گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو_محمد آزادی، «تاسیس و ایجاد مناطق آزاد و ویژهی تجاری جدید، در روزهای اخیر بهبهانهای در دست "دلواپسان" تبدیل شده تا به واسطه انتقاد از آن، مانع اقدامات دولت در این حوزه شوند.» ادعایی که روزنامهی آرمان در شمارهی روز پنجشنبه مطرح کرد. بررسی عملکرد در بیش از دو دههی اخیر نشان میدهد، تأسیس و شکلگیری این مناطق تا امروز کمترین انتفاعی برای مردم نداشته؛ از بومیان مناطق گرفته تا مردم سرزمین اصلی. مناطق آزاد این روزها عملاً به اتوبانی برای قاچاق و بخور-بخور آدمهای معلوم الحال بدل شده است. با این همه باز هم هواداران روحانی بهدنبال افزایش آنها هستند؛ آنهم بههر قیمتی که شده! چرا؟ اصلاً سر و کَلهی این مناطق از کجا پیدا شد؟ دلواپسان چه میگویند؟
ماجرای این مناطق آزاد جدید چیست؟/ آرمان قاچاقچیها!
روزنامهی آرمان منتسب به هاشمی رفسنجانی است. حیرتزده نباید شد اگر علیرغم تمام کارشناسان از ایجاد مناطق جدید آزاد، تمام قد دفاع کند. هر چه نباشد این نانی است که در دوران کارگزاران در کاسهی مردم گذاشته شد. از شهریور 1372 تا امروز بیشتر از بیست منطقهی آزاد و ویژهی تجاری در کشور شکل گرفته است. از این بیست تا، منحصراً هفت تایشان مناطق آزاد محسوب میشوند. کیش، قشم، ماکو، ارس، اروند، چابهار و انزلی. بامزه آنکه در دو دههی گذشته، مجوز تأسیس بیشتر از 65 منطقهی ویژهی تجاری در کشور صادر شده، که از این مقدار تنها بیست و سه مورد آن فعال است. این یعنی همین الآن 42 منطقهی ویژهی تجاری غیر فعال در کشور وجود دارد. از بجنورد و بیرجند و کاشمر و نیشابور گرفته، تا مهران و مریوان و قصر شیرین. اینها همان مناطق ویژهی تجاریای هستند که علیرغم تصویب، هیچوقت اجرایی نشدند. روحانی اما دستبَردار نیست! در لایحهی جدید پیشنهاد تأسیس 12 منطقهی ویژهی جدید تجاری و هفت منطقهی آزاد تازه را به مجلس فرستاده است.
برای اطلاعات بیشتر در این باره این گزارش را بخوانید: پشتپرده تلاش دولت برای افزایش مناطق آزاد چیست؟
مناطق آزاد آیا صادرات محورند؟!
روزنامهی هاشمیها مدعی است طرحهای جدید دولت «صادرات محور» است! این در حالی است که تنها در سال گذشته میزان واردات در مناطق آزاد، بیشتر از پنج برابر صادرات بوده است. بر اساس این گزارش، در دو سال گذشته، دو ميليارد و 162 ميليون دلار از طريق گمركات مناطق آزاد وارد كشور شده است. در مقابل اما در سال 1393، فقط 703 هزار تن كالا به ارزش 196 ميليون دلار صادر شده است. تازه اینها آمار واردات رسمی است؛ کسی چه میداند؟ احتمالاً دستکم به همین میزان از گمرکات مناطق آزاد، قاچاق صورت گرفته باشد. در این موشنگرافی بچههای ثریا به خوبی از کارنامه بیست و چند سالهی مناطق آزاد پرده برداشته اند:
درود
باز هم از حضرت امام(ره) است که؛
«آنهایی که در خانههای مجلل، راحت و بیدرد آرمیدهاند و فارغ از همه رنجها و مصیبتهای جانفرسای ستون محکم انقلاب و پابرهنههای محروم، تنها ناظر حوادث بودهاند و حتی از دور هم دستی بر آتش نگرفتهاند، نباید به مسئولیتهای کلیدی تکیه کنند که اگر به آنجا راه پیدا کنند، چه بسا انقلاب را یکشبه بفروشند و حاصل همه زحمات ملت ایران را بر باد دهند. چرا که ا
کاریش نمیشه کرد
ایشان افزودند: مدیران و مسئولان محترم در مقابل فشارهای پنهانی که در این زمینه ها وارد می شود، بایستند و جداً نگذارند این قبیل مسائل انجام شود.حضرت آیتالله العظمی خامنهای همچنین با انتقاد از «واردات میلیاردی برخی لوازم غیر ضروری»، به مشکل جدی قاچاق کالاها و اجناس به داخل اشاره و خاطرنشان کردند: به مسئولان دولتهای مختلف، مکرر این مسئله را گوشزد کردهام و آنها نیز می گویند اگر تعرفه سنگین بگذاری