اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سرگلزایی دیروز در افتتاحیه جشنواره منطقهای رویش خاوران در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بنیاد ملی نخبگان استان خراسان رضوی از سال 93 افتتاح شده است که اقدام به شناسایی نخبگان استان از طریق جشنواره رویش کرده است.
وی افزود: جشنواره رویش خاوران در سطح منطقهای با هدف ایجاد شرکتهای دانش بنیان برگزار میشود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی با اشاره به اینکه در این جشنواره مخترعین برتر انتخاب میشوند، تصریح کرد: شروع فعالیت این مخترعین بعد از مرحله داوری است.
سرگلزایی با اشاره به اینکه در خراسان رضوی 125 شرکت دانش بنیان وجود دارد، بیان کرد: بعد از تهران با دارا بودن 140 شرکت دانش بنیان و اصفهان، این استان در تعداد شرکتهای دانش بنیان رتبه سوم را در کشور دارد.
وی با بیان اینکه از میان 170 اختراعی که به دبیرخانه جشنواره رویش رسیده، 120 طرح انتخاب شده است، گفت: از این تعداد طرحهای ارسالی در نمایشگاهی که در حاشیه این جشنواره برپا شده 9 غرفه مربوط به طرحهای تجاری سازی است.
کلینیک مشاوره تخصصی برای مخترعان ایجاد شود
در ادامه قربانی، مشاور استاندار خراسان رضوی با اشاره به ایجاد شبکه دانشگاهها در خراسان رضوی، گفت: این شبکه سبب برگزاری نشستهای تخصصی بین روسای دانشگاهها برای استفاده از ظرفیتهای استان شده است.
وی بیان کرد: دانشگاههای استان برای حل مشکلات و نیازهای جامعه در کنار دیگر سازمانها و ارگان ها قرار گرفتهاند.
قربانی پیشنهاد کرد: کلینیک مشاوره تخصصی برای مخترعان ایجاد شود تا انگیزه آنها بیشتر شود و آنان بتوانند از امکانات دانشگاهها استفاده کنند.
مشاور استاندار خراسان رضوی در پایان با اشاره به حمایتهای استانداری از دانشگاهیان، بیان کرد: یکی از اقداماتی که در استان انجام شده تشکیل کمیسیون حل مسائل دانش بنیان است که تا کنون این کمیسیون جلساتی را برگزار کرده است.
تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای ایجاد شرکت دانش بنیان
منتظر، معاونت برنامه ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان کشور با اشاره به اینکه جشنواره منطقه رویش خاوران زمینه عرضه آثار خلاقانه را فراهم کرده است، به اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت: اقتصاد دانش بنیان مورد توجه ما قرار دارد؛ چرا که علم و عمل را به هم پیوند داده است.
وی با بیان اینکه باید فهم دانشگاهی و علمی را به گونهای ارتباط دهیم تا به رفع نیازهای جامعه بی انجامد، خاطرنشان کرد: این جشنواره محل مناسبی برای شناخت خلاقیت ذهنی و آنچه در ذهن یک مخترع گذشته و به محصول تبدیل شده، میباشد.
معاونت برنامه ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان کشور ادامه داد: ما در این جشنواره به دنبال شناسایی بهترین اختراعات برای پشتیبانی هستیم که با شاخصهایی همچون تازگی، خلاقیت علمی در اختراع و چقدر نیاز جامعه را برطرف میکند مورد ارزیابی قرار میگیرند.
منتظر بیان کرد: در سال گذشته ما هشت جشنواره برگزار کردیم که در این جشنوارهها 1800 اختراع بررسی شد که از این تعداد 150 اختراع انتخاب شد و به عنوان اختراع نوپدید و سطح سه هستند که مورد حمایت بنیادملی نخبگان قرار گرفتند.
وی با اشاره به روند حمایت از اختراعات برتر گفت: این اختراعات پس از انتخاب شدند مورد حمایت قرار میگیرند که بعد از 18 ماه یک مسیر یک تا سه سال را برای ایجاد یک شرکت دانش بنیان طی میکنیم تا این شرکت نوپا به یک شرکت بالغ تبدیل شود تا بتواند برای خود بازار پیدا کند و آن را گسترش دهد.
معاونت برنامه ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان کشور ادامه داد: در همین راستا تسهیلاتی در نظر گرفته میشود تا بتوانند محصولاتشان را نیمه تجاری کنند، همچنین شرایط حضور آنها را در نمایشگاههای داخلی و خارجی فراهم میکنیم و میتوانند از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.
منتظر گفت: ما در یک دوره پنج ساله شرکت دانش بنیان را همراهی میکنیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از تسهیلات ما برای مخترعین که اغلب دانشجو هستند این است دانشجویان مخترع با شرکت در این قبیل جشنوارهها و کسب رتبههای بالا میتوانند بخشی از امتیاز استفاده آیین نامه جایزه دانشجویی را کسب کنند، همچنین برای دانشجویان پسر نیز امتیازی برای خدمت نظام وظیفه آنان در نظر گرفتهایم.
معاونت برنامه ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان کشور تاکید کرد: تلاش ما این است که هم در عرصه اقتصادی و هم در هموار کردن مسیر، به مخترعین کمک کنیم تا آنان بتوانند قابلیتهای خود را افزایش دهند.
لازم به ذکر است، کار داوری اختراعات از دیروز آغاز شده و داوران از میان 170 اختراع طرحهای برتر را انتخاب میکنند. همچنین نمایشگاهی از دستاوردهای مخترعین در حاشیه این جشنواره برپا شد که مورد بازدید علاقمندان قرار گرفت.