به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور ظهر امروز پس از بازدید از 3 واحد صنعتی در شهرستان پاکدشت با حضور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هدف اصلی ما از سفر به این شهرستان بازدید از واحدهای صنعتی و در جریان قرار گرفتن تولید صنعتی کشور بوده است.
وی افزود: شهرک صنعتی پاکدشت یکی از بزرگترین شهرکهای صنعتی کشور به شمار میرودد که بیش از هزار واحد صنعتی در آن مستقر هستند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به بازدید خود از 3 واحد بزرگ صنعتی تصریح کرد: 2 واحد از این 3 واحدی که امروز از آن بازدید کردیم مربوط به تولید لوازم خانگی بود در حالی که اخیرا یک فضایی به وجود آمده بود که میگفتند لوازم خانگی عمدتاً از خارج وارد میشود و یا اینکه وضعیت واحدهای صنعتی در این بخش اصلاً خوب نیست و فشارها عمدتاً بر یک واحد قدیمی بود که اخیراً هم تعطیل شد؛ به طور کلی جوری فضا ایجاد شده بود که انگار همه واحدهای تولیدی لوازم خانگی با مشکل بحران روبرو هستند اما در این بازدیدها مشخص شد که تعدادی از واحدهای تولیدی کشور به خصوص آنهایی که در بخش تولید لوازم خانگی فعالیت دارند وضعیتشان بسیار خوب است و همچنان توانستهاند بازار خودشان را حفظ کنند.
جهانگیری ادامه داد: خوشبختانه این واحدهای صنعتی توانستهاند تولیدات خود را به نحو مطلوبی حفظ کرده و در سالهای اخیر توانستهاند بهرهوری خود را بالا ببرند. حتی برخی از این واحدها هم تاکید داشتند قیمتهایشان برای سال 92 است و تغییر قیمت ندادهاند ولی همچنان بازار خودشان را توانستهاند حفظ کنند.
وی تاکید کرد: فقط وضعیت صنعت کشور را نباید با واحدهای مشکلدار سنجید لذا واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور وجود دارند که سرزنده و بانشاط به کار خود ادامه دادند که از جمله آن میتوان به این 3 واحد صنعتی بزرگ اشاره داشت که یکی از این واحدها محصولات خود را به 23 کشور دنیا صادر میکرد.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: در طی این بازدیدها مدیران صنعتی به برخی مشکلات خود از جمله موضوع نقدینگی یا واردات کالاها اشاره داشتند که نیازمند اتخاذ سیاستهای جدید از طرف دولت هستند تا از تولید داخل کشور محافظت شود.
وی با بیان اینکه این واحدهای صنعتی نقشی مهم در اشتغال جوانان دارند، گفت: در این واحدهای صنعتی که امروز بازدید داشتیم 600 تا 700 نیروی جوان مشغول به کار بودند که این مسئله نشاندهنده اهمیت اشتغالزایی برای جوانان را دارد و ما باید در دولت سیاستهایی بگذاریم تا تولید این واحدها بانشاطتر ادامه یابد.
معاون اول رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که برای رفع مشکل نقدینگی چه اقداماتی انجام دادهاید، تصریح کرد: در سال 93 و 94 یکی از سیاستهای نظام بانکی اولویت دادن به مسئله سرمایه در گردش بودند که در همین رابطه در سال 93 حدود 340 هزار میلیارد تومان و در سال 94 حدود 417 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شد که حدود 30 درصد از این تسهیلات مربوط به بخش صنعت بوده و از همین میزان هم در بخش صنعت 80 درصد تسهیلات برای سرمایه در گردش اختصاص یافته است.
جهانگیری گفت: این سیاست را در سال 95 هم ادامه میدهیم و اولویت بانکهای ما نیز باید سرمایه در گردش باشد. از طرفی هم واحدهای تولیدی هم در کشور داریم که پیشرفت فیزیکیشان 70 تا 80 درصد است و باید کمک کنیم تا سریعتر تکمیل شوند.
وی خاطرنشان کرد: در اولویتهای اقتصاد مقاومتی که در سال 95 اعلام کردیم حمایت از تولید داخل هم از واحدهای مشکلدار و هم از واحدهایی که وضعیت خوبی دارند و نیازمند سرمایه در گردش هستند بانکها توجه خواهند داشت سرمایه در گردش را پرداخت کنند.