کد خبر:۵۱۹۱۵۹
هاشمی در صحن علنی:

گرانی و کمبود دارو بحران اصلی وزارت بهداشت بود/ نزول رقم کمبود دارویی از ۳۰۰ به ۳۰ قلم

وزیر بهداشت و درمان گفت: در اجرای طرح تحول سلامت رقم کمبود دارویی را از ۳۰۰ قلم به کمتر از ۳۰ رسانده ایم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان با حضور در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 30 خرداد) بهارستان با اشاره به وضعیت درمان و بهداشت در کشور گفت: در کشور ما مشکلات فراوانی در این حوزه پیش روی دولت‌ها بوده است و این در حالیست که وزرای گذشته در مقاطع زمانی خاص هر کدام زحمات زیادی کشیده‌اند اما در حال حاضر نیز مشکلاتی پیش روی ما است.



قاضی زاده هاشمی افزود: در دولت یازدهم طرح تحول سلامت یکی از برنامه‌هایی بود که در حوزه سلامت آغاز شد و در حال حاضر 111 هفته از آغاز این طرح می‌گذرد البته اقدامات متعدد دیگری انجام شده است که برای ارائه گزارش آن فرصت دیگری لازم است.



وی درخصوص جزئیات اجرای طرح تحول سلامت اظهار داشت: این طرح از مهرماه طراحی شد و در اردیبهشت ماه به تصویب رسید. در طول مدت طراحی مشکلی که ما با آن مواجه بودیم مسئله تهیه دارو بود زیرا در آن زمان دارو به علت افزایش نرخ ارز به یک بحران ملی تبدیل شده بود.



وزیر بهداشت تصریح کرد: ما به مجلس وعده داده بودیم که بحران دارو را رفع کنیم که ستاد تدابیر ویژه برای حل این موضوع به ما کمک کرد و ترخیص‌ها انجام شد و در نهایت داروها در اختیار مردم قرار گرفت و از 300 قلم دارویی که کمبود داشتیم به عدد 30 رسیدیم که نشانه موفقیت وزارت بهداشت در این حوزه است.



** وزارت بهداشت در دوره قبل 8 هزار میلیارد بدهی به بار آورده بود



قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به کمک‌های مالی توسط دولت و بیمه‌ها برای رفع بحران دارو گفت: ما در مقطعی کار خود را شروع کردیم که وزارت بهداشت بیشترین آسیب را در بین دیگر وزارت‌خانه‌ها دیده بود بطوری که دو سال به علت اخلاف وزیر و رئیس جمهور تقریبا وزیری نداشت و 8 هزار میلیارد بدهی نیز به بار آورده بود. دولت در این راستا قبول مسئولیت کرد و 1800هزار میلیارد از این عدد را پرداخت کرد.



وی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: موضوع اقتصاد مقاومتی را در وزارت‌خانه سرلوحه کار خود قرار دادیم بطوری که تولید داخلی از 58 درصد امروز به 67 درصد رسیده است و این به معنی تولید 67 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل است.



وزیر بهداشت ادامه داد: سالهای بین 89 تا 92 بیشترین میزان واردات را تجربه کردیم اما از سال 93 به بعد واردات کاهش پیدا کرد که البته در حال حاضر ما از شرایط موجود راضی نیستیم و معتقدیم وضعیت باید باز هم بهبود یابد.



قاضی زاده هاشمی با اشاره به مسئله کاهش پرداخت‌های بیماران گفت: این رقم به 12 درصد کاهش پیدا کرده است و دلیل آن رقم 2000 میلیارد تومانی بود که مجلس آن را تصویب کرده و در اختیار دولت قرار داد تا دولت بتواند رقم بیشتری از هزینه‌های دارویی را برعهده بگیرد.


وی افزود: همه نمایندگان مجلس باید بدانند که رئیس جمهور موافق پرداخت یارانه‌ها به شکل فعلی نیست و تصور ایشان بر این بود که یارانه‌ها باید به صورت درستی هدفمند شود که یکی از مسائل مورد توجه در این حوزه بهبود وضعیت بهداشت و درمان است.



قاضی زاده هاشمی ادامه داد: مشکل نبود نقدینگی در خزانه در سال دوم باعث شد برای اجرای طرح به مشکل بربخوریم و در نتیجه باید بگویم مشکلات فعلی ناشی از نبود پول برای اجرای طرح است و خود طرح مشکلات چندانی ندارد.


** در حال حاضر حدود 90 درصد مردم ایران بیمه هستند

وی درخصوص جزئیات بیمه مردم ایران در طرح تحول سلامت گفت: در این طرح قرار بود 4 تا 5 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار بگیرند اما با کمک‌های ویژه‌ای که صورت گرفت در حال حاضر حدود 90 درصد مردم ایران بیمه هستند.



قاضی‌زاده هاشمی گفت: حدود 96 هزار تخت در بیمارستان‌ها وجود داشت که 98 درصد آنها فرسوده‌اند یعنی بیش از 70 درصد بیمارستان‌ها عمرشان بالای 30 سال است و هنگامی که شما وارد بیمارستان‌ها می ‌شوید هیچکدام از اتاق‌ها ورودی‌ها، و پذیرش آنها شرایط مناسبی نداشتند.



وی ادامه داد: بنابراین 2 میلیون مترمربع از این بیمارستان‌ها را نوسازی و بازسازی کردیم، 39 هزار تخت بیمارستان که ظرف 50 سال عوض نشده بودند را تغییر دادیم، 12 هزار و 500 اتاق کار را برای پرستاران و یک رقم حدود هزار و 190 میلیارد تومان را در این بخش هزینه کردیم که در مقایسه با شروع این دولت تفاوت‌ها بسیار زیاد است.



** تهیه 2 هزار و 470 تخت ویژه در بیمارستان ها/ کاهش 11 درصدی آمار سزارین در کشور



 وزیر بهداشت تصریح کرد: تعداد 2 هزار و 470 تخت ویژه ایجاد کردیم که تقریبا 50 درصد تخت‌هایی که در طول عمر این کشور تحت عنوان تخت ویژه درست شده بود را ایجاد کردیم که یکی از حلقه‌های مهم ارجاع که سطح 2 خدمات است مفقود مانده بود.


قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به زایمان طبیعی در کشور اظهار داشت: از سال 79 تا سال 92 تقریبا شیوع سزارین در کشور افزایش داشته که ایران بالاترین نرخ سزارین را در سال 2011 را در دنیا داشته است لذا ما با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری زایمان طبیعی را رایگان کردیم که در حال حضار بالغ بر یک میلیون نفر خدمت رایگان دریافت کردند و آمار سزارین برای اولین بار درکشور به طور مطلق 66.5 درصد یعنی حدود 11 درصد کاهش داشته است.



وی با اشاره به مسئله ناباروری در کشور افزود: این مسئله یکی از مطالبات جدی مردم است که ما حدود 3 میلیون زوج نابارور در کشور داریم که متأسفانه اعتبارات این مسئله تأمین نشد اما باز هم حدود 35 مرکز را راه‌اندازی کردیم.



 وزیر بهداشت گفت: حدود 865 اتاق زایمان را در کشور تجهیز کردیم که در حال ساختن هزار و 800 اتاق زایمان جدید هستیم که در این بخش هم چیزی حدود 500 میلیارد تومان هزینه کرده ایم.



قاضی‌زاده هاشمی افزود: اورژانس هوایی در کشور وجود نداشت که 21 پایگاه در این رابطه ایجاد کردیم البته یک ماه دیگر آمل و موردی دیگر در زاهدان بود که به این مناطق هم دسترسی ایجاد کردیم.


 
وی گفت: در بخش بهداشت نیز اقدامات بسیار ارزشمندی انجام شد از جمله ساخت 2 هزار خانه بهداشت، هزار و 900 مرکز را تجهیز به امکانات کردیم، بازسازی هزار و 590 محل که 6 هزار و 700 پزشک عمومی، 5 هزار و 300 کارشناس مامایی در این محل‌ها توزیع شدند، افزایش دو برابری اقلام دارویی در مناطق روستایی.



وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز ما می‌توانیم ادعا کنیم که در هیچ کدام از مناطق روستایی و جمعیت زیر 20 هزار نفر پزشک و ماما کم نداریم. این در حالی بود که ما در سیستان و بلوچستان بیش از 45 درصد کمبود پزشک داشتیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵
کاش بجای پرداخت کارنه های صدها میلیونی به فکر کمبود دارو برای بیماران می بودید.
5
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹
شما طرفدار حقوق های نجومی هستید .
5
0
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۶
خوب الان چقدر بدهی داره!!!
هفت هشت ماه که معوقات مربوط به پرسنل درمانیش عقب مانده که اگه حساب بشه فقط بدهی داخلیش هفت هشت هزار میلیارد میشه!!!
من موندم اگه دلت قبلی نبود این ها مشکلات گردن کی می خواستن بندازن ! بعد از سه سال هنوزم کم کاری و بی برنامه گی خودشون رو گردن دولت قبل می اندازن !!!
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۳
بودجه بهداشت دولت قبل چقدر بوده والان چقدر است
3
0
SAERES
Iran, Islamic Republic of
۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۲
در قسمت درمانی واقعا کارهای خوبی شده ولی ریشه ای نبوده و فقط حالت مسکنی بر درد ها عمل کرده
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار