آخرین اخبار:
کد خبر:۵۲۲۴۷۸

اجرای«تازیانه بهرام» درسیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان کشور در دانشگاه فردوسی

نمایش «تازیانه بهرام» ۲۸تیرماه برای دانشجویان دختر و ۱۱ مرداد برای دانشجویان پسر به مناسبت افتتاح بازی‌های ورزشی قهرمانی دانشجویان کشور در دانشگاه فردوسی مشهد اجرا خواهد شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نمایش «تازیانه بهرام» ۲۸تیرماه برای دانشجویان دختر و ۱۱ مرداد برای دانشجویان پسر به مناسبت افتتاح بازی‌های ورزشی قهرمانی دانشجویان کشور در دانشگاه فردوسی مشهد اجرا خواهد شد.

 

قطب‌الدین صادقی، نویسنده و کارگردان نمایش «تازیانه بهرام» گفت: داستان «تازیانه بهرام» برای افتتاحیه این المپیاد ورزشی با الهام از شاهنامه فردوسی انتخاب شد که در آن حداقل از ۱۰۰ هنرور به عنوان سرباز استفاده خواهد شد.

 

وی ادامه داد: در این نمایش باید در حد فردوسی و نه کوچکتر از شاهنامه ظاهر می‌شدیم، یقینا به این دلیل که در این نمایش از مصالح دیگری مانند اسب، نیروی انسانی، موسیقی زنده و... بهره برده شده‌است، باید برجسته‌تر از چندین برگ شاهنامه باشد.

 

نویسنده و کارگردان نمایش تازیانه بهرام به داستان تازیانه بهرام اشاره و تصریح کرد: بهرام یک پهلوان بسیار شایسته و به اصول پهلوانی بسیار معتقد است که سری نترس دارد، ابزار جنگی در حد شرف او تلقی می‌شود که تازیانه‌اش در میدان نبرد جا مانده و او برای برداشتن دوباره تازیانه‌ای که نام پهلوان خود را روی آن دارد، به میدان جنگ ‌بازمی‌گردد که در این بین، دشمنان قصد تطمیع او را دارد که با مخالفت او مواجه می‌شوند، چرا که انسانی نیست که پهلوانی اصول خود را با چیزی تاخت بزند.

 

صادقی افزود: نکته‌ای که می‌توان به آن اشاره کرد این است که پهلوان برای حفظ اصول و دفاع از ارزش‌های اخلاقی انسانی و پهلوانی خود حتی حاضر است جان خود را نیز فدا کند و این مورد، دارای پیامی زیبا برای ورزشکاران و نیز جامعه هنری و فرهنگی است.

 

وی خاطرنشان کرد: از آن جهت نباید ارتباط خود را با میراث‌های گران‌قدر کهن این سرزمین مانند شاهنامه قطع کرد که در این بین، هم به نیازهای هنری پاسخ دهیم و نیز پلی به گذشته داشته باشیم و با این‌گونه ابداعات و آفرینش‌ها نقطه‌ای برای وصل به آیندگان پدید بیاوریم.

 

نویسنده و کارگردان این نمایش با بیان اینکه برای من تازیانه بهرام مسئله‌ای ارزشمند و اخلاقی است که نام خود را بیشتر از جانش دوست دارد، عنوان کرد: به نظر می‌رسد حفظ اصول تا پای جان و ایثار کردن، پبام زیبایی است که در این داستان وجود دارد.

 

صادقی با بیان اینکه نمایش «تازیانه بهرام» برای المپیاد ورزشی و جوانان ورزشکاری که تنها نباید تقویت ماهیچه‌ها و کسب مدال مدنظرشان باشد، اجرا می‌شود؛ تصریح کرد: این اشخاص از طریق پرورش جسم باید به ارزش‌های متعالی روحی دست یابند و الگوهای رفتاری مطلوبی برای جامعه خود باشند، همان‌طور که اهداف انسانی و اخلاقی بزرگ از اصول قهرمانی است. 

 

وی در خصوص استقبال مردم از این‌گونه نمایش‌های تاریخی و به دست فراموشی نسپردن فرهنگ غنی گذشته، گفت: نباید اجازه دهیم نسل امروز از گذشته خود بی اطلاع باشد، چرا که نیاکان ما حماسه‌هایی آفریدند که بسیار ارزشمند است و بنابراین حق نداریم این فرهنگ و تاریخ را به دست فراموشی سپرده و در مقابل به فرهنگ و جوامع دیگر روی بیاوریم که در اکثر موارد با ما هماهنگی ندارد.

 

صادقی با بیان اینکه ایرانیان در مباحثی مانند حکمت، فلسفه، ادبیات، عرفان، تغزل و تاریخ بسیار غنی هستند که در این میان نباید آن‌ها را از نسل جوان پنهان کنیم، اظهار کرد: به عنوان مثال، شاهنامه بزرگ‌‌ترین حماسه در جهان است، چرا که در حکمت و شخصیت‌های بزرگی که آفریده، حوادث مهیبی که خلق کرده و نتایج درخشانی که از داستان‌ها گرفته می‌شود، بی‌نظیر است.

 

نویسنده و کارگردان نمایش تازیانه بهرام تصریح کرد: ما و همه مسئولین کشوری، در برابر پیشرفت و پسرفت، آگاهی و جهل فرهنگی، باید احساس وظیفه کنیم و در این بین، خوشحالم که دانشگاه فردوسی مشهد با توجه به شناختی که از این شخصیت تاریخی دارد و جایگاهی که برای نام و آثار او قائل است، می‌تواند در این رویداد بزرگ فرهنگی، اجازه ندهد، فرهنگ از هنر و اخلاق از ماهیچه فاصله‌ بگیرد.

 

صادقی ادامه داد: نهاد‌هایی مانند شهرداری، آستان قدس‌رضوی و... می‌توانند حمایت‌های لازم را از این حرکت داشته باشند که این نوع آفرینش‌های فرهنگی و هنری به متن جامعه نیز ورود پیدا کند، همان‌طور که در صورت مهیا بودن شرایط از سوی شهرداری تهران می‌توانیم این نمایش را در تهران نیز اجرا کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار