به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز ، حجتالاسلام والمسلمین دکتر غلامحسین خسروپناه رئیس پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران در نشست برگزاری کرسیهای نظریهپردازی و نقد و مناظره که در سالن جلسات دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، بیان کرد: پژوهشکده حکمت و فلسفه از زیرمجموعههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که پیش از انقلاب اسلامی انجمن فلسفه نام داشت.
وی افزود: در نشستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شد بار دیگر و پس از دو سال وقفه در کار این پژوهشکده، بار دیگر کرسیهای نظریهپردازی راهاندازی و احیا شود.
رئیس پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران اظهار کرد: مسئولیت کرسیهای نظریهپردازی و نقد و مناظره بر عهده معاونت پژوهشی وزارت علوم و بهتبع آن در دانشگاهها نیز بر عهده معاونت پژوهشی میباشد تا بتوان با کار آکادمیک و با حضور اعضای هیئتعلمی دانشگاهها نظریههای علمی را ارائه و به ثبت رساند اما مسئولیت کرسیهای آزاداندیشی که عموماً توسط دانشجویان برگزار میشود بر عهده معاونت فرهنگی وزارت و معاونتهای فرهنگی در دانشگاهها است.
حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه با اشاره به اینکه کرسیهای نظریهپردازی و نقد و مناظره شامل کرسی علمی ترویجی و کرسی علمی نظریهپردازی است، بیان کرد: در کرسیهای ترویجی استادان از نظر را مطرح میکنند و با توجه به اینکه این کرسیها فاقد نقد است در پایان استاد از نظریه خود دفاع میکند.
وی ادامه داد: اما در کرسیهای نظریهپردازی حداقل سه تا پنج نفر هیئت داور و همین تعداد نیز منتقد و صاحبنظر حضور دارد و صاحبنظر باید نسبت به نظریه خود حداقل دو مقاله علمی و پژوهشی داشته باشد.
رئیس پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران افزود: در کرسیهای نظریهپردازی، پس از ارائه نظریه استادان نتیجهگیری میکنند که آیا آن نظریه ارزش ادامه دادن دارد یا خیر، که ممکن است تا دو سال نیز این جلسات ادامه یابد و تا زمانی که اعلام کافی بودن ارائه نظریه از سوی داوران اعلام نشود، نشستها ادامه خواهد داشت.
خسروپناه گفت: در کرسیهای نظریهپردازی، نظریهها تنها در حوزه علوم انسانی و اسلامی، هنر و معماری ارائه میشود و دبیرخانه آن نیز شامل پنج شورای علمی کرسی علوم عقلی، علوم نقلی، علوم رفتاری، علوم اجتماعی و هنر و معماری است و تمامی اعضا استاد تمام و دانشیار با رتبه بالای علمی هستند.
وی عنوان کرد: برخی از دانشگاهها مانند علامه طباطبایی، دانشگاه آزاد تهران، شیراز و سیستان و بلوچستان در این زمینه فعالیتهای خوبی دارند و امیدواریم دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بتواند با توجه به ظرفیتهای علمی خود در حوزه علوم انسانی این کرسیها را برگزار کند.
دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بر ضرورت برگزاری کرسیهای نظریهپردازی در این دانشگاه تأکید کرد.
گفتنی است در این نشست که با حضور اعضای هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اعضا به بیان نظرات و سؤالات خود درباره کرسیهای نظریهپردازی پرداختند.