اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری دانشجو در نظر دارد هر هفته گزارشی از اتفاقات و اخبار تشکل های دانشجویی را در اختیاردانشجویان قرار دهد که در ذیل اخبار مربوط به هفته گذشته را در این حوزه مورد تحلیل و بررسی قرار خواهیم داد:
آمادهسازی ۸۰ عنوان جزوه توسط قرارگاه شهید باقری
قرارگاه شهید باقری مجموعه جزواتی را در قالب یک بسته ۸۰ عددی در موضوعات مختلف سیاسی، فرهنگی و تشکیلاتی جهت استفاده دانشجویان منتشر کرد.
گامی برای«حضور فکری» دانشجویان در اجتماع/ وقتی جوان انقلابی مواضع کشور را به دشمن منتقل میکند
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان با دانشجویان از ایجاد بستری برای سخنرانی دانشجویان در نمازهای جمعه صحبت کردند و از آن به عنوان یک «حضور فکری» یاد کردند. صحبتهای دانشجویان پیش از خطبههای نماز جمعه بهترین زمان برای بیان مطالبات در برابر حضور اقشار مختلف جامعه اعم از خواص و عوام است و دانشجویان میتوانند به طور مستقیم می توان خواستهها را از مسئولان مطالبه کنند.
ماجرای جابجایی کانکس بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران/ رئیس پردیس زیر حرف خود زد
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ابوریحان دانشگاه تهران گفت: قبلا دانشگاه قصد داشت این کانکس را از مکان قبلی جابجا نموده و به مکانی دور افتاده در دانشگاه ببرد، اما با تعامل دو طرفه به این نتیجه رسیده بودیم که پس از جلسه روز گذشته، سرنوشت این کانکس مشخص شود؛ که متاسفانه مسئولین معاونت اجرایی دانشگاه و همینطور ریاست پردیس زیر حرف خود زدند و بدون هیچ هماهنگی اقدام به جابجایی کردند!
روحانی پاسخ دهد که گشایش روزانه اقتصادی برجام چه شد!
۲۳ تیرماه سالگرد یک سالگی انعقاد قرارداد برجام بود، عراقچی به همین مناسبت در برنامه گفتوگوی خبری حاضر شد تا ابهامات موجود پیرامون برجام را برطرف کند. وی مدعی شد که از همان ابتدا قرار بود تنها تحریم های هسته ای از میان برود و برداشته شدن تحریمهای غیر هستهای منوط به تغییر رفتار ایران در بحث موشکی است! این خبر با واکنش بسیاری از تشکلهای دانشجویی روبرو شد.
مسئول سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر عضو تحکیم وحدت گفت: در یک سالگی برجام بی فرجام با ادبیات جدیدی از هیئت دولت مواجه هستیم. دولت که بارها و بارها در جواب تذکر دلسوزان و منتقدان، انها را بی سواد و افراطی خواند و برجام را به افتابی تشبیه نموده که از ان بهره مندند، این روزها ادبیات مردانش تغییر کرده است. از ظریف و روحانی خواستار واکنش صریح و قاطع در مقابل بدعهدی طرف غربی و آمریکا به برجام هستیم؛ روحانی به مردم پاسخ دهد که گشایش روزانه اقتصادی برجام چه شد؟
سومین روز دوره سراسری امام موسی صدر
سومین روز دوره سراسری امام موسی صدر با حضور فرماندهان و فعالین بسیج دانشجویی سراسر کشور و علاقه مندان به حوزه جهان اسلام در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در هفتهای که گذشت، برگزار شد.
دوره سراسری امام موسی صدر به همت واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) با موضوع دانشجوی انقلابی در عرصه بین الملل و با حضور فعالین جهان اسلام و فرماندهان بسیج دانشجویی های سراسر کشور از 23 تا31 تیرماه در دو شهر تهران و قم برپا شد.
ارسال نامه اعتراضی بسیج دانشجویی و آلبوم تصاویر فجایع کشمیر به وزارت خارجه
خبر تبدیل شدن دیگرباره کشمیر به صحنه قتل و کشتار جمعی از شهروندان بیگناه که بی هیچ دلیلی توسط نیروهای هندی صورت می گیرد،غم بزرگی را در عمق جان مسلمانان جهان نشانده است. با همه این اوصاف، مردم مظلوم کشمیر مجدانه خواستار تغییر روند فعلی و بدان معترض هستند؛ حال آنکه دولت هند نه تنها در صدد تغییر رفتار نیست، بلکه سالانه برخوردهای نفرت انگیز و خشونت بی حد و حصری را در قبال مسلمانان کشمیر روا می دارد و اخبار قتل، آدم ربایی، شکنجه و تجاوزهایی که در پی فشارهای پلیس و قوانین ظالمانه منع رفت و آمد صورت پذیرفته، در خفقان رسانه ای و رسوب صدای مستضعفین کشمیری، به ماجرایی تکراری برای آزادی خواهان جهان شده است.
همه اینها در صورتی است که وزارت خارجه کشورمان که باید طبق گفته امام خمینی(ره) همیشه حامی مظلومان مسلمان سراسر دنیا باشد، موضع شفافی پیرامون این فجایع نگرفته و این موضوع با خشم و خروش جوانان انقلابی دانشجویان مواجه شد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی از ارسال نامه اعتراضی به همراه آلبوم تصاویر فجایع کشمیر به وزارت خارجه توسط شورای تبیین مواضع خبر داد.
نامه اعتراضی این شورا به همراه آلبوم تصاویر فاجعه کشمیر، به دفتر وزیر خارجه ارسال خواهد شد؛ البته این پایان مطالبه دانشجویان نخواهد بود.
دانشجویان با موضعگیری در قبال حوادث کشمیر جای خالی وزارت خارجه را پر میکنند
همچنین مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات از وزارت خارجه خواست که در بحث کشمیر خود را کنار کشیده و اجازه دهد امت حزب الله و تشکلهای دانشجویی در این بحث وارد شوند. اگر وزارت خارجه موضع انفعالی دارد و یا انقلابی عمل نمی کند و یا برای انفجارهای پاریس و کودتای ترکیه گوی سبقت را حتی از کشورهای استکبار می رباید، کنار بکشد.
انتشار گزارش از اعتراف عراقچی به نتایج خطرناک توافق بانک مرکزی با FATF
FATF موضوعی که این روزها برسرزبان ها افتاده است. گروه (FATF (Financial Action Task Force که توسط G7 (متشکل از هفت کشور فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، آمریکا و کانادا) راه افتاده، وظیفه اش در ظاهر مبارزه با پولشویی و جلوگیری از حمایت مالی از تروریسم است، این گروه از سال 2010 ایران را در لیست سیاه خود قرار داد و امروز تنها دو کشور ایران و کره شمالی در لیست سیاه این گروه قرار دارند. متأسفانه امروز پس از برجام مسئولان کشور ما به دنبال پیوستن به گروه FATF و اجرای دستورالعمل های آنها هستند.
پیوستن به FATF و انجام دستورالعمل های این گروه و در اختیار قرار دادن اطلاعات محرمانه مالی کشورمان به گروه های معلوم الحال هزینه ای گزاف و تبعات سنیگنی برای ما خواهد داشت، FATF گروهی وابسته به اسرائیل و آمریکا بوده و اطلاعاتی که به آنجا می رود، قطعا به دست دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی خواهد رسید. عربستان و اسرائیل دو حامی این گروه هستند، در بیانیه FATF که منتشر شده، آمده که ایران همچنان در لیست سیاه باقی مانده و این گروه پس از یک سال در صورت دادن اطلاعات بانکی اش به FATF تصمیم خواهد گرفت که ایران را همچنان عضو لیست سیاه نگه دارد یا خیر!
در این راستا قرارگاه شهید احمدی روشن گزارش جنجالی از اعتراف عراقچی به نتایج خطرناک توافق بانک مرکزی با FATF را منتشر کرد.
دولت درباره تحصیل غیرقانونی حسین فریدون توضیح دهد
حسین فریدون در سال 93 یعنی یکسال پس از روی کارآمدن دولت برادر خود، طی نامهای از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه شهید بهشتی معرفی و تاکید میشود که وی به عنوان دانشجوی دکترای روابط بینالملل در این دانشگاه مهم کشور به تحصیل بپردازد. شورای گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی پس از معرفی حسین فریدون توسط سازمان سنجش، با اکثریت آرا به جد با این رانت ویژه، مخالفت و این مسئله را به سازمان سنجش اعلام میکند.
امّا حسین فریدون دست از پیگیری برنداشته و به همین دلیل مجدداً بعد از مدتی سازمان سنجش نامهای به دانشگاه شهید بهشتی نوشته و میگوید حسین فریدون یک سال قبل در آزمون دانشگاه گیلان امتحان داده و قبول شده، اما برای مصاحبه نرفته است؛ در صورتی که دانشگاه شهید بهشتی تمایل داشته باشد وی در این دانشگاه به تحصیل دکترا بپردازد. مسئولان دانشگاه شهید بهشتی نیز پس از پیگیریهای سازمان سنجش نهایتاً تصمیم میگیرند فریدون در پردیس دانشگاه شهید بهشتی به تحصیل بپردازد.
نکته آنجاست که سازمان سنجش تا این لحظه حتی یک سند مبنی بر اینکه فریدون در دانشگاه گیلان هم پذیرفته شده باشد را به دانشگاه شهید بهشتی ارائه نکرده است و نکته دیگر آن است که حتی اگر فرضاً حسین فریدون در دانشگاه گیلان پذیرفته شده باشد، اساساً توصیه سازمان سنجش به دانشگاه شهید بهشتی برای پذیرفتن فردی که در دانشگاه با تراز پایینتر قبول شده، امری غیرقانونی است.
فریدون هماینک در مرحله پایان نامه قرار دارد، ولی اساتید دانشگاه شهید بهشتی از پذیرفتن استاد راهنمایی وی خودداری میکنند. تنها فردی که حاضر به پذیرش این امر شده، محمود سریعالقلم، مشاور غیررسمی حاشیهساز رئیسجمهور است؛ با این حال شورای گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی بر مبنای قانون و به این دلیل که سریعالقلم بناست چند وقت دیگر در قالب یک طرح مطالعاتی به خارج از کشور سفر کند، با استاد راهنما شدن وی برای حسین فریدون مخالفت کرده است.
بدین ترتیب، حسین فریدون که با رانت بزرگ و توصیه سازمان سنجش به دانشگاه شهید بهشتی تحمیل شده است، هماینک در مرحله پایان نامه خود با مشکل بسیاری روبرو شده و اساتید دانشگاه از پذیرش مسئولیت استاد راهنمایی وی خودداری میکنند.
پس از ماجرای رسوایی فیشهای نجومی، این دومین رسوایی بزرگ طی چند ماه اخیر است. در ماجرای فیشهای حقوقی نجومی نیز مشخص شد برخی مدیران بانکی دارنده حقوقهای کلان، علیرغم مخالفتهای جدی نهادهای نظارتی، به توصیه حسین فریدون به عنوان مدیرعامل بانک منصوب شده بودند. صدقی، مدیرعامل معزول بانک رفاه از جمله افرادی بود که با فشار فریدون منصوب شد.
بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی طبق اسنادی که دارد پیرامون این موضوع بیانیهای را منتشر کرده و سوالات خود را از سازمان سنجش پرسیده است: چطور مدرکی که توسط مسئولین وقت دانشگاه مبدا (دانشگاه گیلان)شواهدی مبنی بر رد شدن آن است و منتسب به جناب حسین فریدون (برادر رییس جمهور) است توسط سازمان سنجش تایید می شود؟ آیا ارتباطی بین ایشان و سازمان سنجش می توان متصور شد در صورتی که حتی دانشگاه مبدا اذعان بر عدم پذیرش وی در مقطع دکتری داشته است؟
چطور می شود با مقاومت دانشگاه و رد این مسئله توسط تعدادی از دست اندرکاران گروه علوم سیاسی دانشگاه مقصد (دانشگاه شهید بهشتی) روی به مسئله ایثارگری می آورند که همان هم از طرف واحد ایثارگران دانشگاه شهید بهشتی رد شده است و ایشان تشکیل پرونده نداده اند؟
با سازوکار کمیسیون موارد خاص دانشگاه مقصد و عدم امکان انتقال دانشجو آنهم در مقطع دکتری حتی برای دانشجویان جانباز بالای۷۰ درصد و عدم برگزاری این کمیسیون، چطور انتقال به راحتی انجام شده است؟