به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ در این نشست خبری که شب گذشته در محل سالن کنفرانس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، علیرضا حاجیان زاده، مدیرعامل کانون به همراه جمعی از معاونان خود به تشریح برنامههای تابستانه با شعار «تابستانی به یادماندنی در کانون» این مجموعه پرداختند.
کانون پرورش فکری با داشتن 717 مرکز فرهنگی هنری، 116 کتابخانه سیار، 53 کتابخانه پستی، 19 مرکز فراگیر که مجموعاً به 940 مرکز میرسد، یکی از مهمترین عرصههای فرهنگی کودکان و نوجوانان برای گذراندن اوقات فراغت تابستانی به حساب میآید. این مهم در کنار قدمت پنجاه ساله کانون و البته پذیرش مخاطب از 7 تا 17 سال، حضور در تمامی استانها و اکثریت قالب شهرستانها و روستاها، اهمیت کانون را دو چندان میکند.
فعالیتهای کانون؛ ترافیک جشنوارهها
حاجیانزاده درباره فعالیتهای تابستانه کانون به موارد زیر اشاره کرد:
تولیدات کانون؛ «پایان رویاها» در مرحله تدوین
مدیرعامل کانون بخش دوم صحبتهای خود را به تولیدات کانون اختصاص داد و برخی از مهمترین آنها در حوزههای فیلم، تئاتر و کتاب بود. طبق گفته وی فیلم سینمایی «پایان رویاها» به کارگردانی محمدعلی طالبی که چند ماه گذشته فیلمبرداری آن آغاز شده بود، در مرحله تدوین نهایی است. قرار است این فیلم در جشنواره بینالمللی کودک شرکت کند.
انیمیشن «جان جانها» با موضوع خلق کاراکترهایی که کودکان بپذیرند، در بیست قسمت آماده پخش است. به گفته حاجیانزاده این انیمیشن در تابستان از شبکههای سیما پخش خواهد شد. از نسخه دمو این این انیمیشن در نشست رونمایی شد. قهرمانان این اثر جمعی از کودکان در شهر خیالی مرنجان هستند که برای طرح مسائل و پیگیری حقوق کودکان، میراث فرهنگی، هویت ایرانی، هویت خانواده و ... خلق شدهاند.
در حوزه تئاتر نیز حاجیانزاده اجرای چهار نمایش در مرکز کانون واقع در پارک لاله با عنوانهای «ماه پیشونی»، «خوشبختانه شیر»، «دوست من آدم برفی» و «دیگچه ملاقه» در تابستان روی صحنه خواهند رفت. تریلی سیار کانون نیز در ایام تابستان 110 اجرا در 11 استان کشور خواهد داشت. برنامه تریلی سیار از 16 تیر در کرمانشاه آغاز و در سوم مهر در گیلان به پایان میرسد.
مدیرعامل کانون درباره همکاری با صدا و سیما نیز تصریح کرد به منظور استفاده همه کودکان از محصولات کانون، از اردیبهشت هر روز یک فیلم از شبکه دو پخش میشود. وی تاکید کرد کانون برای 54 برنامه با شبکه دو قرارداد بسته است.
در بخش نهایی این نشست که به پاسخ به سوالات خبرنگاران اختصاص یافت. در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه کانون در جشنوارههای یونیما و کودک آیا اثر تولیدی برای اراده دارد، مجتبی دانشور، مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل تاکید کرد کانون تنها در بخش حمایتی حضور دارد و سالنها کانون طبق توافق با مدیریت کل هنرهای نمایشی، در بخش بینالملل در اختیار جشنواره قرار خواهد گرفت. وی همچنین تصریح کرد کانون از آثاری چون «ماه پیشونی»، «ژنرالها» و ... حمایت مالی کرده است.
مدیرعامل کانون در پاسخ به این سوال که آیا تولید یک فیلم در سال اندک نیست تاکید کرد که یک فیلم سینمایی بلند در کنار چند انیمیشن و اثر سینمایی کوتاه تولید شده است. وی درباره برنامه اکران گفت در حاشیه جشنواره فیلم، کانون با تهیهکنندگان وارد بحث شده است و تیمی برای تشخیص و انتخاب فیلمهای مناسب داخلی و خارجی تعین شده است. وی همچنین از تاکید وزیر آموزش و پرورش در استفاده از امکانات کانون توسط دانشآموزان خبر داد.
حضور کانون در مدرسه؛ ساماندهی سیستم زبانآموزی
حاجیانزاده در همین راستا از امضای تفاهمنامه همکاری با معاون پرورشی وزارت برای بهرهمندی امکانان کانون در مدارس، تسهیل رفت و آمد و حضور مربیان در عرصه مدرسه خبر داد.
وی همچنین درباره وضعیت کتاب و کتابخانهها نیز توضیح داد این عرصه تنها مختص آثار و محصولات کانون نیست. کانون در سال جاری 175 کتاب چاپ اول منتشر کرده است. مدیرعامل کانون همچنین از تداوم پروژه شعر و رمان نوجوان خبر داد.
همچنین حاجیانزاده در بحث زبانآموزی اذعان داشت کانون با رویکردی متفاوت براساس منویات رهبری و رویکرد سبک ایرانی - اسلامی پیش قدم شده است و در جهت ساماندهی زبان در آموزش و پرورش کار را دنبال میکند.
وی در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا باید دانشآموزان از برنامههای کانون استقبال کنند، گفت هیچ اجباری نیست که بچهها به کانون بیایند و آنان میـوانند انتخاب کنند. کانون مدعی پر کردن اوقات فراغت 13 میلیون دانشآموز کشور نیست. در تابستان حجم برنامههای روتین کانون بیشتر میشود.
مدیرعامل کانون همچین ابراز امیدواری کرد در تابستان امسال از پرتال کودک رونمایی شود که در ذیل آن دیگر فضاهای مجازی و applicationها نیز فعال شوند.