اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی؛ این روزها شاید به برکت اکران فیلم ایستاده در غبار جریانهای مردمی و شاید نیمه مردمی- برخی اصطلاحات کاملا مندرآوردیاند، ولی جواب میدهند- زیادی به مطالبه پیگیری وضعیت حاج احمد متوسلیان و سه دیپلمات ربوده شدهٔ دیگر کشورمان از مسئولین میپردازند. سوالی که در اولین نگاه به ذهن متبادر میشود این است که چنین جریاناتی اصولا چه دستآوردی برای پیشرفت عمق راهبردی گفتمان انقلاب اسلامی دارند؟
در نگاه اول شاید این طور به نظر برسد که حاج احمد متوسلیان اصولا سالها پیش ربوده شده است و مگر کم سردار از دفاع مقدس به یادگار مانده است که ما اینقدر علاقه به حضور سردار دیگر داشته باشیم؛ آنهم در شرایطی که وی نسبت به اوضاع ۳۰ سال اخیر کاملا بیاطلاع است و خود حضور حاج احمد در ایران میتواند محل چالشهای متفاوتی باشد. بعلاوه اینکه اصلا چه تضمینی وجود دارد که حاج احمد و سه دیپلمات دیگر زنده باشند و حتی شواهدی مبنی بر شهادت مشخصا حاج احمد متوسلیان وجود دارد.
مساله را از دو زاویه میتوان محل بحث قرار دارد؛ اول اینکه حاج احمد متوسلیان به فیض اکمل شهادت نائل شده است و دوم اینکه حاج احمد هنوز زنده است. اما فارغ از هر کدام از این دو زاویه نتایج مشخصی در نتیجهٔ این گونه پویشهای مردمی به وجود میآید.
*پیگیریهای قوی دیپلماتیک و غیر دیپلماتیک از طریق حزب الله و با هدایت دیپلماتهای کشورمان میتواند برای همیشه شبهه شهادت حاج احمد و سه دیپلمات دیگر را به پایان برساند و هم خانوادهٔ این چهار دیپلمات و هم خیل ارادتمندان آنها -به خصوص حاج احمد متوسلیان- را از نوعی تردید بیرون میآیند.
*مطالبه حداکثری مردم برای پیگیری این مساله خود میتواند سبب محک زدن و بلکه تشر زدن به برخی جریانات در مدیریت سیاست خارجه کشورمان شود. به واقع آزادی یا عدم آزادی حاج احمد در وهلهٔ دوم اهمیت قرار دارد، نسبت به اینکه دیپلماتهای بعضا در حال حل شدن در نظم نوین جهانی، به چالشی ولو غیر مستقیم با رژیم غاصب صهیونیستی بپردازند و مطالبهٔ به حقی را از آنان بکنند. شاید تاکنون جریان مخالف با توافق برجام تنها روشی سلبی را برای پیگری مسائل در پیش گرفته بوده است. اما این رویکرد نوعی حرکت ایجابی در حوزهٔ مطالبات از مردمی و منتقدان از وزارت خارجه محسوب میشود.
*مطالبه حداکثری مردمی از مسئولین و پیگیریهای قدرتمند مسئولین در این قضیه حتی اگر به آزادی حاج احمد و سه دیپلمات دیگرمان نیانجامد، پیام مهمی دارد برای تمام سردارانی که امروز در جنگ مستقیم و غیر مستقیم با رژیم صهیونیستی قرار گرفتهاند. به واقع شاید هیچ زمانی چون امروز از لحاظ راهبردی جمهوری اسلامی در مقابله مستقیم با رژیم صهیونیستی قرار نگرفته بوده است. ایادی رژیم صهیونیستی در سوریه و عراق مشغولند و از طرفی جمهوری اسلامی سرداران زیادی را در این دو کشور و در نقاطی نزدیک به مرزهای این رژیم غاصب مشغول به فرماندهی جریانات جنگی کرده است. طبیعتا اثر مستقیم چنین جریاناتی بر روحیهٔ سرداران جنگی امروز ما موثر خواهد بود.
*با این فرض که هر چهار دیپلمات ما به شهادت رسیده باشند، نکتهٔ مهمی در بعد فرهنگی قضیه وجود دارد. امروز فیلم ایستاده در غبار که میتوان آن را فیلمی داخل در گفتمان انقلاب دانست و از طرفی به اعتراف دوست و دشمن فیلمی بس سرپا و قوی است، در حال اکران میباشد. توجه به این نکته ضروری است که این پیگیریها و جریانات مردمی میتواند اثری غیر مستقیم بر روی فروش این فیلم داشته باشد.
*طبیعتا یکی از مهمترین کارویژههای فرهنگی جمهوری اسلامی زنده نگاه داشتن فضا و یاد و خاطرهٔ دفاع مقدس در اذهان و متوسط جامعه است. ورود گاهگاه شهدا به شهرها و بالا بردن روحیه مقاومت مردم یکی از برنامههای شاید نانوشتهٔ مسئولین در این حوزه باشد که صد البته محل آفرین گفتن و کاری شایستهٔ تقدیر است. اما جریان مطالبهای اینچنینی از وضعیت حاج احمد متوسلیان و سه دیپلمات دیگر جریانی بسیار زنده است که در صورت ایجاد درگیری لازم با مخاطب عام میتواند برای مدتی سبب بالا بردن همان روحیه و حس دفاع مقدس و در نتیجه بالا بردن روحیهٔ مقاومت مردمی شود.
علی کرد- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است