اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت نامهای رسمی را به رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی، به شرح زیر نوشتند:
باسمه تعالی
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی جناب آقای ابراهیم درستی
سلام علیکم
نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی در حاشیه نمایشگاه موبایل اظهار کردند که کاهش ۲ درصدی تعرفه گوشی تلفن همراه سبب کاهش ۲۰ درصدی قاچاق گوشی تلفن همراه شدهاست؛ همچنین ایشان در ادامه این اظهارات افزوده است که در صورت حذف ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از تعرفه فعلی گوشی تلفن همراه، قاچاق این کالا به صفر خواهد رسید.
با این وجود به نظر میرسد این اظهارات در جلوگیری از قاچاق، اثر منفی بر تولید ملی و حمایت از آن دارد؛ حال آنکه میتوان با اقداماتی، هم کاهش قاچاق را محقق کرد و هم از تولید ملی واشتغال حمایت نمود.
در این زمینه مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت به منظور کاهش قاچاق گوشی تلفن همراه پیشنهاد میکند که مسئولان مربوطه امکان سرمایهگذاری شرکتهای خارجی تولید کننده گوشی تلفن همراه را در داخل کشور فراهم نمایند. از مزایای این اقدام ،بهبود اشتغال داخلی و کاهش عملی قاچاق گوشی تلفن همراه خواهد بود.
پیشنهاد دیگری که در این زمینه وجود دارد و اقدام در خصوص آن به صورت همزمان با پیشنهاد قبلی بایستی باشد، اجرای طرح ریجستری است که وزیر محترم ارتباطات نیز با اجرای طرح مذکور موافق بودهاند.
با اجرای این طرح با ثبت سریال در رگولاتوری، اگر گوشی تلفن همراهی غیرقانونی وارد شد، اجازه فعال کردن سیم کارت روی آن داده نمیشود و اپراتورهای تلفن همراه به این دستگاههای تلفن خدمات ارائه نخواهند داد و بدین ترتیب با اجرای کامل این طرح، قاچاق تلفن همراه کاهش قابل توجهی خواهد داشت.
در پایان باید گفت که کاهش تعرفه از آن جهت که حمایت از تولید ملی را کاهش داده و همچنین موجب کاهش درآمدهای مالیاتی میشود با روح حاکم بر اقتصاد مقاومتی سازگار نبوده و به نظر میرسد راه حل مبارزه با قاچاق کالا کاهش تعرفه نیست، بلکه راه حل و علاج این مشکل مبارزه جدی با قاچاقهای سازمانیافته و قاچاقهای کانتینری با استفاده از سامانههای به روز الکترونیکی و... میباشد.
اگه اینطوری باشه که همون اول نصف گوشی های مردم خراب میشه و باید برم گوشی بخرن و این یعنی یک عالمه پول الکی الکی بره تو جیب دولت .