به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، این مخترع جوان روز پنجشنبه در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری از تلاش پنج ساله برای ثبت اختراع خود در آمریکا خبر داد.
نوروزیان قهفرخی، مخترع منتخب جهانی این اختراع را با نام «فیلتر هوشمند نانو تیوب کربنی جاذب آلاینده های هیدروکربنی و سمی محیط زیست» به ثبت رسانده است.
وی گفت: این چهل و چهارمین اختراع ایرانی تایید شده و مورد حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران رییس جمهوری است که در اداره ثبت اختراعات آمریکا به ثبت جهانی رسیده است.
نوروزیان افزود: ثبت این اختراع در ارتقای رتبه علمی ایران در ارزیابی های آتی اثرگذار خواهد بود و به عنوان جدیدترین تکنولوژی سال ٢٠١٦ آمریکا در حوزه کنترل و کاهش گازهای گلخانه ای محسوب می شود.
وی گفت: این اختراع قابلیت تجاری سازی در ٢٦ حوزه صنعتی از جمله ارتقای آلایندگی خودروها تا حد استاندارد یورو ٦ و تجهیز صنایع آلاینده زا که به واسطه این دانش نوین به صنعت ملی سبز مبدل شده است، دارد.
از ویژگی ها این فلیتر فرآورده های صنعتی نظیر کربن صنعتی با خلوص ٩٩ درصد و یخ خشک و گاز کربنیک و اوره از فرآوردهای تبدیلی این فناوری در سطح خلوص بالاست.
این فناوری بومی و پیشرفته ایرانی می تواند در صورت تجاری شدن راهکاری اساسی جهت رفع آلودگی هوا در کلانشهرها باشد.
قاسم سلیمانی دشتکی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این دیدار بر ضرورت حمایت از طرح های پژوهشی و کاربردی کردن آن تاکید کرد.
هم اکنون از هر ٨٦٣ مقاله ISI دانشگاهی یک اختراع جهانی در ایران تولید می شود.
رسول نوروزیان قهفرخی پیشتر در مسابقات و جشنواره های بین المللی اختراعات سوئیس مدال نقره کسب کرده است، این مخترع همچنین در مسابقات اختراعات کره جنوبی و کویت جایزه ویژه سمی گرند پریکس و ٢مدال طلا برای جمهوری اسلامی ایران به دست آورده است.
وی از مخترعان منتخب جشنواره جوان خوارزمی است و تاکنون ١٨ اختراع ثبت شده در اداره ثبت اختراعات و مالکیت فکری کشور به ثبت رسانده است.
این سیزدهمین اختراع جهانیPCT شده مورد تائید WIPO و ثبت اختراع جهانی آمریکا و چهل و چهارمین اختراع مورد حمایت صندوق حمایت از فناوران رییس جمهوری است.
ضمن عرض تبریک وتوفیق برای این مخترع محترم چرا مسئولین محترم برای ارزشمند شدن ثبت اختراع درداخل کشور فعالیتی نمی کنند همانند ژاپن که اگر کسی دارای ثبت اختراع کشور ژاپن را داشته باشد الویت خرید اختراعش توسط کارخانه دار ها بیشتر است تا کشوری مثل آمریکا که تمام اطلاعات را می گیرد وهزینه فراوان هم از مخترع می گیرد وبعد از مدت کوتاهی یک اختراع با تغییرات کوچک دیگر به نام یک آمریکایی ثبت میشود ودست محققین ایرانی کوتاه است ونیاز به گرفتن وکیل دارد. امیدوارم مسئولین مقداری میهن پرستی را از شعار به عمل تبدیل نمایند.
باا تشکر