاومتی آماده و تنها منتظر اجراست.
سئوال اینجاست که سه روز بعد از تحذیر رهبر انقلاب به نسخههای ناکارآمد خارجی برای اقتصاد چه کسی با چه انگیزهای زمینهٔ حضور چنین کسی را در کشور فراهم کرده است؟ آیا قرار است مانند دیدارهای سال گذشتهٔ آلن گودمن و جک استرا، در روزهای تعطیلی و عزای عمومی در کشور، باب جدیدی برای نفوذ و به هم ریختن اقتصاد کشور باز شود؟
آمدن شخصی به ایران که سابقه طولانی در همکاری با جورج سوروس دارد، نگرانی ها را بیشترمی کند که با پیاده شدن مدلهای اقتصاد سرمایه داری و لیبرالی زمینه برای نفوذ سیاسی در کشور فراهم شود.
همکاری این شخص با جورج سوروس که طراح انقلاب های رنگی و مخملی در چند کشور است نکته ی قابل تاملی است که هوشیار بودن دستگاه اطلاعاتی کشور را طلب می کند تا بلایی که در فتنه 88 که با سابقه برنامه ریزی 20 ساله بر سر کشور آمد دوباره پایه ریزی نشود.