به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو؛ حسین دهباشی کارگردان مستند سینمای ایران در تدارک ساخت اولین فیلم بلند سینمایی است، دهباشی درباره چگونگی آماده سازی و مراحل تولید فیلم گفت: «ماندن در وضعیت آخر» یک فیلم داستان گوی اجتماعی است، درباره زندگی امروز خیلی از ما. در مورد دنیایی که گاه آنقدر سخت و بی رحم است که برای فرار از آن پناه می بریم به زندگی مجازی. این فیلم درباره احساس گناهکاری و آرزوی رستگاری است اما نه با قاعده و کلیشه های مرسوم آن.»
وی درباره زمان روایت قصه توضیح داد: « کل قصه فیلم در آینده رخ می دهد از حوالی اذان مغرب تا سحر یک عید فطر، یک زن و مرد که ظاهراً خیلی با هم فرق دارند نهایتا مجبور به دوستی با یکدیگر می شوند بی آنکه همدیگر را ببینند یا ذرهای از تفاوت هایشان کم شود. داستان فیلم اقتباس آزادی است از یکی از فیلم های بسیار قدیمی سیدنی پولاک کارگردان محبوبم به نام سومین باریک که کمتر در ایران دیده شده است و با وجود ی که داستانش قدیمی است انگار برای همین امروز نو.شته شده است. یا بهتر بگویم انگار تاریخ مصرف ندارد.»
کارگردان مستند «عطر سیب شکوفه زیتون» در ادامه گفت: «این نخستین فیلم سینمایی من است و به عنوان یک مستند ساز که ریشه در روایت فتح دارد معلوم است که این فیلم نیز برایم مثل یک جور جنگیدن است جنگیدن البته با فراموشی ، با ناامیدی ، با کم آوردن در بر ابر روزگار، جنگ برای یادآوری . این فیلم بخش نخست از یک مجموعه سه تایی است. بخش دوم آْن فیلمی است درباره شهدای گرانقدر در محاصره خان طومان . مردهایی با موهای سپید و چهره های آفتاب خورده و پیشانی های پرچروک که از قضا اغلب همان هایی هستند که دو دهه قبل وقتی بیشترشان نوجوان بودند باز هم مسئولیت امنیت ایران و ایرانی ها بر دوش لاغر اندامشان بود از سویی دیگر «ماندن در وضعیت آخر» که اسم آن برگرفته از نام کتابی مشهور و ارزشمندن از توماس هریس است فیلمی به شدت سیاسی است از این منظر که سیاست دست از سر زندگی آدم های معمولی هم برنمی دارد ».
وی درباره سرمایه گذاری و نحوه ساخت فیلم گفت: «فیلم با سرمایه گذاری شخصی این جانب تهیه می شود، تهیه کننده همدلی پیدا شودمعلوم است که استقبال می کنیم . چون فعلا دستمان تنگ است تهدید در این تنگدستی را بدل کرده ایم به فرصت بازیگری بازیگران جوانی که البته در صحنه تئاتر خوش درخشیده اند اما در عرصه پررقابت و محدود سینمای وطنی راه پیدا نکرده اند و گمنام اند هنوز . »
کارگردان مستند «نفت و شکلات» درباره آماده سازی فیلمنامه و آغاز فیلمبرداری گفت: «کار فیلمنامه اش اگر خدا بخواهد در شرف اتمام است و به زودی آن را جلوی دوربین می بریم و البته چند نمایی از آن را پیش تر در حرم شاهچراغ در شیراز پر از شعر و ناز ضبط کرده ایم انشاءالله که به جشنواره همین امسال هم برسد. و گرچه حضور در مهمترین رخداد سینمای ایران افتخاری است برای امثال ما اما گمان نکنیم حاصل کار چندان جشنواره پسند باشد و انشاءالله مورد رضایت همین بر و بچه هایی باشد که صد ها فرسخ دورتر از مرزهای این وطن با دست های خالی ایستاده و پرچم افراشته اند به وطن داری و تداوم آرامش ما روشنفکران و هنرمندان».
منبع: فارس