به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سیدمهدی مویدی تهیه کننده «تاریخ شفاهی ایران» درباره قسمتهای جدید این مجموعه توضیح داد: رژیم طاغوت می خواست از فاجعه سینما رکس آبادان در 28 تیر 57 برای ضربه زدن به حرکت انقلابی مردم ایران بهره گیری کند که خوشبختانه با هوشیاری مردم آبادان این توطئه به خوبی خنثی شد و ابعاد پنهان این موضوع نیز در دادگاه هایی که پس از انقلاب برگزار شد، افشا شد.
وی افزود: در جلسه اول دادگاه پس از طرح کیفرخواست اسامی متهمین ردیف 1 تا 34 اعلام می شود. عناصر کلیدی و متهمان اصلی این فاجعه حسین تکبعلی زاده که عامل اصلی به آتش کشیدن سینما است و متهم ردیف دوم علی اصغر ودیعی رییس ساواک خوزستان، رضا رزمی رییس شهربانی آبادان -کسی که در کشتار دی ماه 56 قم رییس شهربانی قم بوده است-، محمدعلی امینی معاون انتظامی شهرداری آبادان و سیاوش امینی آل آقا رییس دایره اطلاعات شهربانی آبادان هستند.
تهیه کننده «تاریخ شفاهی ایران» یادآور شد: در روند پخش این مجموعه دادگاه ها سعی شده به اظهارات افراد اصلی توجه شود و مخاطبان میتوانند با تماشای این مجموعه به طور کلی از اتفاقات فاجعه سینمارکس مطلع شوند.
وی تصریح کرد: در این دادگاه ها هر شخص حقیقی و حقوقی که به نوعی در رقم خوردن فاجعه مقصر شناخته شده به پای میز محاکمه کشانده شده است. این اشخاص حقیقی و حقوقی شامل ارگان هایی مثل شهرداری آبادان، آتشنشانی پالایشگاه آبادان، کارمندان شهربانی آبادان، هیات مدیره سینمارکس آبادان، مسئولان اداره فرهنگ آبادان، سازمان دفاع غیرنظامی، فرمانداری آبادان و اعضای ساواک می شود.
مویدی در پایان گفت: دیدن این دادگاه ها ابعاد مخفی و دیده نشده این فاجعه غمبار را به خوبی آشکار می کند. افرادی هم که خودشان شاهد حادثه بودند و نجات یافتند نیز در این دادگاه ها صحبت کردند.
«تاریخ شفاهی ایران» در 35 قسمت 30 دقیقه ای هر روز به جز جمعه ها ساعت 18:30 از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود.