دانشجویان معترض به مصوبه اخیر نظام پزشکی طی نامهای خطاب به روحانی نوشتند: بسیاری از رشتههای حذف شده در مصوبه سازمان نظام پزشکی، لیاقت بسیار بالاتری در حق داشتن امتیاز نظام پزشکی دارند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو جمعی از دانشجویان معترض به مصوبه اخیر نظام پزشکی مبنی بر عدم اختصاص شماره نظام پزشکی به دانش آموختگان برخی از رشته ها در مقطع PhD در نامه ای خطاب به رئیس جمهور نوشتند: «بسیاری از رشته های حذف شده در مصوبه سازمان نظام پزشکی که در نامه ای به شماره 395/100/70/16123 به سازمان سنجش پزشکی اعلام شده است، لیاقت بسیار بالاتری در حق داشتن امتیاز نظام پزشکی خواهند داشت. این روند مسموم با یک اقدام غیرمنطقی و غیر علمی همراه شده است» متن کامل این نامه به این شرح است:
جناب آقای دکتر روحانی
ریاست محترم جمهوری
با سلام و احترام
این نامه به نمایندگی از جمع کثیری از دانشجویان مستعد و توانمند در اعتراض به مصوبه جدید سازمان نظام پزشکی و اعلام آن از طریق سازمان سنجش پزشکی می باشد . طبق این مصوبه، دانشجویان بسیاری از رشته های وزارت علوم از جمله رشته های دکتری حرفه ای دامپزشکی، زیست شناسی و شاخه های آن، علوم و صنایع و غذایی و … حتی در صورت گرفتن مدارک دکتری تخصصی وزارت بهداشت حق داشتن شماره نظام پزشکی و به تبع آن تاسیس آزمایشگاه ها و مطب های مرتبط با رشته های خود را ندارند.
مدت مدیدی است که نظام پزشک سالاری و وزارت بهداشت سالاری سرتاسر کشور را فراگرفته است و حقوق های سرسام آور و امتیازات ویژه اعضای نظام پزشکی کشور و به خصوص پزشکان، نفس سایر اقشار علمی و اجتماعی جامعه را از آنان گرفته است. این نامه، نامه ای سراسر خواهش نیست بلکه شکواییه و درخواست فرجامی است جهت احقاق حقوق جمع کثیری از دانشجویان کشور.
روز یکم تیر ماه ۱۳۹۵، دانشجویان علاقه مند به شرکت در کنکورهای ارشد و دکتری وزارت بهداشت با خبری عجیب در سایت سنجش پزشکی کشور مواجهه شدند که در آن، دانشجویانی که پایه آن ها در مقطع ارشد از وزارت بهداشت نبوده و از سایر مراکز علمی کشور از جمله وزارت علوم می باشد را از حق داشتن شماره نظام پزشکی ولو در صورت طی دوره چهار ساله دکتری رشته های مذکور، منع کرده است. حال سوالاتی که برای نگارندگان این نامه ایجاد شده است این است :
آیا این عمل عدالت و اخلاق آن هم در نظامی است که یدک کش نام اسلام است؟ آیا این عمل، کشیدن خط بطلان و نابود کردن تلاش های چندین ساله دانشجویان جهت آماده سازی برای شرکت در کنکورهای این رشته ها نیست؟ حق و حقوق نظام پزشکی کشور تا چه حدودی است؟ آیا پایمال کردن حقوق دیگر اقشار جامعه نیز از حقوق نظام پزشکی می باشد؟
آیا اعلام این خبر آن هم تنها چند ماه قبل از برگزاری کنکور وزارت بهداشت اقدامی اخلاقی و انسانی است؟
آیا این تدبیر و امیدی است که جناب عالی از آن دم میزدید و اکنون در ارگان های مختلف کشور از جمله وزارت بهداشت متجلی شده است؟
آیا ریاست جمهوری و کابینه آن خادمین پزشکان و نظام پزشکی هستند و یا خادمین ملت؟ وزارت بهداشت سال هاست که در تصیماتی بدون هیچ توجیه منطقی و علمی اقدام به حذف دانشجویان رشته های مختلف از شرکت در کنکورهای دکتری تخصصی می کند حال آن که این عمل حتی یک بار برای رشته های دکتری حرفه ای گروه علوم پزشکی اجرا نشده است. آیا دانشجوی وزارت علوم یا ارگان هایی غیر از وزارت بهداشت از مجموعه گناهان و جرایم محسوب می شود و چرا هیچ قاعده و نظمی در نظام پزشکی و وزارت بهداشت در انتخاب و ورود دانشجویان وجود نداشته و غالبیت تصمیمات به صورت دیمی و بدون هیچ نظم و اصولی می باشد؟ چرا در زمان قلع و قمع دانشجویان تنها چیزی که به چشم می خورد قلع و قمع ناخودی هاست و نه عزیز دردانه های وزارت بهداشت و نظام پزشکی؟
اگر منطق نظام پزشکی در حذف دانشجویان وزارت علوم و دانشگاه آزاد و … به علت نبود تحصیلات کافی در زمینه های مرتبط است، لازم به ذکر است که در یک بررسی بی طرفانه به وضوح درخواهید یافت که بسیاری از رشته های حذف شده در مصوبه سازمان نظام پزشکی که در نامه ای به شماره 395/100/70/16123 به سازمان سنجش پزشکی اعلام شده است، لیاقت بسیار بالاتری در حق داشتن امتیاز نظام پزشکی خواهند داشت. این روند مسموم با یک اقدام غیرمنطقی و غیر علمی همراه شده است تا وزارت بهداشت و نظام پزشکی دست در دست هم، تدبیر و امید را نابود کرده و به جای آن هرج و مرج های خودسالارانه را به سکو بنشانند.این نامه به شما به عنوان ریاست محترم جمهور و نماینده ملت ایران نگاشته شده است تا با استفاده از اختیارات خود، مانع از اجرای این مصوبه نا به حق شده و با لغو همیشگی آن در راستای عدالت اسلامی گام بردارید.
وزارت بهداشت می تواند با برگزاری دوره کارورزی برای دانشجویان ارشد و دکتری با پایه غیر پزشکی برای همیشه این معزل را حل کند ، در این صورت نظام پزشکی هیچ ادعایی نمی تواند داشته باشد . اگرمشکل هزینه برگزاری دوره کارورزی است برای این دوره می تواند از دانشجویان روزانه هم شهریه دریافت کند . عادلانه نیست دانشجویی رتبه اش در کنکور ارشد و دکتری از بسیاری از دانشجویان با پایه پزشکی بهتر بوده از داشتن شماره نظام پزشکی محروم شود ، مگر دانش یک فارغ التحصیل علوم ازمایشگاهی یا پرستاری از علم تغذیه در مقطع کارشناسی چقدر بالاتر از یک فارغ التحصیل زیست شناسی است که بعد از ارشد تغذیه او می تواند شماره نظام پزشکی بگیرد ولی فارغ التحصیل زیست شناسی نمی تواند.
رضا
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
والا ما که ژنتیک انسانی می خونیم دوره دکتراش 544 ساعت کارورزی تخصصی بیمارستانی داره . یعنی درحالی که باید یک ترم کامل تو بیمارستان باشیم . هنوز هم نمی تونیم کد نظام پزشکی بگیریم ! خب چرا دوره کارورزی رو اصلا گذاشتن و یک ترم ملت رو علاف می کنن!
در همه جای دنیا روز به روز به رشته های پایه اهمیت بیشتری داده می شود و در راستای پیشرفت کشورشان از این رشته ها استفاده بیشتری میکنند .متاسفم که ما روندی عکس را انتخاب کردیم که نتیجه ی ناگوارش در اینده از هم اکنون مشخص است.
به دليل اعطاي امتياز به رشته هاي پايه و اعتراض پزشكان پاتولوژي(از جمله تداخل آسيب شناسي و ...) و ساير رشته هاي تخصصي و ... بدليل لغو انحصار مطب و تاسيس آزمايشگاه اينجوري پزشكان خواستن جبران كنن.اما دودش ميره تو چشم جوناي خودمون كه با كلي زحمت و اميد برنامه ريزي ميكنن و آخرشم كه ...
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.