به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهرام کبودوندپور، رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان گفت: این دانشکده از لحاظ قدمت سومین دانشکده منابع طبیعی کشور بعد از دانشکده های منابع طبیعی تهران و گرگان است.
وی افزود: در حال حاضر دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان در شش گروه آموزشی جنگلداری، مرتع و آبخیزداری، شیلات، محیط زیست و آب و هواشناسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می کند.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان ادامه داد: این دانشکده شش رشته در مقطع کارشناسی و 9 رشته گرایش در مقطع کارشناسی ارشد دارد که در دی ماه سال 95 این دانشکده در دو رشته جدید آبخیزداری و هیدروزئومورفولوژِی در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می کند.
کبودوندپور علت عدم پذیرش دانشجو در دو رشته تازه تاسیس شده را تاخیر در صدور مجوزهای این دو رشته عنوان کرد و گفت: در دی ماه سال 95 در این دو رشته دانشجو پذیرش می کنیم.
به گفته کبودوندپور، دانشجویان گروه شیلات دانشگاه منابع طبیعی دانشگاه کردستان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گرایش تکثیر و پرورش آبزیان مشغول به تحصیل هستند؛ اما از سال تحصیلی 96 یک گرایش دیگر به مجموعه رشته های ارشد اضافه می شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 31 عضو هیات علمی در این دانشکده مشغول به خدمت هستند که تا پایان شهریور ماه سال 95 دو نفر دیگر به این اعضا اضافه شود و این تعداد به 33 نفر افزایش پیدا کند.
کبودوندپور بیان داشت: کل دانشجویان دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان 689 نفر است که از این تعداد 562 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی و 127 نفر دانشجو در مقطع ارشد مشغول به تحصیل هستند.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان ادامه داد: متاسفانه در این دانشکده در مقطع دکتری دانشجو نداریم؛ اما از سال 96 در دو گرایش محیط زیست و جنگلداری دانشجوی دکتری پذیرش می کنیم.
کبودوندپور به آمار نزولی پذیرش دانشجو در سال های اخیر در کل دانشگاه های کشور و از جمله این دانشکده اشاره کرد و گفت: بیشترین تعداد دانشجو پذیرفته شده این دانشکده در سال 94 در دو رشته آب و هواشناسی و زئومورفولوژِی بوده و کمترین پذیرفته شده در رشته مرتع و آبخیزداری بود البته رشته مرتع و آبخیزداری سال گذشته بالاترین پذیرش را داشته است؛ اما امسال تعداد پذیرفته شدگان این رشته بسیار پایین بود و چند نفری که این رشته را انتخاب کرده بودند مجبور شدیم به رشته های دیگر و یا دانشگاه های دیگر انتقال دهیم.
وی افزود: در برنامه ریزی های آتی برای رفع سیر نزولی پذیرفته شدگان در این دانشکده، توسعه و گسترش رشته های مقطع تحصیلات تکمیلی و ایجاد رشته های بین رشته ای کاربردی متناسب با بازار واقعی کار را در دستور کار داریم.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان گفت: با توجه به اینکه ماهیت بسیاری از رشته های منابع طبیعی بنیادی و کاربردی است و تعداد فارغ التحصیلی کمی که هرسال خروجی این دانشگاه هاست؛ چیزی حدود 250 تا 300 نفر است نباید فارغ التحصیلان این رشته ها بیکار باشند چون باید در تمام ارگان ها و سازمان ها به عنوان کارشناس بحش محیط زیست جذب و بکارگیری شوند اما این کار تا امروز عملی نشده است.
کبودوندپور تصریح کرد: کاهش پذیرش دانشجو برای کنترل پیک تورمی فارغ التحصیلان بیکار یکی از برنامه ریزی هایی است که این دانشکده در ارتباط با رفع مشکل بیکاری فارغ التحصیلان انجام داده است این است تا فارغ التحصیلان موجود این رشته به مرور زمان جذب بازار کار شوند.
وی ادامه داد: برای تعادل هرم بین مقاطع تحصیلی که در حال حاضر برقرا نیست و نسبت مناسبی که بین تکنسین، کارشناس، کارشناس ارشد و دکتری باید وجود داشته باشد اصلا وجود ندارد، طبق برنامه های آتی قرار است در آینده ای نزدیک دورهای یکساله تکنسین برای اصلاح این هرم را برگزار کنیم.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان گفت: ایجاد رشته های بین رشته ای کاربردی که متناسب با نیاز واقعی بازار کار باشد و هم چنین اصلاح اساسی سرفصل های آموزشی رشته های موجود از دیگر اقدامات دانشکده های منابع طبیعی کل کشور است که در دستور کار قرار گرفته است.