به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، یوسف رفیعی بیرامی که تاکنون دستکم 20 مدال طلای جهانی به خاطر اختراعات مختلف دریافت کرده ، آخرین مدال طلایش را که در نخستین جشنواره تخصصی مخترعان کشور به نام ' سراج ' اردیبهشت ماه امسال در میانه کسب کرده بود ، شامگاه پنجشنبه در مراسمی در بنیاد علمی دانش پژوهان نوشهر به شهدای مدافع حرم اهدا کرد.
این مخترع 28 ساله با بیش از 30 اختراع در زمینه تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه رگ گیر رباتیک، دستگاه ترک اعتیاد به موادمخدر، سیگار و مشروبات الکلی، دستگاه مدیریت بارداری ، تاکنون مدال های طلا از کشورهای آمریکا ، آلمان ، لهستان ، چین ، کره جنوبی ، تایلند ، کرواسی ، رومانی ، تایوان و کشورهای دیگر کسب کرد.
وی که دارای سه دکترای افتخاری است ، در آئین اهدای مدال طلای خود گفت : امروز امنیتی که در کشور حاکم است و در سایه آن می توان به راحتی زندگی کرد و به تحقیق و پژوهش پرداخت ، مدیون ایثارگری شهدا مدافع حرم است که در سوریه با دشمنان اسلام می جنگند.
عضو بنیاد علمی دانش پژوهان افزود : تمامی دستاوردهای بعد از انقلاب مرهون خون شهداست و این حداقل کاری است که می توانم برای خانواده های شهدای مدافع حرم انجام دهم.
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با اشاره به اقدامات بنیاد دانش پژوهان در حوزه های پژوهشی، آموزشی و علمی و ثبت اختراعات ، اظهار داشت : وجود نخبگان فراوان در حوزه های علمی و دانشگاهی در منطقه ، بیانگر ظرفیت بسیار قوی علمی و پژوهشی این منطقه و موجب افتخار مردم است.
قاسم احمدی یکی از عوامل موفقیت در رشد علمی را با توجه به سند چشم انداز 1404 ، فعالیت 10 ساله معاونت پژوهشی ریاست جمهوری عنوان کرد و افزود : امروز رتبه دوم و در برخی از رشته ها رتبه نخست را در تولید علم در منطقه به خود اختصاص داده ایم.
وی همچنین با اشاره به افزایش 25 درصدی بودجه پژوهش ، فناوری و نوآوری در سال جاری ، گفت : با توجه به نقش نخبگان در اقتصاد مقاومتی که رهبری تاکید دارند ، اعتبار 400 میلیون دلاری باید برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و نخبگان و خارج از ضوابط سخت بانکی و در کمترین زمان به آنها پرداخت شود.
نماینده مردم نوشهر ، چالوس و کلاردشت در مجلس یکی از مشکلات مهم توسعه کشور را تبدیل نشدن راحت ایده به آورده و ثروت عنوان کرد و افزود : امروز باید علاوه بر تصویب قوانین حمایتی و مالکیتی در موضوع مسایل تحقیقاتی و پژوهشی، اعتماد کردن به نخبگان به عنوان مهم ترین موضوع مورد توجه قرار گیرد تا با فراهم شدن شرایط لازم برای نخبگان در قالب شرکت ها و موسسات دانش بنیاد ، علم به راحتی تبدیل به آورده و ثروت شده و از فرار نخبگان نیز کاسته شود.
وی با ابراز نارضایتی از عملکرد برخی از مسئولان و رسانه ملی خواستار توجه ویژه به تمامی نخبگان علمی، ورزشی و فرهنگی کشور شد و گفت : امروز تغییر محتوای درسی دانشگاهها، محیط های علمی و مدارس به سوی محتوای مفهومی و کاربردی ضروری است.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره بنیاد علمی دانش پژوهان نیز در این آئین اظهار داشت: این بنیاد با وجود یکصد عضو نخبه در قالب باشگاه دانش پژوهان جوان با رویکرد حمایت از نخبگان تشکیل شده است که در راستای نخبه پروری علمی، ورزشی در سطح کشور با محوریت نوشهر فعالیت می کند.
محمد بالی افزود : بنیاد علمی دانش پژوهان که مرکز آن در نوشهر است ، دارای 12 نمایندگی رسمی در شهرهایی همچون تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، کیش و اهواز است.
وی گفت که این بنیاد در حال حاضر 2 نمایندگی در ارمنستان دارد و در آینده نزدیک در سوئیس نیز نمایندگی دایر خواهد کرد.