به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی که در جلسه امروز امروز (سه شنبه، 22تیرماه) به ارائه گزارش درباره این کمیته میپرداخت، گفت: : حدود 15 ماه است که به حکم مقام معظم رهبری به ریاست کمیته امداد انتخاب شدهام.
وی ادامه داد: هدف اصلی ما در این باره کسب رضای الهی، مقام معظم رهبری، مددجویان و کسب رضایت عمومی مردم به کمیته امداد است. طبق حکم مقام معظم رهبری انقلاب، تکیه اصلی کمیته امداد بر کمکهای مردمی است. در حکم رهبری بر ایفای نقش دولت و مجلس تأکید شده است.
**حمایت های دولت و ملت پاسخگوی همه نیازهای خانوادههای تحت پوشش نیست
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه افزایش فقر در میان خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد در حال افزایش است، خاطر نشان کرد: منابع امداد که از مردم و دولت است متأسفانه پاسخگوی همه نیازهای خانوادههای تحت پوشش نیست کمیته امداد هم موظف است که نیازهای ضروری مددجویان را رفع کند.
وی در ادامه اظهار داشت: ما اگر به مسئله فقر درست نپردازیم عوارض اجتماعی آن به صورت عمیقتر دامن جامعه را میگیرد و کار امداد پیشگیری است.
فتاح با بیان اینکه 6 درصد از کل جمعیت ایران تحت پوشش کمیته امداد هستند، تصریح کرد: با توجه به افزایش تورم اثربخش بودن پرداخت یارانهها به افراد نیازمند کاهش یافته است و وزن بودجه امداد مخصوصا بودجه بهزیستی در سال 95 به طور کلی 1.5 درصد بودجه جاری کشور است اشتغال، معیشت، مسکن، درمان، آموزش و ازدواج مشکلات اساسی خانوادههای تحت پوشش هستند.
وی ادامه داد: 1میلیون زن سرپرست خانواده، 200 هزار یتیم، 330 هزار دانش آموز، 75 هزار دانشجو، 80 هزار کودک، 1.5 میلیون سالمند، 20 هزار مریض، 40 هزار سالمند زمینگیر و 30 هزار سرپرست زندانی تحت پوشش کمیته امداد هستند تمام خانوادههای تحت پوشش به لطف خداوند، همکاران و دولت محترم تحت پوشش خدمات درمانی و بیمه تکمیلی هستند ولی با همه این مسائل ما در سال 94 بالغ بر 300 میلیارد تومان صرف درمان افراد تحت پوشش کردیم.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: در مجموع 200 هزار یتیم که تحت پوشش ما هستند به اضافه 100 هزار یتیم محسنه یعنی غیریتیم در کل کشور یک میلیون نفر حامی این کودکان هستند و همه مددجویان تحت پوشش بیمه حوادث قرار دارند. 70 درصد از منابع ما از منابع بودجه مصوب دولت در مجلس و 30 درصد معادل 2000 میلیارد تومان از طریق کمکهای مردمی تأمین میشود.
فتاح با بیان اینکه برنامه ما افزایش طرحهای موفقی مانند طرح اکرام محسنین، طرح صدقات، زکات، جشنهای عاطفه و نیکوکاری و رمضان است اظهار داشت: در مجموع توسعه روحیه انفاق در بین مردم است. کاهش تصدیگری و استفاده از ظرفیت مراکز نیکوکاری در مساجد، خیریهها و حامیان داخل و خارج کشور و استفاده از افراد داوطلب مردمی در امداد جزو اهداف ما است.
** به هیچ وجه در مسائل سیاسی و انتخاباتی دخالت نخواهیم کرد
وی در ادامه تصریح کرد: کاهش هزینههای اداری، سبکسازی و چابکسازی، حذف اقدامات اداری، شفافیت مالی و گزارش دهی به مردم و مسئولین از اموری است که با جدیت به دنبال آن هستیم.
فتاح با بیان اینکه با قاطعیت عرض میکنم که امداد فرامذهبی، فراجناحی و فراقومی عمل میکند، ادامه داد: در مسائل سیاسی و انتخاباتی به فضل الهی به هیچ وجه دخالت نخواهیم کرد و تمام سعیمان این است که در چارچوب احکام شرع و نکته نظرات مقام معظم رهبری انجام وظیفه کنیم.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه اشتغال مهمترین هدف این سازمان است گفت: به فضل الهی طی سنوات گذشته مخصوصا تا سال 94 با صرف منابع مالی و بانکی 1400 میلیارد تومان برای برای 130 هزار نفر اشتغال ایجاد شده است تمرکز اصلی کمیته امداد به جای افزایش پرداخت مستمری ماهانه افزایش خدمات است این قابلیت نیز وجود دارد که امسال نیز با همکاری دولت و مجلس 200 هزار فرصت شغلی دیگر نیز ایجاد شود و ما در این زمینه دست یاری به سوی نمایندگان مجلس دراز میکنیم .
وی در ادامه خاطر نشان کرد: متأسفانه با قابلیتی که من در امداد عرض کردم وجود دارد در بودجه 95 منابع بانکی قرضالحسنه برای اشتغال کاهش یافته و به حدود 50 درصد رسیده و ما از نمایندگان مجلس تقاضامندیم که با یک حرکت انقلابی این مشکل را حل کنند.
فتاح تصریح کرد: در سال 94 دو هزار تراکتور از تراکتورسازی تبریز خریداری شد و در اختیار روستاییان تحت پوشش قرار گرفت و حدود 3 هزار وانت نیز در اختیار مددجویان قرار گرفت که تمامی این هزینهها به صورت قرضالحسنه و تقسیمبندی شده از آنها بازپس گرفته میشود، 190 دفتر در کشور مشغول به رسیدگی امور حقوقی مددجویان و 2000 وکیل نیز به انجام این امور میپردازند.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه طرح پرداخت صدقات به صورت پیامکی نیز فعال شده است، گفت: طرح پرداخت صدقات به صورت الکترونیکی نیز در دستور کار ما قرار گرفته است و تاکنون 800 هزار نفر با شماره 8877 تماس گرفتند و داوطلب پرداخت صدقات به صورت پیامکی شدهاند.
وی با بیان اینکه آنچه که امروز در برنامه ریزی کلان کشور مهم است ریشه یابی وقوع فقر در جامعه است، ادامه داد: امداد در ایجاد فقر نقشی ندارد ما متولی رسیدگی به امور نیازمندان هستیم این رسیدگی ما حداقلی است و من آن را ناکافی میدانم ریشههای فقر باید شناسایی شوند و نقصان قوانین و عدم اجرای درست قوانین نیز حتما در این مورد دخیل است.
این خبر در حال تکمیل است...